• Fanija,
  • Vēsma
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


ĀM aicina Baltkrievijā esošos Latvijas valstspiederīgos pamest valsti

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 11:49, 28.02.2022 1


Ņemot vērā Baltkrievijas iesaisti pilna mēroga Krievijas karadarbībā pret Ukrainu, Krievijas un Baltkrievijas bruņoto spēku pastiprināto aktivitāti Baltkrievijas teritorijā, ievērojamiem drošības riskiem un neprognozējamu drošības situācijas attīstību tuvākajā nākotnē, Ārlietu ministrija (ĀM) aicina Baltkrievijā esošos Latvijas valstspiederīgos pamest valsti.


Foto: LETA

Kā aģentūru LETA informēja ĀM, iespējas nodrošināt konsulāro palīdzību Latvijas valstspiederīgajiem Baltkrievijā ir ierobežotas. Ministrija Baltkrievijā dzīvojošos Latvijas valstspiederīgos lūdz ņemt vērā, ka izceļošana no Baltkrievijas ir apgrūtināta. Tāpat ĀM aicina ievērot piesardzību sabiedriskās vietās, kur pulcējas daudz cilvēku, un atturēties no iesaistīšanās masveida pasākumos.

ĀM norādīja, ka patlaban Latvijas vēstniecības Minskā darbība ir pārtraukta uz nenoteiktu laiku. Konsulārā palīdzība un konsulārie pakalpojumi vēstniecībā Minskā netiek nodrošināti.

Ja persona ir nonākusi ārkārtas situācijā, ĀM aicina nekavējoties sazināties ar Latvijas konsulātu Vitebskā - telefona numurs +375 212614482, e-pasta adrese "consulate.vitebsk@mfa.gov.lv" - vai ar ĀM Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni +371 26337711, e-pasta adrese "palidziba@mfa.gov.lv".

LETA jau rakstīja, ka Krievijas bruņotie spēki veic uzbrukumus Ukrainai arī no Baltkrievijas teritorijas, un Baltkrievija ir atbalstījusi šo agresiju, bet tiešā veidā karā vēl nav iesaistījusies. Taču augsta ranga ASV izlūkdienestu amatpersona brīdinājusi, ka Baltkrievija varētu pievienoties Krievijas uzbrukumam Ukrainai.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Iedzīvotājiem nekustamā īpašuma nodokļa maksājumi nepieaugs

Saeima: Nekustamā īpašuma nodokļa maksājumiem tiks izmantota fiskālā kadastrālā vērtība, kas paliks līdzšinējā apmērā.

Sabiedrība Kultūras ministre Logina iztur opozīcijas demisijas pieprasījumu

Saeimas vairākums šodien noraidīja opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) demisijas pieprasījumu kultūras ministrei Agnesei Loginai (P).

Sabiedrība Skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves

Saeima šodien otrajā lasījumā atbalstīja grozījumus Izglītības likumā, ar kuriem plānots noteikt, ka skolēni varēs atteikties no krievu valodas kā otrās svešvalodas apguves.

Sabiedrība Eksperts paskaidro, kā uz 100% izmantot viedtālruni (+VIDEO)

Ne tikai drošības sistēmas, bet arī kiberuzbrukumi kļūst arvien komplicētāki.

Lasiet arī

Pasaule Baltkrievija ievieš ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu

Baltkrievijas valdība ceturtdien nolēma ieviest ekonomiskas sankcijas pret Lietuvu, atbildot uz Lietuvas lēmumu slēgt divus robežas šķērsošanas punktus, ziņoja "Ukrainska Pravda", atsaucoties uz Baltkrievijas propagandas aģentūru BELTA.

Sabiedrība Vāc parakstus par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par nodokļu konvencijas izbeigšanu ar Baltkrieviju.

Sabiedrība Saeimā vērtēs ieceri liegt Latvijā atrasties Baltkrievijas transportlīdzekļiem

Saeima šodien nodeva izskatīšanai komisijās opozīcijā esošās Nacionālās apvienības (NA) sagatavotos grozījumus Ceļu satiksmes likumā, kas paredz liegt Latvijā atrasties Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem.

Sabiedrība Rosina liegt Latvijā atrasties arī Baltkrievijā reģistrētiem transportlīdzekļiem

Pēc Nacionālās apvienības (NA) likumprojekta par liegumu Baltkrievijas transportlīdzekļiem nonākšanas darba kārtībā "Jaunā vienotība" (JV) iepazīsies ar piedāvāto risinājumu un vērtēs tā ieviešanas iespējas praksē. Tā sacīja JV Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Edmunds Jurēvics.