Valmierā atklās sporta un aktīvās atpūtas parku "Mežs"

Sabiedrība
LETA 02:00, 14.05.2022 0

Rīga, 14.maijs, LETA. Valmierā šodien plkst.14 atklās sporta un aktīvās atpūtas parku "Mežs", aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.



Rīga, 14.maijs, LETA. Valmierā šodien plkst.14 atklās sporta un aktīvās atpūtas parku "Mežs", aģentūru LETA informēja Valmieras novada pašvaldības Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Parka izveides izmaksas 500 000 eiro segtas no AS "Latvijas valsts meži" dāvinājuma, kura mērķis ir bērnu un ģimeņu izzinoša sporta un atpūtas laukuma izveide.

Parka atklāšanā varēs vērot "Greentrials" un "The Spot" ekstrēmo sporta veidu paraugdemonstrējumus un meistarklases visa vecuma interesentiem, laikmetīgo cirku, būs aktivitātes pašiem mazākajiem.

Skrituļslidošanas, braukšanas ar skeitbordu, BMX vai skrejriteni prasmes uzlabot palīdzēs "The Spot" meistari. Noteiktās parka zonās visas dienas garumā būs vairāku sporta veidu profesionāļi, kuri palīdzēs un iedvesmos. Uz nodarbībām jānāk ar savu inventāru. Vismazākajiem apmeklētājiem būs iespēja "Mežu" izdaiļot krītiņzīmēšanas tehnikā.

Bulmeistare informēja, ka 1096 kvadrātmetrus (m2) plašais betona seguma skeitparks "Mežā" ir veidots vairākos līmeņos. Tas piedāvā lielāko daļu skeitborda pamatelementu, saglabājot plašumu un dinamiku. Turklāt jaunais parks ir arī mācību un treniņu vieta - Valmieras Jaunatnes centrs "Vinda" īsteno interešu izglītības programmu "Ekstrēmie sporta veidi".

Savukārt tiem, kuriem tuvāka braukšana ar skrejriteni, skrituļslidām, skeitbordu vai velosipēdu, tiek piedāvāta 170 metrus garā velo trase. Tā projektēta ar dažāda augstuma uzbērumiem, virāžām, platformām.

Būvprojekta izstrādē piedalījās, skeitparka un velotrases būvniecību veica "Mind Work Ramps". Meža noskaņu parkā veidoja SIA "Alps ainavu darbnīca" ainavu arhitekte Ilze Rukšāne un SIA "Deicija" ar SIA "Stādaudzētava Blīdene" piegādātajiem stādiem. Sporta un aktīvās atpūtas parks "Mežs" izbūvēts atbilstoši SIA "Cuty Playgrounds" izstrādātajam būvprojektam.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Dabas sargi: atkritumu dedzināšana palielina toksicitāti par 300% (+VIDEO)

Dati no Eiropas Latvijai dod pauzi pārdomām, kā būvēt pārstrādes rūpnīcas.

Sabiedrība Trešdien laikapstākļus nosaka plašs anticiklons

Trešdien Latvijā saule mīsies ar mākoņiem, atsevišķās vietās gaidāms īslaicīgs lietus, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Partiju reitingā līderos izvirzās NA un ZZS

Partiju Saeimas vēlēšanu reitingā līderos izvirzījusies "Nacionālā apvienība" (NA) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), liecina pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktās pētījuma centra SKDS aptaujas dati.

Sabiedrība Vai likumu pārkāpj deputātu kandidātu debates krievu valodā?

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes paziņojums par plānotajām priekšvēlēšanu debatēm.

Lasiet arī

Kriminālziņas Atbildīgā komisija neatbalsta Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā, balsīm daloties uz pusēm, šodien atbalstu nesaņēma valdības virzītais Rēzeknes pilsētas domes atlaišanas likumprojekts.

Ekonomika Ekonomiskā situācija Eiropas Savienībā uzlabojas?

Nenoteiktība un lejupvērstie riski, kas apdraud ekonomikas prognozi, pēdējos mēnešos ir vēl vairāk palielinājušies, galvenokārt saistībā ar Krievijas ieilgušo agresijas karu pret Ukrainu un konfliktu Tuvajos Austrumos. Riskus joprojām rada arī plašāka ģeopolitiskā spriedze.

Sabiedrība AM sagatavotajā rokasgrāmatā sniegti ieteikumi arī par rīcību okupētā teritorijā

Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotajā rokasgrāmatā "Kā rīkoties kara gadījumā" ir sniegti ieteikumi arī par rīcību īslaicīgi okupētā teritorijā.

Sports Ostapenko Romā tiksies ar baltkrievieti Sabaļenku

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko šodien Romas "WTA 1000" sērijas turnīra ceturtdaļfinālā tiksies ar baltkrievieti Arinu Sabaļenku.