• Klementīne,
  • Raimonda,
  • Raina,
  • Tāle
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pieprasa papildu brīvdienas dziesmu un dēju svētku dalībniekiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
VS.LV 15:44, 29.12.2022


“Ar šo mēs vēl vairāk stiprināsim Latvijas sabiedrībai valstiski svarīgo un pasaulē ievērojamo tradīciju” – iniciatīvas autore



Portālā manabalss.lv turpinās parakstu vākšana iniciatīvai “Par APMAKSĀTO PAPILDATVAĻINĀJUMU DZIESMU UN DEJU SVĒTKU DALĪBNIEKIEM»

“Ierosinu, lai Dziesmu un Deju svētku dalībniekiem tiek piešķirta papildatvaļinājuma nedēļa laika posmā no 2023. gada 30. jūnija līdz 9. jūlijam. Katros Dziesmu un Deju svētkos piedalās vairāki desmiti tūkstoši dalībnieku (2018. gada svētkos – 43'000). Šobrīd likumdošana paredz, ka svētku dalībnieki, kas ir darba tiesiskās attiecībās, šo atvaļinājuma nedēļu var izņemt no jau uzkrātajām atvaļinājuma dienām. Lielākajam vairumam dalībnieku atvaļinājums gadā pienākas tikai četras kalendārās nedēļas, kur vienu no tām nākamā gada vasarā nāksies pavadīt intensīvos mēģinājumos, lai radītu skaistus koncertus cilvēkiem, kas būs iegādājušies biļetes uz šiem valstiski nozīmīgajiem svētkiem. Mēģinājumu process ir ilgs un grūts. Tas ir pielīdzināms vairāk nekā tikai darba dienai. Tāpēc būtu visnotaļ saprotams, ka cilvēkiem, kas rada šos svētkus, būtu arī papildu apmaksātas atvaļinājuma dienas Dziesmu un Deju svētku nedēļā» - tā iniciatīvas autore Laura Naumova pamato savu priekšlikumu par papildu brīvdienām.

Atgādinām, LAI INICIATĪVA TIKTU IZSKATĪTA Saeimā, ir jāsavāc ne mazāk kā 10 000 Latvijas pilsoņu paraksti.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Vingris atkāpjas no EDzL valdes priekšsēdētāja amata

Par dzelzceļa projekta "Rail Baltica" izbūvi Latvijas teritorijā atbildīgā SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" (EDzL) valdes priekšsēdētājs Kaspars Vingris atkāpies no amata, aģentūru LETA informēja EDzL pārstāvji.

Sabiedrība Līdz ar vasaras tuvošanos pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā

Līdz ar vasaras tuvošanos, kas nozīmē ceļu būvniecībai labvēlīgāku laika apstākļu iestāšanos, pieaug būvdarbu apjoms valsts autoceļu tīklā, un patlaban ar satiksmes ierobežojumiem remontdarbu dēļ jārēķinās jau 29 valsts ceļu posmos, informē VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Applūst upju palienes; nākamnedēļ ūdens līmenis pazemināsies

Pēdējo dienu spēcīgo nokrišņu ietekmē upēs turpinās ūdens līmeņa kāpums un plašāk applūst palienes, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Lasiet arī

Sabiedrība Policija brīdina! Dziesmu svētku norises vietās aizliegs lidināt dronus

Līdz 10.jūlijam Dziesmu un deju svētku norises laikā līdztekus citiem sabiedriskās kārtības un drošības pasākumiem pastiprināta kontrole tiks vērsta arī dronu lidināšanai, kas pasākuma norises vietās ir aizliegta, informēja Valsts policijā (VP).

Veselība Farmaceite: 10 padomi dziedātāju un dejotāju aptieciņai

Viens no šīs vasaras skaistākajiem un gaidītākajiem pasākumiem ir Vispārējie Latvijas Dziesmu un Deju svētki. Lai svētki sagādātu tikai pozitīvas emocijas un nelielas veselības problēmas nepārsteigtu nesagatavotus, ikvienam svētku dalībniekam ieteicams pārskatīt savas aptieciņas saturu. Ko ņemt vērā un kādus līdzekļus noteikti vajadzētu iekļaut savā svētku aptieciņā, konsultēja farmaceite Dace Persa.

Kultūra Apskatāma ekspozīcija Dziesmusvētku telpa

Mežaparka Lielās estrādes jeb Sidraba birzs Ziemeļrietumu spārnā šodien atklāta Rakstniecības un mūzikas muzeja (RMM) ekspozīcija "Dziesmusvētku telpa", informēja RMM pārstāve Ilona Matvejeva.

Sabiedrība Tracis ap Dziesmu svētku biļetēm: Pārskaitušies arī daudzi koristi

Lai arī uz Dziesmu svētku koru lielkoncertu "Tīrums. Dziesmas ceļš" šovakar biļetes vēl bija pieejamas, lētāko biļešu par 50 eiro neesamība radījusi vairāku koru kolektīvu neapmierinātību, piektdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".