Šodien notiks meža nozares starptautiskā zinātniskā konference

Sabiedrība
LETA 01:54, 26.01.2021 0

Rīga, 26.janv., LETA. Šodien notiks meža nozares starptautiskā zinātniskā konference "Zināšanās balstīta meža nozare", kurā zinātnieki stāstīs par jaunākajām pētījumu atziņām un iespējām nodrošināt Latvijas mežsaimniecīb...


Rīga, 26.janv., LETA. Šodien notiks meža nozares starptautiskā zinātniskā konference "Zināšanās balstīta meža nozare", kurā zinātnieki stāstīs par jaunākajām pētījumu atziņām un iespējām nodrošināt Latvijas mežsaimniecības ilgtspēju un kāpināt pievienoto vērtību Latvijā izaudzētai koksnei, liecina informācija "Latvijas valsts mežu" (LVM) oficiālajā tīmekļvietnē. Konference tiešsaistē notiks divas dienas - šodien un rīt, 27.janvārī, no plkst.9 līdz 14. Šodien konferences programmā iekļautas vairākas Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" pētnieku prezentācijas, tostarp Āris Jansons vēstīs par mežsaimniecībai nozīmīgiem abiotiskajiem riskiem, Zane Lībiete skaidros mežsaimniecības ietekmi uz meža un saistīto ekosistēmu pakalpojumiem, savukārt Tālis Gaitnieks un Astra Zaļuma informēs par sakņu trupi saimnieciskajos mežos. Konferences programmā iekļauta arī Meža nozares kompetences centra vadītāja Ulda Spulles prezentācija par kompetences centru kā veiksmes stāstu valsts inovāciju politikā. Līdztekus par nozarē aktuālo stāstīs AS "Latvijas finieris" attīstības un pētniecības sektora vadītājs Māris Būmanis un mēbeļu ražotāja SIA "EKJU" valdes priekšsēdētājs Māris Danieks. Trešdien, 27.janvārī, konferencē tiks organizētas vairākas paneļdiskusijas par meža monitoringu, mežaudžu kvalitāti, produktivitāti un vitalitāti, kokmateriālu izmantošanu būvniecībā un inovatīvu produktu ražošanā, kā arī par mežsaimniecības un vides aizsardzības jautājumiem.  Paneļdiskusiju dalībnieki būs Latvijas Valsts mežzinātnes institūta "Silava" pārstāvji, kā arī citi nozares speciālisti - LVM pārstāvji, Rīgas Tehniskās universitātes pētnieki un citu nozares pētniecības institūtu eksperti. Konference norisināsies interaktīvā tiešraides platformā un būs pieejama bez maksas visiem reģistrētajiem lietotājiem. Reģistrēties iespējams LVM tīmekļvietnē "lvm.gov". Konferencē prezentēto zinātnisko atziņu kopsavilkumu plānots publicēt atsevišķā izdevumā. Konferenci Latvijas Valsts mežzinātnes institūts "Silava", Meža nozares kompetences cents, "Latvijas finieris" un LVM sadarbībā ar citiem meža nozares partneriem.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.