• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Kā veiksmīgi izplānot mājokļa remontu?

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
15:17, 29.12.2022


Ar mājokļa remontu saskaras ikviens no mums - laiku pa laikam rodas nepieciešamība uzlabot savu dzīves telpu, ieviešot lielākas vai mazākas pārmaiņas. Lai iecerētais remonts izdotos godam, vispirms ir vajadzīgs pārdomāts plāns. Kad plāns ir gatavs, var ķerties pie darba.



Nepieciešamo remontdarbu izvērtēšana

Remonta plānošana ir jāsāk ar kopējās situācijas novērtēšanu un veicamo darbu saraksta izveidošanu. Vislabāk ir konsultēties ar speciālistu, kurš pievērsīs uzmanību arī niansēm, tostarp santehnikas risinājumu un elektroinstalāciju stāvoklim, lai vēlāk izvairītos no pārsteigumiem.

Budžets

Kad zināms, kādi darbi ir vajadzīgi, nākamajā solī ir jāaprēķina plānotā remonta izmaksas. Protams, nosaukt precīzu summu ir gandrīz neiespējami, jo procesa gaitā var rasties papildus izmaksas.

Aprēķinot aptuvenās remonta izmaksas, drošāk ir rēķināt klāt aptuveni 10 - 15 % neparedzētiem tēriņiem.

Ja veicot aprēķinus, kļūst skaidrs, ka ar saviem finanšu resursiem visas ieceres īstenot nesanāks, var noderēt kredīts remontam. Tā ir iespēja svarīgos darbus veikt uzreiz, negaidot, kad tiks iekrāta vajadzīgā naudas summa. Pirms aizdevuma noformēšanas svarīgi izvērtēt savu maksātspēju.

Speciālistu iesaiste

Tāpat laicīgi ir jāizvērtē, kādus darbus var veikt pašu spēkiem, bet kādi ir jāuztic speciālistiem. Ja esat izlēmis uzticēties profesionāļiem, tad ir jāatzīst, ka dzīvokļa vai mājas remonta pakalpojumi ir ļoti pieprasīti. Izvēloties meistaru, pievērsiet uzmanību ne tikai tāmei, bet arī citu klientu atsauksmēm, lai pārliecinātos par to, ka pasūtītais darbs tiks veikts kvalitatīvi un atbilstoši Jūsu prasībām.

Labākais laiks remonta uzsākšanai

Ja vien remontdarbi nav steidzami, vislabāk tos plānot laicīgi - vismaz 6 mēnešus iepriekš. Tādā veidā iespējams izvairīties no liekiem izdevumiem, jo, savlaicīgi plānojot gan materiālu iegādi, gan meistaru piesaisti, varēsiet atrast izdevīgākos risinājumus. Darot visu pēdējā brīdī, pieaug ne tikai kopējās remonta izmaksas, bet arī stresa līmenis.

Remontu parasti ieplāno gada siltajā sezonā, taču tas, protams, lielā mērā ir atkarīgs no veicamajiem darbiem.

Lai mājokļa remonts izdotos atbilstoši Jūsu iecerēm, ir svarīgi izveidot plānu, konsultēties ar speciālistiem un ņemt vērā finansiālās iespējas, lai piemeklētu atbilstošākos risinājumus.

Apmaksāta publikācija


Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Linkaits izstājies no JKP

Bijušais satiksmes ministrs Tālis Linkaits izstājies no Jaunās konservatīvās partijas (JKP), ceturtdien ziņo Latvijas Televīzija.

Kriminālziņas Kā nekļūt par noziedznieka upuri, iepērkoties internetā (+VIDEO)

Krāpnieks bieži atsūta saiti uz viltus vietni, kas ir izveidota līdzīga kādam no populāriem kurjerdienestiem.

Sabiedrība Trenē spēju izvērst mobilizācijas centrus

Rīt Nacionālie bruņotie spēki izvērsīs mobilizācijas centrus Rīgā, Saldū, Valmierā, Jēkabpilī un Gulbenē, lai trenētu un pilnveidotu kārtību, kādā krīzes situācijā Latvijas pilsoņi tiek aicināti un iesaukti bruņotajos spēkos.

Ekonomika Jautājuma likmes ir augstas... Asociācijas viedoklis par darbībām ar LMT un Tet

Latvijas Telekomunikāciju asociācija aicina atcerēties ne vien par Telia un valsts maka interesēm, bet paturēt prātā arī Latvijas telekomunikāciju nozares kopējo veselību, valsts drošības jautājumus, attīstības perspektīvu un lietotāju intereses, lai arī turpmāk varam lepoties, ka esam Eiropas priekšpulkā ar jaudīgu nozari, pakalpojumu kvalitāti, tehnoloģiju attīstību un labiem piedāvājumiem.