Ceturtdien Kurzemes piekrastē būs spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par vēju

Sabiedrība
LETA 19:38, 19.01.2022 0

No ceturtdienas rīta līdz piektdienas rītam Kurzemes piekrastē būs spēkā oranžās pakāpes brīdinājums par ziemeļrietumu vēja brāzmām līdz 27 metriem sekundē, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

 
Foto: LETA

Ceturtdien naktī un dienā pastiprināsies dienvidu, dienvidrietumu vējš, kas no valsts rietumiem pāries rietumu, ziemeļrietumu vējā. Tā ātrums brāzmās daudzviet sasniegs 17-22 metrus sekundē, Kurzemes piekrastē gaidāmas brāzmas līdz 27 metriem sekundē. Mierīgākais laiks saglabāsies Vidzemes ziemeļos.

Palaikam snigs un putinās, vietām - galvenokārt Kurzemē - sniegputenis būs spēcīgs. Naktī un no rīta vēl gaidāms arī neliels lietus. Autoceļi apledos, braukšanu vietām apgrūtinās arī slikta redzamība putenī un sniega sanesumi.

Gaisa temperatūra naktī un dienā būs -2..+2 grādi.

Rīgā ceturtdien palaikam nedaudz līs un snigs, pievakarē gaidāms stiprāks sniegputenis. Naktī dienvidu, dienvidrietumu vējš brāzmās pūtīs ar ātrumu līdz 15 metriem sekundē, dienā tas pāries rietumu, ziemeļrietumu vējā un brāzmās var sasniegt 20, vakarā - 24 metrus sekundē. Gaisa temperatūra būs 0..+2 grādi, ceturtdienas vakarā -1 grāds.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.

Sabiedrība VUGD ir atļāvis Stūra mājā turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) ir atļāvis "Stūra mājā" turpināt Okupācijas muzeja ekspozīciju, par diviem gadiem pagarinot termiņu, kurā mājā veicami drošības uzlabošanai nepieciešamie darbi.

Lasiet arī

Sabiedrība Naktī pulksteņa rādītāji jāpagriež stundu atpakaļ

Gaidāmajā naktī uz svētdienu plkst.4 Latvijā notiks pāreja no vasaras uz ziemas laiku, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ.

Sabiedrība Sniegs, lietus, atkala: piektdien Latvijā laikapstākļi neuzlabosies

Piektdien Latvijā saglabāsies apmācies laiks un daudzviet gaidāmi nelieli nokrišņi, prognozē sinoptiķi.

Sabiedrība Naktī gaisa temperatūra noslīdēs zem nulles

Naktī uz ceturtdienu Latgales un Vidzemes lielākajā daļā gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..-3 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Interesanti fakti Gulēsim stundu ilgāk: kā pāreja uz ziemas laiku ietekmē Latvijas iedzīvotājus

Bieži vien pulksteņa pagriešanas dienā iedzīvotājiem rodas stresa situācijas.