• Ina,
  • Ināra,
  • Inārs,
  • Valija
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā veiksmīgi izplānot mājokļa remontu?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
15:17, 29.12.2022


Ar mājokļa remontu saskaras ikviens no mums - laiku pa laikam rodas nepieciešamība uzlabot savu dzīves telpu, ieviešot lielākas vai mazākas pārmaiņas. Lai iecerētais remonts izdotos godam, vispirms ir vajadzīgs pārdomāts plāns. Kad plāns ir gatavs, var ķerties pie darba.



Nepieciešamo remontdarbu izvērtēšana

Remonta plānošana ir jāsāk ar kopējās situācijas novērtēšanu un veicamo darbu saraksta izveidošanu. Vislabāk ir konsultēties ar speciālistu, kurš pievērsīs uzmanību arī niansēm, tostarp santehnikas risinājumu un elektroinstalāciju stāvoklim, lai vēlāk izvairītos no pārsteigumiem.

Budžets

Kad zināms, kādi darbi ir vajadzīgi, nākamajā solī ir jāaprēķina plānotā remonta izmaksas. Protams, nosaukt precīzu summu ir gandrīz neiespējami, jo procesa gaitā var rasties papildus izmaksas.

Aprēķinot aptuvenās remonta izmaksas, drošāk ir rēķināt klāt aptuveni 10 - 15 % neparedzētiem tēriņiem.

Ja veicot aprēķinus, kļūst skaidrs, ka ar saviem finanšu resursiem visas ieceres īstenot nesanāks, var noderēt kredīts remontam. Tā ir iespēja svarīgos darbus veikt uzreiz, negaidot, kad tiks iekrāta vajadzīgā naudas summa. Pirms aizdevuma noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.

Speciālistu iesaiste

Tāpat laicīgi ir jāizvērtē, kādus darbus var veikt pašu spēkiem, bet kādi ir jāuztic speciālistiem. Ja esat izlēmis uzticēties profesionāļiem, tad ir jāatzīst, ka dzīvokļa vai mājas remonta pakalpojumi ir ļoti pieprasīti. Izvēloties meistaru, pievērsiet uzmanību ne tikai tāmei, bet arī citu klientu atsauksmēm, lai pārliecinātos par to, ka pasūtītais darbs tiks veikts kvalitatīvi un atbilstoši Jūsu prasībām.

Labākais laiks remonta uzsākšanai

Ja vien remontdarbi nav steidzami, vislabāk tos plānot laicīgi - vismaz 6 mēnešus iepriekš. Tādā veidā iespējams izvairīties no liekiem izdevumiem, jo, savlaicīgi plānojot gan materiālu iegādi, gan meistaru piesaisti, varēsiet atrast izdevīgākos risinājumus. Darot visu pēdējā brīdī, pieaug ne tikai kopējās remonta izmaksas, bet arī stresa līmenis.

Remontu parasti ieplāno gada siltajā sezonā, taču tas, protams, lielā mērā ir atkarīgs no veicamajiem darbiem.

Lai mājokļa remonts izdotos atbilstoši Jūsu iecerēm, ir svarīgi izveidot plānu, konsultēties ar speciālistiem un ņemt vērā finansiālās iespējas, lai piemeklētu atbilstošākos risinājumus.

Apmaksāta publikācija


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Daugavpilī tiks atjaunota Svētā Pētera katoļu baznīca (+VIDEO)

Apbūves komplekss ir unikāls objekts pilsētas vēsturiskajā daļā.

Sabiedrība Vidzemes Mārciena atjauno dzīvojamo fondu (+VIDEO)

Lai uzlaboto esošo situāciju, iedzīvotāji ir vienojušies ar pašvaldību par iespēju pieslēgties centralizētajai siltumapgādei.

Sabiedrība Valsts prezidents: mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos

Latvijas drošība būs mūsu prioritāte, un mums jāmācās dzīvot jaunos apstākļos, TV24 raidījumā "Dienas personība" sacīja Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība NBS: Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas aizsardzības sistēmā

Bruņojuma nodošana Ukrainai neveido robus Latvijas drošībā un aizsardzības sistēmā, piektdien intervijā TV3 sacīja Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš.

Lasiet arī

Sports Latvijas hokejisti PČ otrajā mačā šodien tiksies ar Franciju

Latvijas vīriešu hokeja izlase šodien Ostravā pasaules čempionāta otrajā spēlē tiksies ar Franciju. B apakšgrupas mačs Ostravā sāksies plkst.17.20 pēc Latvijas laika, tiešraidē to translējot kanālam LTV7.

Sabiedrība Kā atgūties no azartspēļu atkarības: Liepājas pieredze (+VIDEO)

Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti.

Kultūra Eirovīzijā uzvar Šveice; Dons - 16.vietā

Latvijas pārstāvis dziedātājs Dons ar dziesmu "Hollow" ("Neīsts") starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā ierindojās 16.vietā, bet Zviedrijas pilsētā Malme sestdien notikušajā konkursā uzvarēja Šveici pārstāvošais dziedātājs Nemo (pilnā vārdā Nemo Metlers) ar dziesmu "The Code" ("Kods"), kopā iegūstot 591 punktu.

Sports Vītoliņš: Čempionāta nav vāju pretinieku

Pasaules čempionātā nav vāju pretinieku, sestdien pēc grūtas uzvaras pār Polijas valstsvienību sarunā ar žurnālistiem sacīja Latvijas izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš.