• Ginta,
  • Gunda,
  • Gunta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Rīgā vakcinēto iedzīvotāju skaits novembrī palielinājies par 15,7%

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:42, 24.11.2021 1


Rīgā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju skaits novembrī palielinājies par 15,7%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati par vakcinētajiem iedzīvotājiem novembra sākumā un tiem, kuri vakcinēšanos noslēguši līdz mēneša beigām.



Vislielākais vakcinācijas aptveres pieaugums bijis Spilvē, Voleros un Bolderājā - attiecīgi par 34,4%, 33,3% un 31%. Šajās apkaimēs tomēr ir salīdzinoši maza vakcinācijas aptvere - no 43% līdz 55%.

Vislielākā vakcinācijas aptvere ir Beberbeķos, kur novembra beigās tā sasniegs 70%.

Rīgā kopumā vakcinācijas aptvere visu tautību iedzīvotājiem novembra beigās būs pieaugusi līdz 59%. Savukārt starp cittautiešiem vakcinācijas aptvere galvaspilsētā būs mazāka, jo būs vakcinēti 54% nelatviešu.

Vislielākais vakcinācijas aptveres kāpums starp cittautiešiem galvaspilsētā ir bijis Voleros, kur tas palielinājies par 66,7%.

Kā ziņots, lai gan pēdējā mēneša laikā visstraujāk - par 11 procentpunktiem - pilnībā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars palielinājies Latgalē, tomēr vakcinācijas aptvere šajā reģionā joprojām būtiski atpaliek no pārējās valsts, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) aktualizētie dati.

CSP ir apkopojusi datus par personām, kuras bija pabeigušas vakcināciju līdz 17.novembrim, tātad pilnībā vakcinētās personas statuss tām stāsies spēkā 1.decembrī.

Valstī kopumā pilnībā pret Covid-19 vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars pēdējā mēneša laikā ir palielinājies par deviņiem procentpunktiem, sasniedzot 57%.

Latvijas reģionos vakcinācijas pieaugums pēdējā mēnesī bijis 8 līdz 11 procentpunktu robežās. Visstraujākais pieaugums bijis vērojams Latgalē, vakcinācijas līmenim palielinoties par 11 procentpunktiem - no 37% līdz 48%. Par 10 procentpunktiem pieaugusi vakcinācijas aptvere Zemgalē (no 46% līdz 56%) un Kurzemē (no 47% līdz 57%). Par astoņiem procentpunktiem vakcinācijas līmenis paaugstinājies Rīgā - no 51% līdz 59%, Pierīgā un Vidzemē - abos no 52% līdz 60%.

Visaugstākais vakcinēto īpatsvars starp republikas pilsētām joprojām ir Valmierā - 64%, un mēneša laikā tur vērojams pieaugums par septiņiem procentpunktiem. Otrs augstākais vakcinēto īpatsvars ir Jūrmalā - 60% (+8 procentpunkti). Trešajā vietā ir galvaspilsēta ar 59% (+8 procentpunkti) pilnībā vakcinētu rīdzinieku.

Latvijas vidējam rādītājam - pilnībā vakcinēti 57% pilsētas iedzīvotāju - atbilst situācija Jelgavā un Liepājā, un abās šajās pilsētās pagājušajā mēnesī bija pieaugums par deviņiem procentpunktiem. Lielajās pilsētās, kurās vakcinēto iedzīvotāju īpatsvars ir zem Latvijas vidējā, pēdējā mēneša laikā rādītājs pieaudzis visstraujāk: Ventspilī vakcinējušies 56% iedzīvotāju (+11 procentpunkti), Daugavpilī 51% (+11 procentpunkti), Jēkabpilī 51% (+12 procentpunkti), Rēzeknē 48% (+11 procentpunkti).


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Augusi sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem

Pēdējos gados ir augusi Latvijas sabiedrības tolerance pret cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem un pašlaik vairāk nekā 74% Latvijas iedzīvotāju būtu gatavi uztvert cilvēkus ar garīga rakstura traucējumiem kā kaimiņus vai kolēģus, liecina Labklājības ministrijas (LM) veiktais pētījums par iedzīvotāju informētību un izpratni par deinstitucionalizācijas procesu.

Sabiedrība Nesāks kriminālprocesu saistībā ar ES fondu zaudēšanu PSKUS ēkas projektā

Ģenerālprokuratūra, noslēdzot pārbaudi, nolēmusi nesākt kriminālprocesu saistībā ar Eiropas Savienības (ES) fondu līdzfinansējuma zaudēšanu VSIA "Paula Stradiņa klīniskā universitātes slimnīcas" (PSKUS) ēkas projektā.

Sabiedrība Politologs: Kariņa lidojumu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija

Bijušā Ministru prezidenta, pašreizējā ārlietu ministra Krišjāņa Kariņa (JV) avioreisu skandālā reālākais iznākums būtu viņa demisija, taču tam vajadzēja notikt jau laicīgi, un tādā gadījumā "Jaunā vienotība" (JV) tagad būtu daudz labākā pozīcijā, intervijā Latvijas Radio sacīja politologs un sabiedrisko attiecību speciālists Filips Rajevskis.

Sabiedrība Makrons vēlas jaunu un atbildīgāku ES un «Mercosur» tirdzniecības vienošanos

Francijas prezidents Emanuels Makrons trešdien vizītē Brazīlijā noraidījis plānoto brīvās tirdzniecības nolīgumu starp Eiropas Savienību (ES) un Dienvidamerikas ekonomisko aliansi "Mercosur" tā pašreizējā formā.

Lasiet arī

Sabiedrība Latvijai piegādātas pirmās 1400 vakcīnas pret pērtiķu bakām

Latvija ir saņēmusi pirmās 1400 vakcīnu devas pret pērtiķu bakām, kas būs pieejamas riska grupu iedzīvotāju vakcinācijai, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājs Oskars Šneiders.

Sabiedrība Latvija ziedos Nikaragvai Covid-19 vakcīnas 16,6 miljonu eiro vērtībā

Lai palīdzētu globāli ierobežot Covid-19 izplatību, Latvija ziedos Nikaragvai 849 420 vakcīnu "Comirnaty" devas, aģentūru LETA informēja Veselības ministrijā (VM).

Sabiedrība Latvija plāno ārvalstīm pārdot vakcīnas pret Covid-19

Veselības ministrija (VM) sagatavojusi grozījumus likumā, kas pavērtu zaļo gaismu vakcīnu pret Covid-19 pārdošanai ārvalstīm.

COVID-19 EK piešķīrusi tirdzniecības atļauju "Nuvaxovid" vakcīnai pret Covid-19

Eiropas Komisija (EK) ir piešķīrusi tirdzniecības atļauju ar nosacījumiem "Nuvaxovid" vakcīnai pret Covid-19, kuru izstrādājis uzņēmums "Novavax" un kas ir piektā Eiropas Savienībā (ES) atļautā Covid-19 vakcīna.