• Laine,
  • Raimonds,
  • Vilnis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Norvēģija piegādājusi Ukrainai raķetes "Mistral"

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 15:04, 20.04.2022


Norvēģija piegādājusi Ukrainai tuva darbības rādiusa pretgaisa aizsardzības raķetes "Mistral", trešdien paziņojusi Norvēģijas valdība.



"Mistral" raķešu palaidēji un raķetes, kas jau nogādātas Ukrainā, vēl nesen atradās uz Norvēģijas karaflotes kuģiem, atklāja Norvēģijas Aizsardzības ministrija.

"Mistral" raķetes, ko kopš pagājušā gadsimta astoņdesmitajiem gadiem ražoja kompānija "Matra", kas vēlāk apvienojās ar ražotāju MBDA, ir tuva darbības rādiusa raķetes, kuras var palaist no transporta līdzekļiem, kuģiem un helikopteriem.

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzrunā Norvēģijas parlamentā marta beigās lūdza Oslo piegādāt tai pretgaisa aizsardzības NASAMS tipa raķetes, kas ir modernākas par "Mistral" raķetēm.

""Mistral" raķetes tiks izņemtas no Norvēģijas armijas [bruņojuma], bet tās joprojām ir moderni un efektīvi ieroči, kas ļoti noderēs Ukrainai," norādīja Norvēģijas aizsardzības ministrs Bjērns Ārills Grams, piebilstot, ka citas valstis ziedojušas Ukrainai līdzīgas ieroču sistēmas.

Kopš Krievijas iebrukuma sākuma 24.februārī Norvēģija piegādājusi Ukrainai jau aptuveni 4000 prettanku raķešu un citu militāro aprīkojumu.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Ekonomika Naudu uzņēmējdarbībai Norvēģijā latvieši saņems nākammēnes (+VIDEO)

Oslo inovāciju nedēļas laikā tiks demonstrētas idejas un inovācijas, kuras tiecas veidot labāku nākotni.

Pasaule Norvēģija sola piegādāt Ukrainai tankus līdz marta beigām

Norvēģija nosūtīs Ukrainai daļu no saviem kaujas tankiem "Leopard 2" iespējami ātrāk, iespējams, jau līdz marta beigām, pirmdien paziņoja Norvēģijas aizsardzības ministrs Bjerns Arilds Grams.

Ekonomika Norvēģijas tiešo investīciju apjoms Latvijā pārsniedz 350 miljonus eiro

Norvēģija pašreiz ir astotais lielākais ārvalstu investors Latvijā ar tiešo investīciju apjomu, kas pārsniedz 350 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja Norvēģijas Tirdzniecības kamerā Latvijā.