• Nameda,
  • Ritvaldis,
  • Visvaldis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


SAF Tehnikas apgrozījums finanšu gada pirmajā pusgadā audzis par 29,4%

Teksta izmērs Aa Aa
Ekonomika
LETA 23:59, 08.02.2023


Bezvadu datu pārraides iekārtu ražotājas AS "SAF Tehnika" neto apgrozījums 2022./2023. finanšu gada pirmajā pusgadā bija 21,955 miljoni eiro, kas ir par 29,4% vairāk nekā 2021./2022. finanšu gada pirmajā pusgadā, kā arī gūta 3,563 miljonu eiro peļņa, kas ir par 2,1% lielāka nekā iepriekšējā finanšu gada pirmajā pusgadā, teikts uzņēmuma paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

"SAF Tehnika" finanšu gada pirmais pusgads bija no 2022.gada 1.jūlija līdz 31.decembrim.

Savukārt apgrozījums finanšu gada otrajā ceturksnī bija 10,539 miljoni eiro, kas ir par 15% vairāk nekā 2021./2022. finanšu gada otrajā ceturksnī, kā arī tika gūta 1,001 miljona eiro peļņa, kas ir par 49,2% mazāka nekā iepriekšējā finanšu gada otrajā ceturksnī.

Finanšu gada otrais ceturksnis ilga no 2022.gada 1.oktobra līdz 31.decembrim.

Paziņojumā biržai teikts, ka Ziemeļamerikas un Latīņamerikas valstu reģiona apgrozījums bija 77% no kopējā jeb 8,1 miljons eiro. Salīdzinājumā ar šī paša ceturkšņa apgrozījumu pagājušajā finanšu gadā, apgrozījums pieaudzis par 97%.

Eiropas valstu reģiona apgrozījums veido 21% jeb 2,1 miljonu eiro, kas ir par 48% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gada otrajā ceturksnī. Āzijas, Āfrikas un Tuvo Austrumu reģiona apgrozījums salīdzinājumā ar pagājušā finanšu gada attiecīgo ceturksni ir trīs reizes mazāks un veido 3% no kopējā ceturkšņa apgrozījuma. Ceturkšņu apgrozījuma svārstības uzņēmums skaidro ar atsevišķu apjomīgāku projektu realizāciju.

Atskaites ceturksnī "SAF Tehnikas" grupas produkti tika pārdoti 60 valstīs.

Grupas izdevumi nepārsniedza plānotos līmeņus un grupa turpina ieguldīt jaunu produktu un produktu modifikāciju izstrādē, teikts paziņojumā.

Šī finanšu gada otrajā ceturksnī 532 000 eiro investēti pamatlīdzekļu iegādē.

Pagājušā gada decembrī tika veikta dividenžu izmaksa - 0,68 eiro par akciju jeb kopā 2,02 miljoni eiro.

Augustā likviditātes nodrošināšanai mātessabiedrība noslēdza kredītlīnijas līgumu ar "Luminor Bank" par kopējo summu 4,95 miljoni eiro, atskaites perioda beigās kredītlīnijas izmantojums bija 1,87 miljoni eiro.

Kopš Krievijas sāktās karadarbības Ukrainā, ir palielinājusies kopējā biznesa vides nenoteiktība, teikts paziņojumā biržai. Lai gan tā tiešā ietekme uz "SAF Tehnikas" grupas darbību ir salīdzinoši ierobežota, grupa rūpīgi izvērtē iespējamās izmaksu pieauguma prognozes un potenciālos riskus.

Grupas darbību ietekmē pasaulē valdošais dažādu elektronikas komponenšu deficīts.

Paziņojumā biržai teikts, ka piegādes ķēdes joprojām ir apgrūtinātas - alternatīvas transporta iespējas palielina piegāžu laikus un izmaksas. Regulāri pārskatot iepirkumu apjomus un termiņus, uzņēmums arvien turpina uzkrāt materiālās rezerves, lai spētu izpildīt lielāko daļu pasūtījumu ierastajos izpildes laikos. Tas attiecas uz visām "SAF Tehnikas" produktu grupām - mikroviļņu radio, "Spectrum Compact" un "Aranet".

Grupa turpina pētīt tirgus pieprasījumu un problemātiskos jautājumus, lai spētu piedāvāt nepieciešamās produktu modifikācijas, kā arī turpina investīcijas produktu izstrādē. Kompānijas mērķis ir stabilizēt apgrozījuma līmeni, kas nodrošina pozitīvu neto rezultātu ilgtermiņā, teikts paziņojumā.

Iepriekšējā finanšu gada pirmajā pusgadā "SAF Tehnika" grupas konsolidētais apgrozījums bija 16,967 miljoni eiro, savukārt konsolidētā finanšu gada pirmā pusgada peļņa bija 3,491 miljons eiro. Finanšu gada otrajā ceturksnī, kas ilga no 2021.gada 1.oktobra līdz 31.decembrim, "SAF Tehnika" strādāja ar 9,163 miljonu eiro konsolidēto apgrozījumu un guva 1,972 miljonu eiro konsolidēto peļņu.

"SAF tehnikas" grupā ietilpst Latvijas "SAF tehnika", kā arī ASV kompānijas "SAF North America LLC" un "SAF Services LLC". Kompānijas lielākie akcionāri ir Didzis Liepkalns (17,05%), SIA "Koka zirgs" (12,19%), Andrejs Grišāns (10,03%), Normunds Bergs (9,74%) un Juris Ziema (8,71%). "SAF tehnikas" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" oficiālajā sarakstā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Ekonomika Ropažu atkritumu rūpnīca kalpos kā tūrisma un aktīvās atpūtas objekts (+VIDEO)

Ražotnes darbības īstenošanā tiks ievēroti gan saistošie Ministru kabineta noteikumi, gan jaunākajās Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvās.

Ekonomika Ledlauzis «Foros» par vienu miljonu eiro pārdots Igaunijā

Rīgas brīvostas pārvaldei piederošā SIA "LVR Flote" ledlauzi "Foros" pārdevusi par vienu miljonu eiro Igaunijas uzņēmumam "Nord Company", aģentūra LETA noskaidroja Rīgas brīvostā.

Ekonomika Ģeopolitiskā situācija visvairāk negatīvi ietekmē investīciju vidi valstī

Nepalielinot investīcijas, ir grūti iedomāties, ka varēsim sagaidīt Latvijas ekonomikas izrāvienu.

Ekonomika Skolēnu nodarbināšanai vasarā pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) skolēnu vasaras nodarbinātības pasākuma īstenošanai pieteikušies vairāk nekā 800 darba devēji.

Lasiet arī

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies un lietains laiks

Trešdienas vakarā un ceturtdien Latvijā gaidāms apmācies un lietains laiks, daudzviet līs ilgstoši, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgas pašvaldība novērtēs savu īpašumu piemērotību patvērumu iekārtošanai

Rīgas pašvaldība plāno novērtēt visu pašvaldības īpašumu piemērotību īslaicīgu patvērumu labiekārtošanai līdz šī gada beigām, trešdien medijiem sacīja Rīgas domes Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes vadītājs Gints Reinsons.

Sabiedrība Čakšas ienākumi pērn palielinājušies par 71 439 eiro

Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV) pērn guvusi ienākumus 112 503 eiro apmērā, kas ir par 71 439 eiro vairāk nekā gadu iepriekš, kad viņa pamatā strādāja par Saeimas deputāti, liecina valsts amatpersonas iesniegtā deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Ukrainas droni devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijā

Ukrainas droni trešdien devuši triecienus divām naftas produktu bāzēm Krievijas Smoļenskas apgabalā, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" pavēstīja informēts avots.