• Sigmunds,
  • Zigismunds,
  • Zigmunds
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Ar Ziedot.lv starpniecību palīdzību ik dienu saņem vidēji 20 ukraiņu bēgļu bērni

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:23, 23.02.2023


Ar labdarības organizācijas "Ziedot.lv" starpniecību ik dienu palīdzību saņem vidēji 20 ukraiņu bēgļu bērni, intervijā Latvijas Radio pastāstīja kustības vadītāja Rūta Dimanta.


Foto: LETA

Latvijas iedzīvotāji Ukrainas bēgļu bērniem līdz šim saziedojuši gandrīz 900 000 eiro, un "Ziedot.lv" saņēmis palīdzības pieteikumus no 2138 šādiem bērniem. Kopš aktivitātes sākšanas palīdzība jau sniegta 724 bērniem, kas ir vidēji 20 bērni dienā, radio sacīja Dimanta.

"Vēl joprojām katru dienu mēs saņemam jaunus un jaunus palīdzības pieteikumus, kurus liekam rindā un ceram, ka tuvāko mēnešu laikā varēsim šos visus ziedojumus novadīt līdz bērniem. Protams, vieglāk varbūt ir savākt ziedojumus, nekā tos izlietot, jo mums katrai ģimenei ir jāpārbauda dokumenti, vai viņi tiešām ir Ukrainas bēgļi, ar katru ir jāparunājas," stāstīja Dimanta.

Ukrainas bēgļu bērniem atbalsts tiekot sniegts visdažādākajās jomās. Daudziem nepieciešama medicīniskā palīdzība, tostarp karā un filtrācijas nometnēs piedzīvotās emocionālās traumas mazajiem cilvēkiem radījušas somatiskas, neiroloģiskas veselības problēmas. Citiem savukārt nepieciešams atbilstošs apģērbs, vēl citiem - mācību līdzekļi, tostarp viedierīces attālinātai mācību vielas apguvei.

"Protams, ir arī ļoti sarežģīti gadījumi - ilgi un piņķerīgi, bet lielākā daļa ir tādi, ka uzklausām, palīdzam, un viņi dodas savās gaitās," stāstīja "Ziedot.lv" vadītāja.

Viņa arī informēja, ka daudzi cilvēki ir izveidojuši regulāro maksājuma uzdevumu bankā, lai ziedotu Ukrainas bēgļu bērniem ik mēnesi, līdz karš būs beidzies.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vecpils iedzīvotāji Kurzemē atceras kolhoza laikus (+VIDEO)

Pēteris Lācis izveidoja "Ziedu" par vadošo saimniecību.

Sabiedrība Izglītības nodrošināšana ukraiņu bēgļu bērniem varētu izmaksāt 2 miljonus eiro

Lai nodrošinātu mācības visiem ukraiņu bēgļu bērniem, no septembra līdz decembrim būs nepieciešami kopā 2 356 507 eiro, bet 2025.gadā - 4 316 027 eiro, liecina likumprojekts, ko Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) nodevusi saskaņošanai.

Sabiedrība Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa «Verde» otrā ēka

Ekspluatācijā nodota biroju kompleksa "Verde" otrā ēka, informē biroju kompleksa attīstītāja "Capitalica Asset Management" pārstāvji.

Sabiedrība Valsts prezidenta kancelejas vadītāja no bijušā dzīvesbiedra saņēmusi 31000 eiro

Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Gunda Reire pērn no bijušā dzīvesbiedra, Saeimas deputāta, bijušā finanšu ministra Jāņa Reira (JV) saņēmusi ap 31 000 eiro, no kuriem 5960 eiro veido uzturlīdzekļi, liecina viņas amatpersonas deklarācija par 2023.gadu.

Lasiet arī

Sabiedrība Bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus

Patvēruma meklētājiem un bēgļiem nodrošinās mentora un sociālā darbinieka pakalpojumus, informē Kultūras ministrija.

Pasaule Armēnijā ieradušies jau 42 500 Kalnu Karabahas bēgļu

Kopš Azerbaidžānas 19.septembra zibensofensīvas no Kalnu Karabahas Armēnijā ieradušies 42 500 bēgļu jeb aptuveni trešā daļa Kalnu Karabahas iedzīvotāju, trešdien pavēstīja Armēnijas varasiestādes.

Pasaule Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies 13 350 bēgļi

Armēnijā no Kalnu Karabahas ieradušies 13 350 bēgļi, otrdien paziņojusi Armēnijas valdība.

Pasaule Britu patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas sasniegušas 4 miljardus mārciņu

Lielbritānijas patvēruma piešķiršanas sistēmas izmaksas gada laikā gandrīz divkāršojušās, sasniedzot 3,97 miljardus sterliņu mārciņu (4,63 miljardus eiro), liecina valdības ceturtdien publiskotie statistikas dati.