• Gundega,
  • Terēze
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā veiksmīgi izplānot mājokļa remontu?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
15:17, 29.12.2022


Ar mājokļa remontu saskaras ikviens no mums - laiku pa laikam rodas nepieciešamība uzlabot savu dzīves telpu, ieviešot lielākas vai mazākas pārmaiņas. Lai iecerētais remonts izdotos godam, vispirms ir vajadzīgs pārdomāts plāns. Kad plāns ir gatavs, var ķerties pie darba.



Nepieciešamo remontdarbu izvērtēšana

Remonta plānošana ir jāsāk ar kopējās situācijas novērtēšanu un veicamo darbu saraksta izveidošanu. Vislabāk ir konsultēties ar speciālistu, kurš pievērsīs uzmanību arī niansēm, tostarp santehnikas risinājumu un elektroinstalāciju stāvoklim, lai vēlāk izvairītos no pārsteigumiem.

Budžets

Kad zināms, kādi darbi ir vajadzīgi, nākamajā solī ir jāaprēķina plānotā remonta izmaksas. Protams, nosaukt precīzu summu ir gandrīz neiespējami, jo procesa gaitā var rasties papildus izmaksas.

Aprēķinot aptuvenās remonta izmaksas, drošāk ir rēķināt klāt aptuveni 10 - 15 % neparedzētiem tēriņiem.

Ja veicot aprēķinus, kļūst skaidrs, ka ar saviem finanšu resursiem visas ieceres īstenot nesanāks, var noderēt kredīts remontam. Tā ir iespēja svarīgos darbus veikt uzreiz, negaidot, kad tiks iekrāta vajadzīgā naudas summa. Pirms aizdevuma noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.

Speciālistu iesaiste

Tāpat laicīgi ir jāizvērtē, kādus darbus var veikt pašu spēkiem, bet kādi ir jāuztic speciālistiem. Ja esat izlēmis uzticēties profesionāļiem, tad ir jāatzīst, ka dzīvokļa vai mājas remonta pakalpojumi ir ļoti pieprasīti. Izvēloties meistaru, pievērsiet uzmanību ne tikai tāmei, bet arī citu klientu atsauksmēm, lai pārliecinātos par to, ka pasūtītais darbs tiks veikts kvalitatīvi un atbilstoši Jūsu prasībām.

Labākais laiks remonta uzsākšanai

Ja vien remontdarbi nav steidzami, vislabāk tos plānot laicīgi - vismaz 6 mēnešus iepriekš. Tādā veidā iespējams izvairīties no liekiem izdevumiem, jo, savlaicīgi plānojot gan materiālu iegādi, gan meistaru piesaisti, varēsiet atrast izdevīgākos risinājumus. Darot visu pēdējā brīdī, pieaug ne tikai kopējās remonta izmaksas, bet arī stresa līmenis.

Remontu parasti ieplāno gada siltajā sezonā, taču tas, protams, lielā mērā ir atkarīgs no veicamajiem darbiem.

Lai mājokļa remonts izdotos atbilstoši Jūsu iecerēm, ir svarīgi izveidot plānu, konsultēties ar speciālistiem un ņemt vērā finansiālās iespējas, lai piemeklētu atbilstošākos risinājumus.

Apmaksāta publikācija


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Miris kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs Alfreds Čepānis

80 gadu vecumā mūžībā devies kādreizējais Saeimas priekšsēdētājs, 5. un 6.Saeimas deputāts Alfreds Čepānis, informē parlamentā.

Sabiedrība Visiem Ukrainas bēgļu bērniem turpmāk būs jāmācās arī Latvijas skolās

Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) plāno noteikt obligātu prasību no nākamā mācību gada visiem Ukrainas bēgļu bērniem apmeklēt Latvijas izglītības iestādes, informēja IZM.

Sabiedrība Daugavpils domes priekšsēdētāja Elksniņa ienākumi palielinājušies 2,5 reizes

Daugavpils domes priekšsēdētāja Andreja Elksniņa ienākumi pērn palielinājušies 2,5 reizes, sasniedzot 67 531 eiro, liecina viņa valsts amatpersonas deklarācija, kas publicēta Valsts ieņēmumu dienesta (VID) mājaslapā.

Sabiedrība Latvijas ūdeņos roņu ir tik daudz, ka tie nodara postījumus (+VIDEO)

Zvejnieki saņems lielākas kompensācijas no Zemkopības ministrijas.

Lasiet arī

Kultūra Priekšlikumiem par atteikšanos no programmām krievu valodā trūkst pamatojuma

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) priekšlikumiem atteikties no radio reklāmām un radio programmām krievu valodā trūkst argumentēta pamatojuma, aģentūrai LETA pauda Latvijas Raidorganizāciju asociācijas (LRA) valdes loceklis un radio "SWH" komercdirektors Filips Rubenis.

Sports Ostapenko iekļūst Madrides WTA 1000 turnīra astotdaļfinālā

Latvijas tenisa pirmā rakete Aļona Ostapenko sestdien sasniedza Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālu.

Interesanti fakti Eksperts: šobrīd ceļošana grupās ir drošāka (+VIDEO)

Šādos kopīgos ceļojumos, ja vien cilvēks ir atvērts, viņš piedzīvo daudzas jaunas iepazīšanās.

Kriminālziņas Gājienā palestīniešu atbalstam Rīgā pulcējušies apmēram 100 cilvēku

Rīgā sestdien gājienā palestīniešu atbalstam pulcējušies apmēram 100 cilvēku, novēroja aģentūra LETA.