Akciju cenas pieaug cerībā uz ekonomikas atveseļošanos

Sabiedrība
LETA 03:42, 02.12.2020 0

Ņujorka, 2.dec., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropā otrdien pieauga cerībā uz ekonomikas atveseļošanos, ko sekmēja optimistiski Ķīnas ekonomikas dati un prognozes par Covid-19 vakcīnu izplatīšanu 2021.gadā. Volstrīta...


Ņujorka, 2.dec., LETA--AFP. Akciju cenas ASV un Eiropā otrdien pieauga cerībā uz ekonomikas atveseļošanos, ko sekmēja optimistiski Ķīnas ekonomikas dati un prognozes par Covid-19 vakcīnu izplatīšanu 2021.gadā. Volstrītas indeksi "Standard & Poor's 500" un "Nasdaq Composite" pieauga līdz jauniem rekordiem, un ievērojami palielinājās arī Eiropas biržu indeksi.  Investoru noskaņojumu uzlaboja arī jaunas ASV ekonomikas stimulu paketes pieņemšanas izredzes. "Tirgos ir atkal atgriezusies tā labā sajūta," sacīja "OANDA Europe" vecākais tirgus analītiķis Kreigs Erlams. "Decembris ir sācies optimistiski, ar solīdiem kāpumiem akciju tirgos (..) jo investorus iedrošināja Ķīnas dati, kas parādīja, ka pasaules ražošanas sirdī notiek solīda atveseļošanās," sacīja IG galvenais tirgus analītiķis Kriss Bošamps. Eiropas Zāļu aģentūra paziņoja, ka 29.decembrī sasauks sapulci, lai izlemtu, vai ir pietiekami daudz datu par "Pfizer" un "BioNTech" izstrādātās Covid-19 vakcīnas drošību un efektivitāti. Aģentūra arī pavēstīja, ka jau 12.janvārī varētu pieņemt lēmumu, vai apstiprināt ASV farmācijas kompānijas "Moderna" izstrādāto vakcīnu pret jauno koronavīrusu. ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" otrdien pieauga par 0,6% līdz 29 823,92 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" kāpa par 1,1% līdz 3662,45 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" palielinājās par 1,3% līdz 12 355,11 punktiem. Londonas biržas indekss FTSE 100 otrdien pieauga par 1,9% līdz 6384,73 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 0,7% līdz 13 382,30 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 1,1% līdz 5581,64 punktiem. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena otrdien kritās par 1,7% līdz 44,55 ASV dolāriem par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā saruka par 1,0% līdz 47,42 dolāriem par barelu. Eiro vērtība pret ASV dolāru otrdien pieauga no 1,1927 līdz 1,2068 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru palielinājās no 1,3323 līdz 1,3423 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu pieauga no 104,31 līdz 104,32 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu kāpa no 89,52 līdz 89,87 pensiem par eiro.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.