• Dita,
  • Marta
Meklēšana MeklēšanaRSSFacebookZiņu lente


Laika ziņas
Facebook
Видео Video


Infektologs nākamo Covid-19 vilni sagaida pēc pāris mēnešiem

Teksta izmērs Aa Aa
Sabiedrība
LETA 10:22, 21.11.2023


Nākamo Covid-19 izplatības vilni Latvijā var gaidīt pēc pāris mēnešiem, šorīt LTV "Rīta panorāmā" prognozēja infektologs Uga Dumpis.


Foto: LETA

Dumpis atzīmēja, ka pēdējās trīs nedēļas Covid-19 izplatība Latvijā bijusi ļoti plaša, un pēdējās dienās tā varbūt pat mazinās. Joprojām dominē Covid-19 omikrona variants, kas esot salīdzinoši laba ziņa, jo šo variantu cilvēki pārslimo vieglāk.

Slimnīcās Covid-19 dēļ pamatā nonāk gados vecāki cilvēki un pacienti ar pazeminātu imunitāti. Tāpēc Dumpis atkārtoti mudināja riska grupu cilvēkus vakcinēties pret Covod-19, vienlaikus ar nožēlu konstatējot, ka vakcinācijas jomā Latvijā rādītāji ir ļoti slikti.

Mediķis uzsvēra, ka, neraugoties uz Covid-19 izplatības rādītājiem, atgriešanās pie kādiem valsts līmeņa ierobežojumiem sabiedrībai nav gaidāma.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) dati liecina, ka novembra otrajā nedēļā Latvijā turpinājās Covid-19 gadījumu skaita pieaugums, laboratoriski apstiprināti 209 Covid-19 gadījumi, savukārt nedēļu iepriekš - 183 gadījumi. No 505 pacientiem, kuri slimnīcās testēti uz SARS-CoV-2 klātbūtni, 95 tika apstiprināta Covid-19 infekcija, savukārt nedēļu iepriekš Covid-19 infekcija tika apstiprināta 76 cilvēkiem.

Nedēļas laikā bija stacionēti 217 Covid-19 pacienti, līdz ar ko iepriekšējo nedēļu pieauguma tendence saglabājusies, tomēr šis pieaugums nebija tik straujš kā iepriekšējās divās nedēļās, kas var norādīt uz epidemioloģiskās situācijas stabilizēšanos. Spriežot pēc hospitalizēto Covid-19 pacientu skaita, ir sasniegts iepriekšējās epidēmijas sezonas līmenis, kad 2023.gada janvārī - aprīlī vidēji bija stacionēti 153 Covid-19 pacienti nedēļā.

Iepriekšējā nedēļā smagā stāvoklī stacionēto Covid-19 pacientu skaits pieauga no vidēji diviem gadījumiem nedēļā līdz deviņiem gadījumiem. Reģistrēti 11 Covid-19 pacientu nāves gadījumi vecuma grupā 60 gadi un vecāki, no kuriem vismaz sešiem pacientiem Covid-19 bija pamata diagnoze.


Esiet atbildīgi par komentāriem! Jūsu izteikumi nedrīkst būt pretrunā ar LR likumdošanu.
Portāls VS.LV nenes atbildību par komentāru saturu.
Lasīt visus komentārus

Atbilēt

Anonīmi komentāri

Pievienot

Rekomendējam



ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Par virtuālās realitātes ekspertiem varēs kļūt Rīgas bērni (+VIDEO)

Datorvidē apgūtās prasmes atvieglos darba atrašanu.

Sabiedrība Eiropietis iemācījās latviešu valodu, bet Liepājā ar viņu atteicās runāt

"Tas bija tukšs un nekas nebija rakstīts pie durvīm", - pauž Šveices vēsturnieks.

Sabiedrība Rail Baltica izmeklēšanas komisija pauž izbrīnu par projekta kvalitāti

Dzelzceļa projekta "Rail Baltica" parlamentārās izmeklēšanas komisijas locekļi ceturtdien sēdē pauda izbrīnu par to, ka auditorkompānija SIA "Ernst&Young Baltic" 2017.gadā "Rail Baltica" ieguvumu un ieņēmumu analīzē izmaksu aplēsēs balstījās uz inženieru sniegto informāciju, nepārbaudot to kvalitāti.

Sabiedrība Rīgas zinātnieki pēta dzīvi Kurzemes Kazdangā (+VIDEO)

Kopiena ir visai sašķelta, kas neļauj tālāk virzīties uz konkrētu mērķi, jo katrs "rušina" savu ceļu.

Lasiet arī

Veselība Slimību profilakses un kontroles centrs atgādināja potēties pret gripu (+VIDEO)

Vakcīnas pasargā no aktuālajiem slimības izraisītājiem, jo katru gadu tiek izstrādātas no jauna, atbilstoši konkrētajā sezonā cirkulējošajiem vīrusa paveidiem.

Sabiedrība Slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits pārsniedzis 500

Latvijas slimnīcās esošo Covid-19 pacientu skaits ir pārsniedzis 500, no kuriem aptuveni pusei Covid-19 ir kā galvenā diagnoze, bet otrai pusei - kā papildu saslimšana, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) riska analīzes un profilakses departamenta direktors, epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Veselība Pieaug stacionēto Covid-19 pacientu skaits

Pagājušajā nedēļā Latvijas slimnīcās stacionēti 307 Covid-19 pacienti, kas ir par 35 pacientiem vairāk nekā nedēļu iepriekš, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Veselība Profesors: Masveida masku nēsāšana šobrīd nav nepieciešama

Masveida masku nēsāšana, lai pasargātu sevi un apkārtējos no inficēšanās ar Covid-19, šobrīd nav nepieciešama, šādu vērtējumu aģentūrai LETA pauda Rīgas Stradiņa universitātes Sabiedrības veselības un epidemioloģijas katedras vadītājs, profesors Ģirts Briģis.