Opozīcija neapmierināta ar koalīcijas izvairīšanos debatēt par nākamā gada budžetu

Sabiedrība
LETA 23:45, 23.11.2020 0

Rīga, 23.nov., LETA. Saeimas opozīcijas deputāti šodien pauduši neapmierinātību ar kolēģiem no valdošajām partijām, jo viņi izvairās debatēt par nākamā gada budžetu. Šodien parlaments sācis galīgajā lasījumā izskatīt nā...


Rīga, 23.nov., LETA. Saeimas opozīcijas deputāti šodien pauduši neapmierinātību ar kolēģiem no valdošajām partijām, jo viņi izvairās debatēt par nākamā gada budžetu. Šodien parlaments sācis galīgajā lasījumā izskatīt nākamā gada budžetu pavadošo likumprojektu paketi. Dienas laikā deputāti izskatījuši aptuveni trešdaļu likumprojektu, kam sekos priekšlikumi budžeta un vidējā termiņa budžeta projektiem. Debatēs par priekšlikumiem pārsvarā piedalās tikai opozīcijas politiķi, skaidrojot savus iesniegtos priekšlikumus, kā arī lūdzot koalīcijas politiķiem pamatot, kāpēc netiek atbalstīti opozīcijas iesniegtie rosinājumi. Politiķis Viktors Valainis (ZZS) uzsvēra, ka "šajā vebinārā ir tikai opozīcijas monologs", savukārt koalīcija tikai klusējot. Valaiņa ieskatā šāda koalīcijas uzvedība tikai palielina sabiedrības neuzticību tai. Deputāts Vjačeslavs Dombrovskis pauda, ka, viņaprāt, noraidot opozīcijas rosinātos priekšlikumus, koalīcijai būtu jādara "vienkārša lieta" - debatēs jāpasaka, ka tai ir labāki risinājumi, tāpēc opozīcijas priekšlikumi tiek noraidīti, taču tas nenotiek un priekšlikumi tiek noraidīti bez paskaidrojumiem. Vairāki parlamentārieši dusmojās, ka arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, kur likumprojekti skatīti pirms tam, nav bijušas kvalitatīvas debates, vairākiem priekšlikumiem tiekot vienkārši noraidītiem bez pamatotas argumentācijas. Politiķis Aldis Gobzems brīdināja koalīciju, ka šāda klusēšana negatīvi atspēlēsies "jau pavisam drīz", pieļaujot, ka valdošo partiju klusēšana tikai atsvešinās tautu no tās un koalīcijai par to nāksies samaksāt ar varas zaudēšanu. Līdz šim netika atbalstīts neviens no opozīcijas iesniegtajiem priekšlikumiem.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainas armija atkāpusies

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus panākumus.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Pasaule Krievijā par ekstrēmismu apcietināti vēl divi žurnālisti

Krievijas tiesa sestdien paturējusi pirmstiesas apcietinājumā divus žurnālistus, kas aizturēti apsūdzībās par "ekstrēmismu", jo sadarbojušies ar cietumā nomērdētā opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija līdzgaitnieku uzturēto "YouTube" kanālu "Navaļnij Live".

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.