• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VID rīcībā nebija informācijas par kravas kuģi ar trim tonnām kokaīna

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 14:56, 27.01.2023


Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes rīcībā nebija informācijas par Spānijas varasiestāžu aizturēto kuģi ar kokaīna kravu, kurš bijis ceļā uz Rīgu, pavēstīja VID pārstāvji.


Ilustratīvs foto.

Dienestā skaidro, ka pirms kuģa ienākšanas ostā šī kuģa aģents, bet, ja tāda nav, kuģošanas kompānija vai kuģa kapteinis Starptautiskajā kravu loģistikas un ostu informācijas sistēmā (SKLOIS) iesniedz noteiktu informāciju, tostarp par paredzamo kuģa ierašanās laiku ostā. Informācija SKLOIS tiek iesniegta, ātrākais, trīs dienas pirms ierašanās.

Ministru kabineta 2012.gada 15.maija noteikumi par ostu formalitātēm nosaka, ka informāciju SKLOIS paziņo vismaz 24 stundas pirms kuģa ienākšanas ostā, ja reisa ilgums ir mazāks par 24 stundām - ne vēlāk, kā kuģim izejot no iepriekšējās ostas, bet, ja nākamā osta nav zināma vai tā mainās reisa laikā - tiklīdz šī informācija ir zināma.

Līdz ar to, ja kuģim bija plānots ierasties Rīgas ostā februāra vidū (gadījumā, ja reisa laikā nemainītos osta, jo arī tā var notikt), par to tiktu paziņots dažas dienas pirms tam, norāda VID pārstāvji. Ņemot vērā minēto, VID Muitas pārvalde nebija saņēmusi informāciju par kuģa ierašanos Rīgas ostā.

Jau ziņots, ka Spānijas varasiestādes 18.janvārī pie Rietumsahāras krastiem aizdomās par narkotiku kontrabandu aizturējušas kravas kuģi, kurš bija ceļā uz Rīgu, un uz tā kratīšanā atrastas trīs tonnas kokaīna, vēsta vietne "Fleetmon.com".

Kuģis "Blume" kuģojis ar Togo karogu un 19.janvārī tika nogādāts Spānijai piederošo Kanāriju salu ostā Santakrusā de Tenerifē. Uz kuģa pēc intensīvas pārmeklēšanas tika atrastas trīs tonnas kokaīna. Visi 15 "Blume" apkalpes locekļi aizturēti.

"Blume" 21.decembrī izbrauca no Brazīlijas ostas Santušas un tam bija paredzēts 15.februārī ierasties Rīgā.

Latvijas Valsts policijā apliecināja, ka policija nav piedalījusies šajā operācijā.

Latvijā Ekonomisko lietu tiesā (ELT) patlaban iztiesāšanas stadijā atrodas Latvijas vēsturē vērienīgākā narkotiku kravas krimināllieta jeb tā dēvētā Kokneses kokaīna lieta. Šajā lietā personas apsūdzētas par to, ka organizētas grupas sastāvā pārvietoja pāri Latvijas valsts robežai 1758 kilogramus kokaīna, paslēpjot to banānu kravā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.