• Alīna,
  • Rūsiņš,
  • Sandris
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgas vēl turpinās brauktuvju un ietvju attīrīšanas darbi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:38, 20.11.2022


Rīgā brauktuvju un ietvju stāvoklis pēc šonakt uzkritušās pirmās sniega segas kopumā ir labs, taču tīrīšanas darbi vēl turpinās, aģentūra LETA noskaidroja pašvaldībā.


Foto: LETA

Jau ziņots, Rīgā sniega sega pārsvarā nav biezāka par vienu centimetru.

Brauktuvju stāvoklis pilsētā esot labs, tostarp pirmās un otrās kategorijas ielas jau ir notīrītas un nokaisītas, bet trešās kategorijas ielas tiek apsekotas.

Ietvju tīrīšanas darbi Rīgā sākti uzreiz pēc snigšanas, ap plkst.4 naktī, pa iepriekš izstrādātiem maršrutiem.

Jau ziņots, ka šogad pirmo reizi Rīgas vēsturiskajā centrā un tā aizsargjoslā ielām piegulošo ietvju kopšanu mehanizēti ar traktortehniku nodrošina pašvaldība.

Savukārt ārpus vēsturiskā centra īpašniekiem jāturpina ietvju kopšana tāpat kā iepriekš. Pēc snigšanas jānodrošina ietvju attīrīšana no sniega līdz plkst. 8. Ilgstošas snigšanas laikā tīrīšana jāveic pēc nepieciešamības, lai nodrošinātu gājējiem ērtu un drošu pārvietošanos. No sniega jāattīra 50% no ietves platuma, bet ne mazāk kā 1,5 metri. Ietvju kaisīšanai drīkst izmantot smilts un sāls maisījumu, kurā sāls koncentrācija nav lielāka par 20%.

Iedzīvotāji bijuši gana apzinīgi un lielākoties notīrījuši ietves pie saviem īpašumiem.

Šorīt tīrīšanu sekmējis arī vējš, kas sniegu bija sapūtis vietām vairāk, vietām mazāk. Vienlaikus pašvaldībā atzina, ka ļoti būtisks darbu traucējošs šķērslis ir uz ietvēm izvietotie un nomestie skrejriteņi.

"Tīrīšanas darbi turpinās, bet, ņemot vērā sniega kārtas biezumu, atlicis pārsvarā ir roku darbs," atzina pašvaldības pārstāvis.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība ietvju kopšanai pilsētas centrā ziemā rezervējusi 650 000 eiro. Šim gadam līdz 31.decembrim budžetā paredzēti 150 000 eiro, bet nākamajam gadam - 500 000 eiro.

Rīgas vēsturiskā centra ietves tiks tīrītas centralizēti. Aptuveni trešo daļu tīrīs Rīgas teritorijas labiekārtošanas pārvalde, bet pārējo - SIA "Clean R" un SIA "Hagberg".

Ielu braucamo daļu tīrīšanu arī šogad nodrošina pilnsabiedrības "Daugavas labā krasta uzturētājs" un "Daugavas kreisā krasta uzturētājs", kurās apvienojušies vairāki uzņēmumi, tostarp SIA "Roadeks", SIA "Rīgas tilti", SIA "Pilsētas eko serviss" un AS "Ceļu pārvalde".

Par neattīrītām ielu brauktuvēm un ietvēm var ziņot Satiksmes vadības centram pa tālruni 80003600, lapā "riga.lv" vai pa e-pastu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Kariņam atjaunots Saeimas deputāta mandāts

Bijušajam ārlietu ministram Krišjānim Kariņam (JV) pēc demisijas šodien tika atjaunots Saeimas deputāta mandāts.

Sabiedrība Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu

Svētdien, 28.aprīlī, Ķegumā un Ogres novada pagastos beigs apkures sezonu, informēja pašvaldības siltumražošanas uzņēmums SIA "MS siltums".

Sabiedrība Kampars Kadžuļa pārmetumus sauc par absurdiem un nepatiesiem

Informācijas tehnoloģiju (IT) uzņēmuma "SOAAR" vadītāja Renāra Kadžuļa apgalvojumi, ka "Vienotības" politiķi centušies ietekmēt balsu skaitīšanas rezultātus 2014.gada Saeimas vēlēšanās, ir absurdi un nepatiesi, paziņoja bijušais "Vienotības" ģenerālsekretārs Artis Kampars.

Sabiedrība Motosezonas atklāšanas laikā Rīgā gaidāmi satiksmes ierobežojumi

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas dome skaidro, kāpēc nav ieviestas puteņa biļetes

Rīgā otrdien tā sauktās "puteņa biļetes" nav ieviestas, jo prognozes neesot liecinājušas, ka gaidāms būtisks sniega segas pieaugums, pauda Rīgas domē.

Sabiedrība Pirmdien debesis būs apmākušās, lielākajā valsts daļā snigs

Pirmdien debesīs joprojām būs mākoņainas, Latvijas lielākajā daļā atnesot sniegu, jūras piekrastē arī slapju sniegu, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana

Nākamnedēļ Latvijā gaidāms sals un bieža snigšana, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Rīgā sniega dēļ apgrūtināti braukšanas apstākļi; kavējas transports

Rīgā piektdien sākusies spēcīga snigšana, kas apgrūtina braukšanas apstākļus, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.