• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Pelšs Stokholmā pārrunā ES stratēģiskos izaicinājumus, uzsverot atbalstu Ukrainai

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 23:19, 09.12.2022


Ceturtdien un piektdien Stokholmā Ārlietu ministrijas (ĀM) valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās Eiropas Savienības (ES) ārlietu ministriju valsts sekretāru un ģenerālsekretāru sanāksmē, kurā pārrunāja ES stratēģiskos izaicinājumus, uzsverot atbalstu Ukrainai, informēja ministrijā.

Dalībvalstis kopā ar Eiropas Ārējā darbības dienesta ģenerālsekretāru Stefāno Sanīno un Zviedrijas ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eiropas lietās Kristiānu Danielsonu apsprieda ES ārpolitikas stratēģiskos izaicinājumus.

Pelšs uzsvēra, ka ES dalībvalstīm kopā ar partneriem jāturpina spiediens uz agresoru Krieviju, lai mazinātu tās militārās spējas un lai palīdzētu Ukrainai aizstāvēšanās cīņā.

Latvija un citas dalībvalstis uzsvēra sadarbības nozīmi, lai stiprinātu Austrumu kaimiņu noturību, kā arī turpinātu sadarbību ar Āfrikas, Latīņamerikas, Āzijas valstu partneriem, lai veicinātu globālo izpratni par Krievijas agresijas nopietnajām sekām.

Zviedrija kā nākamā prezidējošā valsts ES Padomē iezīmēja politiskās prioritātes - atbalstu Ukrainai, Krievijas izolāciju, turpinot sankciju politiku, tostarp sadarbībā ar partneriem ārpus ES, kā arī Krievijas saukšanu pie atbildības par kara noziegumiem.

Nozīmīgu lomu ikdienas darbā nākamajā pusgadā ieņems enerģētikas jautājums, turpinot darbu ES enerģētiskās neatkarības stiprināšanā un ES klimata politikas mērķu ieviešanā. Zviedrija plāno pievērst pastiprinātu uzmanību Eiropas konkurētspējai, turpināt darbu ar starptautiskajiem partneriem, lai panāktu reciprocitāti tirdzniecības attiecībās, kā arī paplašinātu globāli ES tirdzniecības attiecības.

Sanāksmē dalībvalstis pārrunāja arī aktuālos ES institūciju personālpolitikas jautājumus.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.