• Ginters,
  • Guntra,
  • Marianna
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Izveidota Baltijas Izglītības arodbiedrību padome

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:25, 21.11.2022


Baltijas valstu izglītības nozaru darbinieku arodbiedrības vienojušies par Baltijas Izglītības arodbiedrību padomes (BCET) izveidošanu, informēja Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA).


Publicitātes foto.

Valsts svētku priekšvakarā LIZDA norisinājās visu triju Baltijas valstu izglītības nozares darbinieku arodbiedrību vadības tikšanās, kuras mērķis bija ne vien pieredzes apmaiņa par darba samaksas un sabalansētu slodžu tēmām, bet arī sadarbības līguma parakstīšana par BCET izveidošanu.

Igauniju tikšanās laikā pārstāvēja Rēmo Voltri un Aleksandrs Tīdemans. Lietuvu pārstāvēja Egidijus Milešins un Egle Žukauskaite, bet Latviju pārstāvēja Inga Vanaga un Irina Avdejeva.

Tikšanās laikā tika parakstīts sadarbības līgums par BCET izveidošanu saskaņā ar 2019.gada 9.maijā parakstītajiem sadarbības līgumiem. BCET biedri ir Lietuvas Izglītības un zinātnes arodbiedrība (LESTU), LIZDA un Igaunijas Izglītības personāla savienība (EEPU).

BCET ir izveidota, lai nodrošinātu vairākas ieceres, piemēram, dalīties zināšanās un pieredzēs, veikt kopīgus pasākumus un organizēt starptautiskas tikšanās, lai kopīgi risinātu izglītības nozares aktuālos jautājumus un kopīgi veiktu starptautisko arodbiedrību projektus, un būt par partneriem šajos projektos.

Plānots, ka BCET tiksies vismaz divas reizes gadā pēc rotācijas principa katrā dalībvalstī. BCET sanāksmes varēs apmeklēt uzaicināti viesi no uzņēmējvalstu iestādēm, citām arodbiedrībām, zinātnieki un eksperti. Līgumos noteikto mērķu sasniegšanai un saistību izpildei BCET varēs izveidot savu pārstāvju darba grupas.

Parakstot vienošanos, visi trīs Baltijas valstu pārstāvji bija vienisprātis par jaunizveidotās padomes nozīmību izglītības nozares arodbiedrību kustības stiprināšanā un nozarē strādājošo darbinieku interešu vēl sekmīgākā aizstāvībā.

Gan Lietuvas, gan Igaunijas un Latvijas pārstāvji atzina, ka viedokļu apmaiņa, statistikas datu kopīga analīze, kā arī arodbiedrību savstarpējais atbalsts ir ļoti būtisks faktors, kas katrā no valstīm gan palīdzēs stiprināt arodbiedrību kustību, gan sekmēs katrai no valstīm būtisku procesu virzību.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atvieglo algoritmus iznīcinātāju pacelšanai

Pēc 7.septembrī notikušā drona incidenta atviegloti algoritmi iznīcinātāju pacelšanai pretgaisa aizsardzības funkciju veikšanai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Sabiedrība Svētdienas saullēktā valsts ziemeļaustrumos iespējama pirmā salna

Agrā svētdienas rītā vietām Vidzemē un Latgales ziemeļu daļā iespējama pirmā salna šoruden, liecina jaunākās laika prognozes.

Sabiedrība Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus

Pašvaldībām varētu kompensēt nodokļu reformas radītos zaudējumus, intervijā aģentūrai LETA teica viedās administrācijas un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV).

Sabiedrība Valsts kontrole: Zemkopības ministrija neekonomiski izlietojusi 3,1 miljonu eiro

Zemkopības ministrija (ZM), veicot 3,1 miljona eiro ieguldījumu sava elektroautomobiļu uzlādes staciju tīkla izveidē, nav rīkojusies jēgpilni un atbilstoši saviem attīstības plāniem, secināts Valsts kontroles (VK) revīzijā.

Lasiet arī

Veselība Abu Meri vēlas pamata vakcīnas noteikt par obligātām

Latvijā būtu nepieciešams stingrāk ierobežot par vakcināciju izplatīto dezinformāciju, šodien preses konferencē pēc Imunizācijas valsts padomes sēdes pauda veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Ekonomika LVM ražošanas kompleksu eksperti atzinīgi novērtēja (+VIDEO)

No koka būvētās ēkas gadu desmitiem sevī droši noglabā klimatam nevēlamo CO2.

Sabiedrība Piektdien Latvijā gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +18..+23 grādiem

Piektdien naktī un no rīta daudzviet Latvijā veidosies migla un apmāksies debesis, prognozē sinoptiķi.

Ekonomika RB Rail: Rail Baltica pamattrases izbūvi varētu sākt līdz šī gada beigām

Latvijā turpinās sagatavošanās darbi, lai līdz šī gada beigām sāktu dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pamattrases izbūvi dienvidu posmā, informē AS "RB Rail" pārstāvji.