• Vijolīte,
  • Viola,
  • Vizbulīte
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīga sūtīs uz Kijivu vēl desmit autobusus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:22, 27.12.2022


Nākamā gada sākumā uz Kijivu dosies vēl desmit "Mercedes-Benz" markas Rīgas domes ziedotie SIA "Rīgas satiksme" autobusi, šodien preses konferencē žurnālistus informēja Rīgas domes pārstāvji.


Foto: LETA

Šos autobusus nepieciešams piepildīt ar humāno palīdzību - precēm bērniem, higiēnas precēm, ilgi uzglabājamu pārtiku, dzeramo ūdeni, kā arī mājdzīvnieku barību. Kijivā ir problēmas ar ūdens apgādi, tāpēc būs noderīgas mitrās salvetes. Noderēs medicīnas preces - pārsēji, žņaugi, plāksteri, dezinfekcijas līdzekļi, antiseptiķi, medicīniskie cimdi, kā arī segas, matrači, guļammaisi, sildītāji, lādētāji, un, protams, ģeneratori, informēja preses konferencē.

"Pirmos 11 autobusus rīdzinieki piepildīja ar lielu mīlestību, sasaiņojot savus sūtījumus kā dāvanas, pieliekot klāt kartītes. Domāju, ka arī šos autobusus varam piepildīt," pauda portāla "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta. Tie cilvēki, kuri vēlas palīdzēt Ukrainas iedzīvotājiem, bet kam nav iespējams atgādāt uz savākšanas punktiem preces, var ziedot naudu ar "Ziedot.lv" starpniecību sadaļā "10 autobusi". Par ziedoto naudu tiks iegādātas trūkstošās preces autobusu piepildīšanai.

Ukrainas vēstnieka Latvijā vietnieks Jurijs Zaharčuks izteica pateicību par jau saņemto palīdzību, īpaši uzsverot, ka pavasarī nosūtītie autobusi ir ļoti svarīgi sabiedriskā transporta nodrošināšanai Ukrainā. Kā zināms, Krievija mērķtiecīgi apšauda elektrības apgādes infrastruktūru, tāpēc Ukrainas pilsētās ar autobusiem nepieciešams aizstāt trolejbusus un tramvajus.

Autobusus Rīgas šoferi stūrēs līdz Ukrainas - Polijas robežai, kur tos sagaidīs un vedīs tālāk jau Ukrainas pārstāvji. Tie ir nepilni 1000 kilometri, autobusu kolonna braucienā ir gandrīz kilometru gara, un ir labi jāpārdomā, kur uzpildīt degvielu, kur šoferiem atpūsties, sacīja "Rīgas satiksmes" valdes loceklis Andris Lubāns.

No trešdienas, 28.decembra, līdz piektdienai, 30.decembrim, ikviens rīdzinieks var autobusu piepildīšanai sarūpētos ziedojumus nogādāt ziedojumu savākšanas vietās. Trešdien, 28.decembrī, no plkst.15 līdz plkst.20 ziedojumus pieņems Rātslaukumā, ceturtdien, 29.decembrī, no plkst.15 līdz plkst.20 pie tirdzniecības centra "Akropole Alfa" pie B ieejas, bet piektdien, 30.decembrī no plkst.12 līdz plkst.20 pie tirdzniecības centra "Spice". Tāpat ziedojumus varēs nogādāt kultūras centrā "Imanta", Anniņmuižas bulvārī 29 un sev tuvākajā Rīgas pilsētas Apkaimju iedzīvotāju centra punktā.

Pirmie 11 Rīgas ziedotie autobusi, piepildīti ar iedzīvotāju ziedotajām humānās palīdzības sūtījumiem, uz Ukrainu devās aprīļa beigās.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Sabiedrība Biedrība Tavi draugi nosūtījuši palīdzību Ukrainai apmēram 5 miljonu eiro apmērā

Biedrība "Tavi draugi" nosūtījuši palīdzību Ukrainai apmēram 5 miljonu eiro apmērā, informēja biedrības mediju koordinatore Agnese Ruberte.

Sabiedrība Par palīdzības tālruni no vardarbības cietušām sievietēm «vēl pāragri prognozēt»

Pašlaik "vēl pāragri prognozēt", kad Latvijā sāks darboties palīdzības tālruņa numura 116016, kas paredzēts no vardarbības cietušu sieviešu atbalstam, aģentūrai LETA sacīja Labklājības ministrijas (LM) valsts sekretāra vietniece Diāna Jakaite.

Sabiedrība Labdarības akcijā sagādātas 152 dāvanas patvēruma meklētāju bērniem

Ziemassvētku labdarības akcijā "Dāvana patvēruma meklētāju bērniem" sagādātas dāvanas 152 bērniem, kuri aug patvērumu meklētāju un bēgļu ģimenēs, aģentūru LETA informēja Sabiedrības integrācijas fonda (SIF) pārstāve Zane Jēkabsone.

Sabiedrība Valsts segs ukraiņiem sniegto medicīnisko palīdzību 2,4 miljonu eiro apmērā

Valdība šodien lēma piešķirt 2,4 miljonus eiro no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem Veselības ministrijai (VM), lai segtu izdevumus saistībā ar Ukrainas iedzīvotājiem sniegtajiem veselības aprūpes pakalpojumiem.