• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Suminās Eksporta un inovācijas balvas laureātus

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 04:00, 14.12.2022


Šovakar notiks "Eksporta un inovācijas balvas 2022" laureātu apbalvošanas ceremonija, informēja pasākuma rīkotāji.

Apbalvojumi tiks pasniegti Rīgas Cirka ēkā plkst.19. Ceremonijai tiešraidē varēs sekot līdzi Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) "Facebook" lapā un portālā "delfi.lv".

Ceremonijā piedalīsies arī Valsts prezidents Egils Levits.

Konkursa mērķis ir godināt Latvijas uzņēmējus, kuri rada eksportspējīgus un inovatīvus produktus, nodrošinot valsts ekonomisko izaugsmi un demonstrējot pozitīvu piemēru tiem, kas vēl tikai domā par savu ceļu uzņēmējdarbībā.

Konkursu organizē LIAA sadarbībā ar Ekonomikas ministriju, Centrālo statistikas pārvaldi, eksportētāju asociāciju "The Red Jackets" un finanšu institūciju "Altum".

Šogad piecās kategorijās balvai nominēti 57 uzņēmumi. Ceremonijā tiks nosaukti balvas ieguvēji kategorijās "Eksporta jaunpienācējs", "Eksporta līderis", "Eksporta čempions", "Inovācijas čempions" un "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts".

Ceremonijas laikā tiks pasniegtas arī vairākas specbalvas. Finanšu institūcija "Altum" pasniegs "Drošākā eksportētāja" balvu, bet mediju grupa "Delfi" apbalvos lasītāju balsojuma uzvarētāju kategorijā "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts".

Konkursa nominantus noteica žūrija, kurā piedalījās finanšu institūciju, uzņēmēju organizāciju, Ekonomikas ministrijas, LIAA un plašsaziņas līdzekļu deleģētie pārstāvji.

Kategorijā "Eksporta čempions" nominētie uzņēmumi ir SIA "Mikrotīkls", SIA "Httpool" un SIA "Real Web".

Kategorijā "Eksporta jaunpienācējs" uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu no 50 000 līdz 200 000 eiro nominēta SIA "Forma", SIA "Printrest", SIA "Smart Aero", savukārt "Eksporta jaunpienācējs" uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu no 200 000 līdz 1 000 000 eiro nominēti uzņēmumi SIA "Working Clothes Service" un SIA "Int-Sol Unlimited".

Kategorijā "Eksporta jaunpienācējs" uzņēmumu grupā ar eksporta apgrozījumu virs miljona eiro nominēti uzņēmumi SIA "Latvia MGI Tech", SIA "Pulstar Optics" un SIA "Koshel".

Kategorijā "Eksporta līderis" zināšanu ietilpīga bioekonomika - kokapstrādes nozarē uzņēmumu grupā mazie un vidējie komersanti nominēti tādi uzņēmumi kā SIA "Latgran", SIA "Graanul Invest" un AS "Stora Enso Lija", bet kategorijas lielo uzņēmumu grupā nominēts SIA "Kronospan Riga", SIA "Latvijas finieris" un AS "Latvijas valsts meži".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē zināšanu ietilpīga bioekonomika - pārtikas ražošana mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēta SIA "Karavela", SIA "Baltreids" un SIA "Vilomix Baltic". Kategorijas lielo uzņēmumu grupā nominēts AS "Dobeles dzirnavnieks", AS "Tukuma piens" un AS "Balticovo".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē biomedicīna, medicīnas tehnoloģijas, farmācija mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēts SIA "Icotton", SIA "Madara Cosmetics" un SIA "Stenders", bet kategorijas lielo uzņēmumu grupā nominēta AS "Olainfarm", AS "Grindeks" un SIA "E.Gulbja laboratorija".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē "Fotonika un viedie materiāli, tehnoloģijas un inženiersistēmas" mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēts SIA "Knauf", LSEZ SIA "Caljan" un SIA "Light Guide Optics Iinternational". Tikmēr kategorijas lielo uzņēmumu grupā nominēta SIA "Lexel fabrika", SIA "Mikrotīkls" un SIA "Bucher Municipal".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē "Viedā enerģētika un mobilitāte" mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēts SIA "Malmar Sheet Metal", LSEZ SIA "Caljan" un SIA "Leax Rēzekne", kamēr kategorijas lielo uzņēmumu grupā nominēti SIA "AKG Thermotechnik Lettland", SIA "Bucher Municipal" un SIA "Dinex Latvia".

Kategorijā "Eksporta līderis" nozarē "Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas" mazo un vidējo uzņēmumu grupā nominēts SIA "Estoty", SIA "SAF tehnika", SIA "ISP Optics Latvia", bet kategorijas lielo uzņēmumu grupā nominēs SIA "Mikrotīkls", SIA "Tele2", "Tieto Latvia".

Kategorijā "Inovācijas čempions" nominētie uzņēmumi ir SIA "Latvijas mobilais telefons", AS "Grindeks" un SIA "Aerones Engineering".

Kategorijā "Eksportspējīgākais jaunais tūrisma produkts" nominēts "JA Travel", "Dont Panic" sadarbībā ar "Skudras Metropole",Vitalitātes akadēmija "Via Vitalité", Ventspils zinātnes centrs "Vizium", Interaktīvā vēstures ekspozīcija Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas tornī, kā arī Atraitnes Margarētas Ģertrūdes Hoijeres viesu nams Liepājā.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Piektdiena gaidāma visai saulaina

Piektdien Latvijā izklīdīs migla un valsts lielākajā daļā spīdēs saule, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes

Rīgā norit darbs pie vairāku veloinfrastruktūras projektu izstrādes, ceturtdien izskanēja vebinārā "Rīga ripo".

Sabiedrība Valdība šodien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos

Valdība ceturtdien atbalstīja izmaiņas darbaspēka nodokļos, kuras paredz iedzīvotāju ienākuma nodokļa (IIN) likmes, minimālās algas un neapliekamā minimuma paaugstināšanu, kompensējot to ar akcīzes nodokļa un dažu citu nodokļu paaugstināšanu.

Lasiet arī

Sabiedrība Zosēnu pagasts ceļu infrastruktūru atjaunos par valsts līdzekļiem (+VIDEO)

Jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu.

Kriminālziņas Līvānu novadā apgāžoties laivai, viens cilvēks gājis bojā, bet otrs izglābies

Ceturtdienas vakarā Līvānu novada Jersikas pagastā upē apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem, no kuriem viens paša spēkiem ticis uz salas, bet otrs gājis bojā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

Sabiedrība Par Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts deputāts Ainārs

Piektdien par jauno Jelgavas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts bijušais Ozolnieku novada deputāts Uldis Ainārs (JV).

Sabiedrība Nākamā nedēļa gaidāma mākoņaināka, septembra beigās kļūs krietni vēsāks

Nākamnedēļ Latvijā sauli biežāk aizsegs mākoņi un reizēm gaidāms lietus, savukārt septembra pēdējās dienās un oktobra sākumā laiks kļūs rudenīgi drēgns, prognozē sinoptiķi.