• Ēriks,
  • Inese,
  • Inesis
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Plūdu situāciju Gaujā raksturo kā nopietnu

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 13:07, 20.02.2022


Katru gadu Gaujas lejtecē pavasaros kāpj ūdens līmenis, bet šogad izskatās, ka plūdu situācija būs nopietna, aģentūrai LETA situāciju vērtēja Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks (LRA).


Foto: LETA

Sprindžuks stāstīja, ka Gaujā vairākās vietās Ādažu novadā ir būtiski cēlies ūdens līmenis un bija nepieciešams veikt pasākumus, lai nodrošinātu teritoriju neaplūšanu.

Nedēļas nogalē ir izveidojies ledus sastrēgums Gaujā pie Carnikavas. Sastrēgums veidojas turp pat kur pērn, kad tā izkustināšanai tika veikta spridzināšana.

Carnikavā ir applūdušas dažas ielas, piemēram, Laivu iela, tādēļ tika slēgta satiksme, informēja domes priekšsēdētājs.

Pašlaik neviena ciemata iedzīvotāja mītne nav cietusi. Sprindžuks skaidroja, ka vēl decembra plūdu laikā veikti dažādi sagatavošanās pasākumi, lai mazinātu plūdu draudus atsevišķiem novada ciematiem, piemēram, "Saulespļavu" ciematā tika konstatēta nelegāla caurteka zem dambja, kuru likvidēja.

Pašlaik nevarot teikt, ka situācija būtu stabilizējusies, jo ledus no Gaujas nav izgājis. Pagaidām ūdens līmenis vēl nav sasniedzis pērnā gada atzīmi, bet ir ļoti tuvu tai, stāstīja Sprindžuks.

Pēc domes priekšsēdētāja vārdiem, visi dienesti Ādažos ir modrībā, tiek monitorētas upes un ūdens līmeņa atzīmes. Arī novada iedzīvotāji aktīvi seko līdzi izmaiņām un ziņo par tām pašvaldībai.

Iepriekš ziņots, ka sestdienas vakarā Gaujā pie Carnikavas gan palu dēļ, gan vēja radītā jūras līmeņa kāpuma dēļ ūdens sasniedza sarkanajam brīdinājumam atbilstošu līmeni. Tomēr dažas stundas vēlāk ūdens līmenis Gaujā pazeminājās par 15 centimetriem.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Čakša: Priekšlikumi nemazinās pedagogu atalgojumu (+ LIZDA viedoklis)

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) priekšlikumi pedagogu darba slodžu līdzsvarošanai nemazinās to atalgojumu, šodien preses konferencē uzsvēra izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša (JV).

Sabiedrība Muzeju nakts arī Saeimā. Būs ekspozīcija par Latvijas dalību ES un NATO

Sestdien, 18.maijā - Saeimas nams vērs savas durvis apmeklētājiem

Sabiedrība Brīvdienās saglabāsies silts laiks, vietām dārdēs pērkons

Šīs nedēļas nogalē Latvijā saglabāsies vasarīgi silts laiks, vietām gaidāms īslaicīgs lietus un pērkona negaiss, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Lasiet arī

Sabiedrība Sarkanais brīdinājums Daugavā pie Jēkabpils!

Plūdu draudi tuvāko dienu laikā saglabāsies.

Sabiedrība Drīzumā Daugavā iespējami plūdi: kas jāzina iedzīvotājiem (+VIDEO)

Ja applūstošās teritorijās tiek būvētas jaunas ēkas, vai tiek rekonstruētas esošās, visu risku uzņemas potenciālais īpašnieks.

Sabiedrība Ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs varētu iestāties tikai gada nogalē

Lai arī atsevišķos upju posmos notece jau stabilizējusies vai pazeminās, kopumā ūdenslīmeņa maksimums vairākās upēs iestāsies tikai gada nogalē, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Sabiedrība Atkušņa laikā Latvijas upēs paaugstinās ūdenslīmenis

Atkušņa laikā Latvijas upēs paaugstinās ūdenslīmenis, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) informācija.