• Asja,
  • Asnate,
  • Dāgs,
  • Dārgs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turpinās iztiesāt krimināllietu pret bijušo Valsts robežsardzes priekšnieku Garbaru

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 04:28, 08.02.2023


Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā šodien plkst.10.30 turpinās skatīt krimināllietu, kurā par iespējamām nelikumībām valsts austrumu robežas izbūvē apsūdzēts bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars, informē tiesā.

2021.gada maijā Iekšējās drošības birojs (IDB) lietu pret Garbaru nodeva kriminālvajāšanai prokuratūrā, kas bijušajai amatpersonai cēlusi apsūdzību par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu.

Prokuratūra, neminot personas vārdu, iepriekš informēja, ka persona pieļāva valsts robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas un Krievijas robežu izbūvi, pārkāpjot būvniecības jomu un publisko iepirkumu reglamentējošo normatīvo aktu prasības.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, nolaidīgi pildot valsts amatpersonas pienākumus, neveica viņam ar likumu uzliktos pienākumus, kas ietver sevī darbību kopumu, kas nepieciešams tāda apjomīga un valstiski svarīga objekta kā valsts robežas infrastruktūras izbūve pārraudzīšanai, lai šis objekts gan atbilstu Valsts robežsardzes vajadzībām, gan finanšu līdzekļi tiktu izlietoti paredzētajiem mērķiem, kā arī lai novērstu kaitējumu Valsts robežsardzei.

Amatpersonas nolaidības rezultātā izraisītas smagas sekas, proti, valstij nodarīts mantisks zaudējumu vairāk nekā 5,4 miljonu eiro apmērā, uzskata prokuratūra.

Jau ziņots, ka IDB līdz šim ir noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu un rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu vairākos ar valsts austrumu robežas izbūvi un aprīkošanu saistītos kriminālprocesos.

Saistībā ar valsts austrumu robežas izbūvi IDB dažādus nodarījumus inkriminēja arī esošajai Valsts robežsardzes vadībai. IDB gan 2021.gadā saistībā ar valsts austrumu robežas izbūvi izbeidzis kriminālprocesus pret Valsts robežsardzes priekšnieku Gunti Pujātu un viņa vietnieku Juri Martukānu. Martukānam kriminālprocesā bija inkriminēts dienesta viltojums, bet Pujātam valsts amatpersonas bezdarbība.

2020.gada sākumā Valsts kontrole informēja par atklātajiem pārkāpumiem, veicot revīziju Valsts robežsardzē un izvērtējot, vai valsts budžeta līdzekļi Latvijas robežas joslas infrastruktūras būvniecībai un uzturēšanai ir izlietoti likumīgi, sasniedzot izvirzītos mērķus un rezultātus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Jeļena Kreile pārsūdzējusi viņai piespriesto trīs gadu cietumsodu

Jeļena Kreile pārsūdzējusi pirmās instances tiesas piespriesto trīs gadu cietumsodu par Krievijas simboliku un citu karu slavinošu simbolu izvietošanu savas dzīvesvietas logos, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas pilsētas tiesā.

Kriminālziņas FBK: Volkova piekaušanu pasūtījis bijušais Jukos viceprezidents Ņevzļins

Cietumā nomērdētā Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku ceturtdien skatītājiem nodotā filmā apgalvots, ka viņu rīcībā nonākusi uzņēmēja, naftas kompānijas "Jukos" bijušā vadības pārstāvja Leonīda Ņevzļina sarakste, no kuras izriet, ka 2024.gada martā viņš organizējis uzbrukumu Leonīdam Volkovam, turklāt Ņevzļina organizētajās darbībās bijuši iesaistīti Latvijas tiesībsargājošo iestāžu darbinieki.

Kriminālziņas No divām sievietēm Latgalē viltus policijas darbinieki izkrāpj 17 500 eiro

Šomēnes likumsargiem ziņots par diviem gadījumiem Latgalē, kad viltus policisti sievietēm izkrāpuši kopumā 17 525 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijā (VP).

Kriminālziņas Kāpēc Latvijā tik bieži notiek autoavārijas, lēš eksperti (+VIDEO)

Autovadītāji mēdz neatbilstoši novērtēt situāciju vai pārvērtēt savas spējas.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijas karavīri haubices šaušanas vietā izmantos simulatorus (+VIDEO)

Tiks samazināts munīcijas daudzums, kas nepieciešams apmācībai.

Pasaule Viļņā izvērtēs Navaļnija komandas apgalvojumus par uzbrukumu Volkovam

Lietuvas prezidents Gitans Nausēda pirmdien paziņoja, ka Lietuvā tiks atbildīgi izvērtēti cietumā mirušā Krievijas opozīcijas aktīvista Alekseja Navaļnija komandas apgalvojumus par to, kas Viļņā sarīkoja uzbrukumu viņu sabiedrotajam Leonīdam Volkovam.

Ekonomika Ar vizīti Hjūstonā sākas vēsturiski lielākā Latvijas tirdzniecības misija uz ASV

Šodien, 16.septembrī, sākās Latvijas tirdzniecības misija uz ASV, ar kopumā ap 100 biznesa delegācijas dalībniekiem.

Sabiedrība «Viss sākas ar sapni»: Latvijas Universitāte nākamnedēļ atzīmēs 105.jubileju

Latvijas Universitāte (LU) nākamnedēļ, no 23.septembra līdz 28.septembrim, ar izglītojošiem, svinīgiem un izklaidējošiem pasākumiem atzīmēs 105.jubileju, informē universitāte.