• Jadviga,
  • Laura
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Uzņēmējs: Latvijā ietves no ledus bez sāls praktiski nav iespējams attīrīt

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 08:13, 30.11.2022


Latvijas klimatiskajos apstākļos, kuriem ziemās ir raksturīga liela mainība un atkalas, ietves pilnībā no ledus atbrīvot bez sāls izmantošanas ir praktiski neiespējami, intervijā aģentūrai LETA pauda AS "CleanR Grupa" pilsētvides uzturēšanas meitasuzņēmuma SIA "Vizii Urban" valdes priekšsēdētājs Valdis Purvinskis.


Foto: LETA

"Ir laika periodi, kad to [attīrīt ietves bez sāls lietošanas] var izdarīt, taču visu ziemu nodrošināt, lai uz ietves nebūtu ledus, tikai kaisot smiltis, nevar. Tādēļ es gribu pateikt pilnīgi skaidri - Latvijā, atrodoties blakus Baltijas jūrai un Rīgas jūras līcim, kas rada ļoti mainīgus laika apstākļus ziemā, ietves attīrīt no apledojuma bez sāls nevar. Vai arī tad ir jāsamierinās, ka būs periodi, kad ir apgrūtinoši pa tām pārvietoties. Abas lietas reizē nevar," teica Purvinskis.

Savukārt "Vizii Urban" valdes loceklis Ģirts Baltrums uzsvēra, ka uz ietvēm netiek kaisīts tīrs sāls. Katrai pilsētai ir savas prasības, un tiek lietoti sāls un smilts maisījumi, kur attiecība parasti ir viens pret pieci un tādēļ pārsvarā tās ir smiltis. Proporcijas, palielinot sāls daudzumu, tiek mainītas tikai intensīvas atkalas apstākļos.

Savukārt, komentējot šķembu lietošanu, Baltrums uzsvēra, ka pilsētās tas ir izaicinoši, jo šķembas nedrīkst nonākt lietus kanalizācijas sistēmā. Šķembas nav piemērotas tam, lai no šīm sistēmām izskalotos, rodas aizdambējumi un jau cita veida problēmas.

Purvinskis arī norādīja uz to, ka daudz ir saistīts ar sabiedrības prasībām un gaidām - vai iedzīvotājiem svarīgāk ir pilnībā attīrītas ietves vai sāls lietošanas samazināšana.

"Analoģija ir ar lapām rudenī. Vai tiešām mums visas lapas ir jānovāc un jāveido sterils zāliens, vai arī daļa lapu var palikt un veidot dabīgu vidi ap kokiem? Varbūt ir jēga beigt to pūšanu un visas lapas no parkiem neizvest? Vai mums vasarā ir jāpriecājas par nomiglotiem, steriliem laukiem, kuros nekas nedzīvo, vai tomēr labāka ir dabīga pļava? Tas pats attiecas uz sniegu un jautājumu, cik ātri un ar kādiem paņēmieniem tas ziemā ir jānovāc. Varbūt ir jēga nelietot tik daudz sāli, divas dienas pabraukt pa sniega putru un pagaidīt, kamēr to iztīrīs mehāniski? Tas ir stāsts par gaidu un vēlmju sabalansēšanu," sacīja Purvinskis.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, ar kuriem plānots noteikt, ka skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves.

Sabiedrība Eksperts paskaidro, kā uz 100% izmantot viedtālruni (+VIDEO)

Ne tikai drošības sistēmas, bet arī kiberuzbrukumi kļūst arvien komplicētāki.

Sabiedrība Visi Valsts kontroles 2023.gada finanšu revīzijās atzinumi ir bez iebildēm

Valsts kontrole pabeigusi darbu pie 2023.gada finanšu revīzijām, kurās visi 26 sniegtie atzinumi ir bez iebildēm, aģentūru LETA informēja Valsts kontroles pārstāvji.

Sabiedrība Ministrs: Šogad situācija slimnīcās «būs ok»

Pagājušajā gadā finanšu situācija slimnīcās bija smaga, bet šogad tā, lai arī nebūs ideāla, bet "būs ok", ceturtdien intervijā LTV "Rīta panorāmai" izteicās veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Lasiet arī

Sabiedrība Pārdaugavā būtiski ierobežos kravas transporta satiksmi

No šodienas pilnībā būs aizliegta kravas transporta tranzīta satiksme cauri Torņkalnam pa Vienības gatvi un Jelgavas ielu, kā arī rīta un vakara sastrēgumstundās aizliegta kravas transporta satiksme abos virzienos gar Daugavas kreiso krastu starp Bolderāju un Salu tiltu, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Kriminālziņas Vīrietim piemēro sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņiem

Prokuratūra kādam agrāk nesodītam Latvijas nepilsonim piemērojusi sabiedriskos darbus par naidīgiem izteikumiem pret ukraiņu tautības cilvēkiem, liecina publiski pieejamais prokuratūras lēmums.

Sabiedrība Šogad plānots atjaunot darbību divām bumbu patvertnēm Rīgā

Šogad plānots atjaunot darbību divām bumbu patvertnēm Rīgā, apsekot skolas un vērtēt pazemes tuneļus, trešdien preses konferencē informēja Civilās aizsardzības un operatīvās informācijas pārvaldes priekšnieks Gints Reinsons.

Sabiedrība Ēku īpašniekiem plāno noteikt pienākumu no fasādes notīrīt grafiti zīmējumus

Rīgā ēku īpašniekiem plāno noteikt pienākumu no fasādes notīrīt grafiti zīmējumus, aģentūru LETA informēja pašvaldības ārējās komunikācijas nodaļā.