• Einārs,
  • Ervīns,
  • Klāvs
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


VDD: raidījumā "Lučše znatj" paustie izteikumi veicina spriedzi

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 09:16, 15.11.2022


Tīmekļa vietnē "YouTube" izplatītajā raidījumā "Lučše znatj" paustie izteikumi, par kuriem Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) piemērojusi 8000 eiro sodu sodu portāla "Latvijas ziņas" ("lz.lv") īpašniekam, veicina spriedzi starp dažādām etniskajām grupām sabiedrībā, tomēr konkrētajā gadījumā nav saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs, aģentūra LETA uzzināja Valsts drošības dienestā (VDD).



VDD norāda, ka saturs, ko nedrīkst ietvert elektronisko plašsaziņas līdzekļu programmās un raidījumos, ir noteikts Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā. Identificēt un vērtēt iespējamus likumā noteikto ierobežojumu pārkāpumus ir NEPLP kompetencē, kura šādos gadījumos veic administratīvā pārkāpuma procesu.

VDD vērtējumā konkrētajā raidījumā paustie izteikumi, jo īpaši pašreizējos sarežģītajos apstākļos, veicina spriedzi starp dažādām etniskajām grupām sabiedrībā. Vienlaikus, vērtējot atbilstoši Krimināllikumā noteiktajām normām, konkrētajā gadījumā nav saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs, uzskata VDD.

Jau ziņots, ka NEPLP piespriedusi 8000 eiro sodu portāla "Latvijas ziņas" ("lz.lv") īpašniekam SIA "Global Entertainmet" par naida kurināšanu tīmekļa vietnē "YouTube" izplatītā raidījumā "Lučše znatj".

Pārkāpums izdarīts 3.septembrī, savukārt padomes lēmums apstiprināts 8.novembrī.

Kā norādījusi padome, pārkāpums ietver naida kurināšanas pazīmes attiecībā uz krievvalodīgajiem, atsauces uz Krievijas valsts propagandu, kā arī aicinājumus diskreditēt Latvijas valsts struktūras un varas pārstāvjus.

Administratīvais sods 8000 eiro apmērā pārkāpējam jāsamaksā Valsts kasē viena mēneša laikā.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Global Entertainment" reģistrēts 2020.gadā, un tā pamatkapitāls ir 2800 eiro. Kompānija pieder Adilbekam Žanabajevam (55%), Andžejam Pjateckim (30%) un Borisam Ņefedovam (15%).

2021.gadā "Global Entertainment" strādāja ar 46 680 eiro apgrozījumu un 204 763 eiro zaudējumiem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība NATO kiberdrošības mācības apliecināja Latvijas ekspertu augsto kvalifikāciju

"Liels kiberuzbrukums var ātri pāraugt liela mēroga drošības krīzē".

Sabiedrība Prezidents Eiropas dienā vēl stiprināt tās vienotību un aizsardzību

Tikai vienota un spēcīga Eiropas Savienība (ES) spēs nodrošināt mieru un labklājību Eiropā, atzīmējot Eiropas dienu, pauž Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.

Sabiedrība Latvijā sāks ieplūst siltāks gaiss, bet diena gaidāma mākoņaina

Ceturtdien no rietumiem Latvijā pakāpeniski sāks ieplūst siltāks gaiss, bet debesis līdz ar gaisa masu nomaiņu būs mākoņainas un vietām, pārsvarā centrālajos rajonos, gaidāms neliels lietus, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Lasiet arī

Sabiedrība LCC: visizplatītākais etniska pamata naids sociālajos tīklos ir pret ebrejiem

Visbizplatītākais etniska pamata naids sociālajos tīklos ir pret ebrejiem, ceturtdien konferencē par naida runas noziegumiem sacīja Latvijas Cilvēktiesību centra (LCC) direktore Anhelita Kamenska.

Sabiedrība Kariņš: Latvijā ir jābūt nulles tolerancei pret etniskā naida kurināšanu

Latvijā ir jābūt nulles tolerancei pret jebkādām etniskā naida kurināšanas izpausmēm, un iespējamie konflikti starp Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) ārvalstu studentiem ir vērtējami ļoti nopietni, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš (JV).

Kriminālziņas VDD konstatējis atsevišķus pret Izraēlas tautu vērstus izteikumus

Kopš teroristiskās organizācijas "Hamas" uzbrukuma Izraēlai Valsts drošības dienests (VDD) Latvijas informatīvajā telpā ir konstatējis atsevišķus pret Izraēlas tautu vērstus izteikumus, aģentūrai LETA atzina dienestā.

Kriminālziņas VDD sācis pārbaudi par degušā hosteļa lietā apsūdzētā Rieksta izteikumiem

Valsts drošības dienests (VDD) sācis pārbaudi par Merķeļa ielā degušā hosteļa lietā apsūdzētā Ernesta Rieksta izteikumiem pret ukraiņiem, noskaidroja aģentūra LETA.