• Muntis,
  • Verners
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Daugavpils dome pārdos savas daļas novada laikrakstā "Latgales Laiks"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:47, 16.11.2022


Daugavpils pilsētas pašvaldība pārdos savas daļas novada laikrakstā "Latgales Laiks", aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.


Foto: LETA

Daugavpils domes sēdē 10.novembrī pieņemts lēmums par pašvaldībai piederošo kapitāla daļu pārdošanu SIA "Latgales Laiks". Sev piederošās kapitāla daļas pašvaldība atsavinās, rīkojot publisko izsoli.

Pašvaldības pārdodamās kapitāla daļu paketes kopējais skaits ir 1992 kapitāla daļas jeb 25,46% pamatkapitāla. Kapitāla daļu paketes izsoles sākumcena ir 20 400 eiro, un vienas kapitāla daļas izsoles sākumcena noteikta 10,25 eiro. Kapitāla daļu pirmpirkuma tiesības ir SIA "Latgales Laiks" dalībniekiem. Pirmpirkuma tiesību izmantošanas termiņš ir viens mēnesis no pašvaldības paziņojuma nosūtīšanas dienas pirmpirkuma tiesīgajiem. Nenopirktās kapitāla daļas pašvaldība pārdos atklātā izsolē.

Laikraksts "Latgales Laiks" iznāk otrdienās un piektdienās kopš 1992.gada 23.maija latviešu un krievu valodās. Redakcija īpaši izceļ avīzes latviešu valodā iznākošās versijas nozīmi reģionā, un apgalvo, ka to lasa Augšdaugavas novadā, Daugavpilī, Preiļos, Aglonā, Līvānos un citur Latgalē, kā arī Sēlijā. Uzņēmuma valdes locekle Iveta Valpētere uzskata, ka ir svarīgi saglabāt darbavietas un nodrošināt redakcijas darba neatkarību.

Saskaņā ar "Firmas.lv" datiem, SIA "Latgales Laiks" strādā 14 cilvēki. SIA "Latgales Laiks" apgrozījums 2021.gadā bija 182 462 eiro, zaudējumi - 868 eiro. Daugavpils pilsētas domei līdz šim piederēja 25,46 uzņēmuma, pārējie īpašnieki ir Māra Placinska, kurai pieder 21,36%, Valērija Ivanova, Arsenijs Ivanovs, Marina Ivanova, kuriem katram pieder 12,82%, un Alīna Ivanova, kurai pieder 14,72%.

Kā ziņots, izbeigt Daugavpils pašvaldības līdzdalību SIA "Latgales laiks" 2021.gada 25.maija sēdē lēma pilsētas dome.

Atbilstoši likumdošanai, ik pēc pieciem gadiem pašvaldībai ir jāizvērtē līdzdalība kapitālsabiedrībās. Deputāti skatīja veikto izvērtējumu par pašvaldības tiešo līdzdalību kapitālsabiedrībās un noteiktos stratēģiskos mērķus.

Atzinumā par līdzdalības izbeigšanu "Latgales laikā" konstatēts, ka īpašnieki ir piecas fiziskas personas un viena juridiska persona - Daugavpils dome. Savukārt Daugavpils novada un Ilūkstes novada pašvaldības jau iepriekš ir pieņēmušas lēmumu par līdzdalības izbeigšanu uzņēmumā. Atbilstoši likumam pašvaldība nevar būt medija dibinātāja, tāpēc pieņemts lēmums par pašvaldības līdzdalības izbeigšanu "Latgales laikā".


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Uz vienotā Sabiedriskā medija valdes locekļu amatiem izvirzīts 21 kandidāts

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) izsludinātajā konkursā uz pieciem topošās VSIA "Latvijas Sabiedriskais medijs" (LSM) valdes locekļu amatiem otrajai kārtai izvirzīts 21 pretendents.

Sabiedrība Galīgajā lasījumā skatīs grozījumus valsts valodas stiprināšanai darba tirgū

Plānots, ka ar grozījumiem tiks aizstāvētas darbinieku tiesības, veicot darba pienākumus, izmantot valsts valodu un netikt diskriminētiem ar nepamatotām prasībām pēc svešvalodas zināšanām.

Sabiedrība Atbalsta aizliegumu reklamēt alkoholisko dzērienu cenas vai atlaides

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien pirms trešā lasījuma atbalstīja grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, kas paredz Latvijā ieviest aizliegumu alkoholisko dzērienu audio un audiovizuālajās reklāmās reklamēt šo dzērienu cenas vai atlaides.

Sabiedrība CVK piedāvā uzlabot vēlēšanu zīmes. Kā tās izskatīsies?

Par vēlēšanu sistēmu sagatavošanu atbildīgā Valsts reģionālās attīstības aģentūra (VRAA) norāda, ka pašreizējais biļetens ir problemātisks, jo tiek bieži pieļauta kļūda - kādu kandidātu neatbalstot, vēlētājs ievelk rombiņā mīnusu, nevis izsvītro vārdu.

Lasiet arī

Sabiedrība Topošie STEM skolotāji Daugavpilī saņems 200 eiro stipendijas (+VIDEO)

Viens no svarīgiem nosacījumiem: stipendiāta vērtējumi visos priekšmetos pēc sesijas rezultātiem nedrīkst būt zemāki par 7 ballēm.

Kultūra Nākammēnes Rotko muzejā Daugavpilī tiks atklāta unikāla izstāde (+VIDEO)

Tiks aptvertas visas radošās jomas, kurās Jans un Eva Švankmajeri darbojušies visā dzīves laikā.

Sabiedrība Skaista ir «Jaunība»: Daugavpilī darbosies valsts jaunatnes centrs (+VIDEO)

Gada laikā dažādās iestādes īstenotajās aktivitātēs iesaistījās vairāk nekā 3000 vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu.

Sabiedrība Daugavpilī ielu satiksmi regulēs viedie luksofori (+VIDEO)

Risinājumu veido īpaši konfigurēts, ar datorredzes algoritmiem aprīkots mini dators, divas augstas izšķirtspējas videokameras, tīkla aprīkojums, stiprinājumi un LMT izstrādāta programmatūra.