Armija Rīgas slimnīcās sāks palīdzēt Covid-19 pacientu aprūpē

Sabiedrība
LETA 10:08, 04.11.2021 0

Atsaucoties Veselības ministrijas lūgumam, no šodienas Nacionālo bruņoto spēku karavīri un zemessargi sniegs atbalstu Rīgas slimnīcām, aģentūru LETA informēja Aizsardzības ministrija.

 
Foto: LETA

Rīgas 1.slimnīcā un Rīgas 2.slimnīcā četri zemessargi ik dienu palīdzēs slimnīcu darbiniekiem "pozicionēt pacientus" gultās, transportēt pacientus uz izmeklējumiem, izdalīt ēdienu, kā arī veikt citus saimnieciskos darbus.

Savukārt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcā atbalstu mediķiem sniegs desmit karavīri. Diennakts režīmā pieci karavīri veiks dežūrtehniķu pienākumus, transportējot, uzturot un pieslēdzot medicīniskā skābekļa balonus, bet dienas režīmā pieci karavīri slimnīcas telpās veiks dažādus citus palīgdarbus.

Jau ziņots, ka kopš Covid-19 vīrusa izplatības pagājušā gada pavasarī, aizsardzības nozare ir iesaistījusies tā ierobežošanā un krīzes pārvarēšanā visā Latvijā. Valsts aizsardzības militāro objektu un iepirkumu centrs pārņēma individuālo aizsardzības un dezinfekcijas līdzekļu centralizēto iepirkumu veikšanu, kamēr bruņotie spēki tika iesaistīti nepieciešamā loģistikas atbalsta nodrošināšanā.

Arī šogad Nacionālie bruņotie spēki no 16.oktobra līdz 31.decembrim visos Latvijas reģionos pēc Veselības ministrijas pieprasījuma ir gatavi nodrošināt nepieciešamo personālu, lai sniegtu atbalstu vakcinācijas pret Covid-19 procesa organizēšanā.

Atbalsta nodrošināšanā vakcinācijas centriem tiek iesaistītas visas četras Zemessardzes brigādes, kā arī pēc nepieciešamības - profesionālā dienesta karavīri, turpinot sniegt atbalstu veselības nozarei vakcinācijas tempa palielināšanā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Veselība Pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Profesors: Masveida masku nēsāšana šobrīd nav nepieciešama

Masveida masku nēsāšana, lai pasargātu sevi un apkārtējos no inficēšanās ar Covid-19, šobrīd nav nepieciešama, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.

Veselība Pieaug mirstība no Covid-19

Pagājušajā nedēļā stacionēti 226 Covid-19 pacienti. Riska grupu pacienti aicināti vakcinēties.

Sabiedrība Infektologs nākamo Covid-19 vilni sagaida pēc pāris mēnešiem

Nākamo Covid-19 izplatības vilni Latvijā var gaidīt pēc pāris mēnešiem, šorīt LTV "Rīta panorāmā" prognozēja infektologs Uga Dumpis.