• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šodien notiks LDz civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldības mācības

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 06:45, 09.11.2022


Līvbērzes dzelzceļa stacijas ceturtā ceļa teritorijā šodien plkst.11 notiks VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) kompleksās civilās aizsardzības mācības ar apdraudējuma imitāciju, personāla un tehnikas iesaistīšanu, informē LDz pārstāvji.



Mācību laikā operatīvo dienestu transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtiem skaņas un gaismas signāliem, tādēļ apkārtnes iedzīvotāji ir aicināti nesatraukties un izturēties ar sapratni, ja stacijas teritorijā notiekošās darbības būs neierastas. Mācību laikā notiks tikai apdraudējuma imitācija.

Šo mācību mērķis ir pārbaudīt civilās aizsardzības sistēmā iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai un nostiprināt sadarbību katastrofu pārvaldīšanā uz LDz publiskās dzelzceļa infrastruktūras. Mācībās iesaistīto dalībnieku uzdevums būs ierobežot imitētu bīstamas kravas noplūdi no cisternas un likvidēt negadījuma sekas.

Civilās aizsardzības mācībās piedalīsies LDz Jelgavas stacijas personāls, LDz Jelgavas un Rīgas ugunsdrošības un glābšanas vienība ar ugunsdzēsības un palīdzības automašīnām un mācību cisternu, LDz drošības direkcijas pārstāvji, SIA "LDz Cargo" Jelgavas kravas termināla personāls un SIA "LDz apsardze" darbinieki.

Tāpat mācībās iesaistīsies Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUDG) Zemgales reģiona brigādes komandējošais un dežurējošais personāls ar speciālo autotehniku, Vides dienesta pārstāvji, kā arī Valsts policijas un pašvaldības policijas pārstāvji.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Ekonomika Ministrija: Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamgad

Pasažieru vilciens starp Viļņu un Rīgu sāks kursēt nākamā gada sākumā, piektdien paziņoja Lietuvas Satiksmes ministrija.

Ekonomika LDz plāno peronu modernizāciju pabeigt līdz nākamā gada vidum

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) plāno peronu modernizāciju pabeigt līdz nākamā gada vidum, aģentūrai LETA pavēstīja LDz pārstāvji.

Ekonomika "Latvijas dzelzceļš" vēlas paplašināt sadarbības iespējas ar Ķīnu

VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) vēlas veidot ilgtspējīgu vilcienu plūsmas savienojamību ar Ķīnu caur Latviju, pēc LDz valdes priekšsēdētāja Rinalda Pļavnieka tikšanās ar Ķīnas vēstnieku Latvijā Tanu Sungeņu aģentūrai LETA pavēstīja LDz pārstāvji.

Ekonomika "Latvijas dzelzceļa" vadītājs uzskata, ka koncerns ir strādājis labi

Šā gada deviņu mēnešu rezultāti liecina, ka pat ļoti izaicinošos ģeopolitiskos apstākļos VAS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) ir strādājis labi, aģentūrai LETA norādīja LDz valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs.