• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Gaisa temperatūra naktī Latvijā sasniegusi +10 grādus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 05:53, 03.01.2023


Naktī uz otrdienu gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā paaugstinājās līdz +6..+10 grādiem, pārspējot siltuma rekordus, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) dati.

Pirms pusnakts maksimālā temperatūra bija +9,2 grādi Bauskā, kā arī +9,3 grādi Dobeles un Jelgavas novērojumu stacijā. 14 meteoroloģiskajās stacijās pārspēts 2.janvāra rekords, tai skaitā labots arī visas valsts rekords - 2007.gada 2.janvārī Rucavā reģistrētie +8,2 grādi.

Pēc pusnakts augstākā gaisa temperatūra bija +9,9 grādi Daugavpils un Jelgavas novērojumu stacijā, kā arī +10,0 grādi Bauskā. Tikpat augsta gaisa temperatūra 3.janvārī tika reģistrēta 1992.gadā Kolkā. Vietējais 3.janvāra siltuma rekords pārspēts vismaz 12 novērojumu stacijās.

Jau ziņots, ka svētdien Daugavpilī, termometra stabiņam pakāpjoties līdz +11,1 grādam, tika pārspēts ne tikai Jaungada dienas, bet arī visa janvāra nacionālais siltuma rekords.

Otrdienas rīts Latvijā ir mākoņains un stipri vējains, daudzviet īslaicīgi līst un gaisa temperatūra pazeminās.

Nakts otrajā pusē un no rīta valsts lielākajā daļā rietumu, dienvidrietumu vējš brāzmās pastiprinājies līdz 15-20 metriem sekundē. 20 metrus sekundē lielas brāzmas līdz pieciem rītā reģistrētas Salus un Jelgavas novērojumu stacijā.

Rīgā maksimālais vēja ātrums brāzmās līdz plkst.5 bija 17-18 metri sekundē. Gaisa temperatūra naktī galvaspilsētā pakāpās līdz +9,3 grādiem, nepārspējot 1992.gada 3.janvārī sasniegtos +9,4 grādus, bet īsi pirms pusnakts ar +8,3 grādiem tika labots 2.janvāra siltuma rekords. Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas galvaspilsētā reģistrēta 2.janvārī, bija +7,8 grādi 1992.gadā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Saeima noraida rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu nodarbinātiem

Saeima šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) rosinājumu nesamazināt vecāku pabalstu par 50%, ja vecāks ir nodarbināts.

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Lasiet arī

Ekonomika Ēka Brīvības un Ģertrūdes ielu stūrī izsolīta par 4,19 miljoniem eiro

Vēsturiskais nekustamais īpašums Brīvības ielā 68, Rīgā, nosolīts par 4,19 miljoniem eiro, kas ir par 1,49 miljoniem eiro vairāk nekā noteiktā izsoles sākumcena 2,7 miljonu eiro apmērā, informē VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ).

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.