• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Šausmas Liepājā: Skolniece sadur skolotāju, kura nonāk reanimācijā (+FOTO)

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
liepajniekiem.lv 11:32, 26.09.2022


Aizvadītajā nedēļas nogalē Liepājas Valsts tehnikuma 1.kursa audzēkne ārpus skolas sadūrusi skolas pedagoģi, kas nonāca reanimācijā, portālam “Delfi” apliecinājis skolas direktors Agris Ruperts.

Liepājā 1. kursa tehnikuma audzēkne ārpus skolas telpām sadūrusi pedagoģi

Viņš norādīja, ka uzbrucēja bija tikko iestājusies izglītības iestādē pēc 9. klases. Tāpat Ruperts norādīja, ka pirmdienas rītā runājis ar skolotāju, kas vairs neatrodas reanimācijas palātā. Viņš uzsvēra, ka uzbrukums noticis sestdienā un ārpus skolas telpām.

Tāpat Ruperts uzsvēra, ka notikumu izmeklē Valsts policija.

VP Kurzemes reģiona pārvaldes priekšnieka palīdze Signe Šteinberga informē, ka policija sākusi kriminālprocesu pret tehnikuma audzēkni par skolotājas saduršanu Liepājā.

Viņa apliecina, ka sestdien, 24. septembrī, VP tika saņemta informācija, ka kādā publiskā iestādē Liepājā ir sadurta sieviete. Cietusī nogādāta slimnīcā.

Visu apstākļu noskaidrošanai policijā par notikušo ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta 1.daļas, proti, par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Šteinberga uzsver, ka tiek skaidroti visi apstākļi, un tās interesēs pašlaik sīkākas detaļas atklāt nevar.

“Varam apstiprināt, ka notikušajā ir iesaistīta nepilngadīga persona. Aizdomās turamā persona ir aizturēta,” piebilst policijas pārstāve.

Agris Ruperts aģentūrai LETA pastāstīja, ka sadurtā sieviete ir viņa vadītās izglītības iestādes skolotāja, kurai uzbrukusi audzināmās grupas pirmā kursa audzēkne.

Negadījums noticis sestdien, skolotājas mākslas salonā, kur viņa vadījusi gleznošanas nodarbību interesentiem, kuru vidū bijusi arī audzināmās grupas meitene.

Uzbrukums noticis pēc nodarbības, kad visi pārējie cilvēki jau aizgājuši projām.

Tehnikuma direktors skaidro, ka neesot bijis nekādu indikāciju, lai audzēkne uzbruktu skolotājai. Viņš pieļauj, ka skolotāja varētu būt interesējusies par to, kādēļ meitene neapmeklē skolu, jo šomēnes viņa ir kavējusi 33 stundas neattaisnotu iemeslu dēļ un 17 stundas attaisnotu iemeslu dēļ.

“Šorīt esam izskatījuši arī meitenes dokumentus un secinājuši, ka ģimenes ārsta izsniegtajā izziņā nav norādīta kāda saslimšana, kas skolotājiem būtu bijusi jāņem vērā,” piebilst direktors.

Ruperts stāstīja, ka viņš ir sazinājies ar ievainoto skolotāju slimnīcā, kuras veselības stāvoklis ir stabilizēts. Izglītības iestāde sniegs visu nepieciešamo palīdzību skolotājai, kā arī šonedēļ pārrunās drošības jautājumus, kā rīkoties ārkārtas situācijā.

Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) vadītāja Inga Vanaga portālam “Delfi” apliecināja, ka viņa uzzinājusi par šo notikumu svētdienas vakarā.

Vanaga uzsver, ka ir lūgusi Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju pieņemt grozījumus Izglītības likumā, lai novērstu vardarbību izglītības iestādēs. Viņa piebilst, ka LIZDA un Latvijas Izglītības vadītāju asociācija (LIVA) vairākus gadus ir aktualizējusi vardarbības problēmas pret nozares darbiniekiem, taču tie atstāti bez ievērības.

Vanaga apliecināja, ka LIZDA sniegs nepieciešamo atbalstu negadījumā cietušajai skolotājai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Atbildību par skolēnu vājajām zināšanām aicina prasīt no izglītības iestādēm

Par skolēna zināšanām atbildība jāuzņemas skolai, jo tā visātrāk var pamanīt izmaiņas skolēna sniegumā, šādu viedokli aģentūrai LETA pauda Zane Oliņa un Pāvels Pestovs, kuri iepriekš bija atbildīgi par projekta "Skola2030" mācību satura izstrādi un ieviešanu.

Sabiedrība LVC: Būvdarbi notiek 21 valsts ceļu posmā

Valsts autoceļu tīklā būvdarbi sākušies 21 posmā, no tiem deviņi ir uz reģionālajiem autoceļiem, trīs - uz vietējiem, kā arī darbi notiek uz septiņiem tiltiem, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Sabiedrība Rēzeknē izveidota jauna dienesta suņu infrastruktūra (+VIDEO)

VID Muitas pārvaldes Kinoloģijas dienests tika izveidots 2004.gadā, un šobrīd tur strādā 44 četrkājainie strādnieki.

Sabiedrība Nākamnedēļ kāps ūdens līmenis Daugavā

Spēcīgu nokrišņu dēļ nākamnedēļ gaidāms ievērojams ūdens līmeņa kāpums Daugavā, liecina laika prognozes.

Lasiet arī

Ekonomika Inovāciju Akadēmijā ieguvumus sniedza 23 industriālas nozares (+VIDEO)

Visu trīs Inovācijas Akadēmijas programmas gadu laikā, daudzas komandas ir pierādījušas savu spēkuю

Ekonomika Autotransporta direkcijas valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Merirands

VSIA "Autotransporta direkcija" (ATD) valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāres vietnieks Dins Merirands, informēja SM pārstāvji.

Sabiedrība Braži pārliecinoši apstiprina ārlietu ministres amatā

Saeima šodien ārlietu ministres amatā apstiprināja ilggadējo diplomāti Baibu Braži.

Veselība Eksperts dalās ar trikiem pusaudžu ādas kopšanai (+VIDEO)

Problēmzonas var apstrādāt bez īpašām izmaksām.