Galerijā "Māksla XO" būs skatāma vācu tēlnieka Bodo Korsiga izstāde "Pazudis paradīzē"

Sabiedrība
LETA 01:54, 17.08.2022 0

Rīga, 17.aug., LETA. Galerijā "Māksla XO" no šodienas līdz 24.septembrim skatāma vācu tēlnieka Bodo Korsiga izstāde "Pazudis paradīzē", kas aptvers jaunākos darbus tēlniecībā un "Dakāras biennālē 2022" eksponēto video darbu "Arrival".



Rīga, 17.aug., LETA. Galerijā "Māksla XO" no šodienas līdz 24.septembrim skatāma vācu tēlnieka Bodo Korsiga izstāde "Pazudis paradīzē", kas aptvers jaunākos darbus tēlniecībā un "Dakāras biennālē 2022" eksponēto video darbu "Arrival".

Kā aģentūru LETA informēja galerijā, vairāk nekā 20 gadus Korsiga darbu galvenā tēma ir domāšanas un sajūtu procesu un apstākļu izpēte. Jaunākajā darbu sērijā Korsigs turpina attīstīt savu interesi par garīgās un materiālās esamības noslēpumaino krustpunktu, kur tiek atsegts, iespējams, pat diagnosticēts mūsu domu un emociju bioloģiskais aspekts.

Korsigs dzimis Cvikavā, Vācijā, bet dzīvo un strādā Trīrē un Ņujorkā. Viņš absolvējis Tēlniecības un akmens restaurācijas apakšnozari Berlīnes Reklāmas un Dizaina tehnikumā.

Kopš savas radošās darbības sākuma Korsigu ieinteresē daudzveidīgas mākslas formas - tēlniecība, fotogrāfija, video, instalācija un scenogrāfija.

Sadarbībā ar starptautiskiem rakstniekiem un dzejniekiem Korsigs radījis dizainu vairāk nekā 40 mākslas grāmatām ierobežotā tirāžā. Papildus skulptūrām un instalācijām Korsigs ir realizējis daudzus projektus publiskās telpās, tostarp darbu "Prāta stāvoklis" Erbeskopfā un instalāciju "Punktu savienošana - izaiciniet "statusu quo"" Hsinchu zinātnes parkā Taivānā.

Korsiga darbi atrodas vairāk nekā 50 publiskās kolekcijās un muzejos visā pasaulē.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Sabiedrība CSDD tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) tehniskās apskates stacijas maijā vairākas dienas nestrādās, aģentūru LETA informēja CSDD pārstāvji.

Sabiedrība Kā ārzemnieki dienēs Latvijas armijā (+VIDEO)

Aizsardzības ministrija paredzējusi mainīt Militārā dienesta likumu, lai palielinātu karavīru skaitu.

Lasiet arī

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.

Ekonomika Rīgas ostā pārkrauto kravu apmērs pirmajā ceturksnī sarucis par 10,8%

Rīgas brīvostā šogad pirmajos trijos mēnešos pārkrauti 4,708 miljoni tonnu kravu, kas ir par 10,8% mazāk nekā 2023.gada attiecīgajā periodā, liecina Satiksmes ministrijas publiskotā informācija.

Kultūra Luvra varētu piešķirt portretam «Mona Liza» atsevišķu telpu

Pasaules slavenākajam Leonardo da Vinči portretam "Mona Liza" Luvrā varētu atvēlēt atsevišķu telpu, sestdien paziņoja muzeja prezidente.

Sports Porziņģis ar 18 punktiem palīdz «Celtics» sērijā atgūt vadību (VIDEO)

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis sestdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra pirmās kārtas trešajā mačā guva 18 punktus un sekmēja Bostonas "Celtics" uzvaru.