• Alfs,
  • Bernadeta,
  • Mintauts
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Turpinās iztiesāt krimināllietu pret bijušo Valsts robežsardzes priekšnieku Garbaru

Teksta izmērs Aa Aa
Kriminālziņas
LETA 04:28, 08.02.2023


Rīgas pilsētas tiesa Latgales priekšpilsētā šodien plkst.10.30 turpinās skatīt krimināllietu, kurā par iespējamām nelikumībām valsts austrumu robežas izbūvē apsūdzēts bijušais Valsts robežsardzes priekšnieks Normunds Garbars, informē tiesā.

2021.gada maijā Iekšējās drošības birojs (IDB) lietu pret Garbaru nodeva kriminālvajāšanai prokuratūrā, kas bijušajai amatpersonai cēlusi apsūdzību par valsts amatpersonas pienākumu nepildīšanu.

Prokuratūra, neminot personas vārdu, iepriekš informēja, ka persona pieļāva valsts robežas joslas infrastruktūras gar Latvijas un Krievijas robežu izbūvi, pārkāpjot būvniecības jomu un publisko iepirkumu reglamentējošo normatīvo aktu prasības.

Saskaņā ar lēmumu par krimināllietas nodošanu tiesai apsūdzētais, nolaidīgi pildot valsts amatpersonas pienākumus, neveica viņam ar likumu uzliktos pienākumus, kas ietver sevī darbību kopumu, kas nepieciešams tāda apjomīga un valstiski svarīga objekta kā valsts robežas infrastruktūras izbūve pārraudzīšanai, lai šis objekts gan atbilstu Valsts robežsardzes vajadzībām, gan finanšu līdzekļi tiktu izlietoti paredzētajiem mērķiem, kā arī lai novērstu kaitējumu Valsts robežsardzei.

Amatpersonas nolaidības rezultātā izraisītas smagas sekas, proti, valstij nodarīts mantisks zaudējumu vairāk nekā 5,4 miljonu eiro apmērā, uzskata prokuratūra.

Jau ziņots, ka IDB līdz šim ir noslēdzis pirmstiesas izmeklēšanu un rosinājis prokuratūru sākt kriminālvajāšanu vairākos ar valsts austrumu robežas izbūvi un aprīkošanu saistītos kriminālprocesos.

Saistībā ar valsts austrumu robežas izbūvi IDB dažādus nodarījumus inkriminēja arī esošajai Valsts robežsardzes vadībai. IDB gan 2021.gadā saistībā ar valsts austrumu robežas izbūvi izbeidzis kriminālprocesus pret Valsts robežsardzes priekšnieku Gunti Pujātu un viņa vietnieku Juri Martukānu. Martukānam kriminālprocesā bija inkriminēts dienesta viltojums, bet Pujātam valsts amatpersonas bezdarbība.

2020.gada sākumā Valsts kontrole informēja par atklātajiem pārkāpumiem, veicot revīziju Valsts robežsardzē un izvērtējot, vai valsts budžeta līdzekļi Latvijas robežas joslas infrastruktūras būvniecībai un uzturēšanai ir izlietoti likumīgi, sasniedzot izvirzītos mērķus un rezultātus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Kriminālziņas Liepājā piedeguša ēdiena dēļ cietis cilvēks

Šonakt Liepājā piedeguša ēdiena dēļ cietis cilvēks.

Kriminālziņas Vīrieti izslēdz no Zemessardzes par naidīgu komentāru pret ukraiņiem

No Zemessardzes izslēgts zemessargs, kurš sociālajos tīklos paudis naidīgu komentāru pret ukraiņiem.

Kriminālziņas Tos, kuri trako ielās, grib sodīt ar cietumu un auto konfiskāciju (+VIDEO)

Daudzās valstīs jau ir pieņemti līdzīgi pasākumi, kas ir pierādījuši savu efektivitāti satiksmes drošības uzlabošanā.

Kriminālziņas ASV un Lielbritānija paplašina Krievijas metālu importa aizliegumu

ASV un Lielbritānija piektdien kopīgi nolēma paplašināt Krievijas metālu importa aizliegumu, vēršoties pret svarīgu Krievijas ienākumu avotu pēc tās iebrukuma Ukrainā.

Lasiet arī

Sabiedrība Trešdien daudzviet Latvijā īslaicīgi līs

Trešdien daudzviet Latvijā gaidāmi nokrišņi, pārsvarā īslaicīgs lietus, pēcpusdienā vietām iespējams arī pērkons un krusa, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika Latvijā ar likumu garantēs skaidras naudas pieejamību

Valdība otrdien atbalstīja grozījumus Kredītiestāžu likumā, kuru mērķis ir nodrošināt skaidrās naudas pieejamību iedzīvotājiem visā Latvijas teritorijā, nosakot minimālās prasības pakalpojumam, kura rezultātā kredītiestādes klientam ir iespējams izņemt skaidro naudu no maksājumu konta kredītiestādē.

Sabiedrība Latvijā gada sākumā bija nodarbināti 8700 Ukrainas valstspiederīgo

Latvijā šā gada sākumā kā darba ņēmēji bija reģistrēti 8700 Ukrainas valstspiederīgo, pavēstīja Centrālajā statistikas pārvaldē, atsaucoties uz Valsts ieņēmumu dienesta datiem.