Rīgā notiks konference par lobiju un interešu pārstāvību jaunatnes jomā

Sabiedrība
LETA 01:54, 16.09.2020 0

Rīga, 16.sept., LETA. Šodien no plkst.9 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) rīkotā konference "Nākamais solis darbā ar jaunatni", kurā stāstīs par lobiju un interešu ...


Rīga, 16.sept., LETA. Šodien no plkst.9 Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiks Jaunatnes starptautisko programmu aģentūras (JSPA) rīkotā konference "Nākamais solis darbā ar jaunatni", kurā stāstīs par lobiju un interešu pārstāvību jaunatnes jomā, aģentūru LETA informēja JSPA. Aģentūrā skaidroja, ka uzsvars uz lobija un interešu pārstāvības nozīmi darbā ar jaunatni tiks likts ņemot vērā gaidāmo Administratīvi teritoriālo reformu, kas skars Latvijas pašvaldības, kā arī jaunatnes jomas atpazīstamības stiprināšanas nozīmi gan vietējā, gan nacionālā līmenī. JSPA Starptautiskās sadarbības un atbalsta daļas vadītāja Dita Čudare klāstīja, ka aģentūra jau ceturto gadu aicina jaunatnes jomā iesaistītos uz konferenci par jaunatnes jomas attīstību pašvaldībās. Viņasprāt, lai veicinātu jaunatnes jomas atpazīstamību un prestižu, ir būtiski pārdomāti pārstāvēt savas intereses, tādā veidā soli pa solim veicinot zināšanas un izpratni par jaunatnes jomu arvien plašākai auditorijai. Čudare norādīja, ka mūsdienās cilvēki Latvijā ar līdzīgām interesēm arvien biežāk sadarbojas, veido kopīgas interešu pārstāvības grupas, lai iegūtu daudz lielāku ietekmi sabiedrībā savām idejām un darbiem. "JSPA tic, ka lobijs ir efektīvs veids, kā veidot dialogu ar lēmumu pieņēmējiem, un ikviens jaunatnes jomā iesaistītais var radīt pozitīvas pārmaiņas savā kopienā," uzsvērusi Čudare. Plānots, ka konferences tematu loks aptvers dažādas veiksmīgas interešu pārstāvības prakses. Konferenci atklās paneļdiskusija "Interešu pārstāvība jaunatnes jomā šobrīd un nākotnes perspektīvā", kur ar saviem viedokļiem dalīsies izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska (JKP), Latvijas Jaunatnes Padomes izpilddirektore Renāte Mencendorfa, Kuldīgas novada Bērnu un jauniešu centra direktore un domes deputāte Inese Astaševska, jaunatnes politikas eksperts no Lietuvas un Igaunijas jaunatnes darbinieku asociācijas vadītāja. Paneļdiskusijas tiešraide būs pieejama JSPA "Facebook" kontā. JSPA informēja, ka, lai veicinātu jaunatnes jomas atpazīstamību un prestižu, šogad konferences mērķis ir iedvesmot, dalīties risinājumos, labās prakses piemēros un palīdzēt jaunatnes jomā iesaistītajiem vēl kvalitatīvākā līmenī ietekmēt jomai svarīgu lēmumu pieņemšanu. Tika norādīts, ka konferences dalībnieki varēs uzzināt, kā veidot starpnozaru sadarbību jaunatnes jomā, īstenot komunikāciju ar ietekmi, iemācīties vadīt sevi un izmantot sociālo ietekmi kā efektīvu lobija rīku. Tāpat dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar pilsoniskā aktīvisma Lietuvas piemēru, mobilizējot un iesaistot etniskās minoritātes. Konferencei aicināts pieteikties ikviens jaunatnes jomā iesaistītais - jaunatnes lietu speciālisti, jaunatnes darbinieks, jauniešu centra pārstāvis, biedrības pārstāvis un ikviens interesents, kurš savā darbā vēlas pilnveidot zināšanas un izpratni par darbu ar jaunatni.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ārlietu ministre iestājusies Zemessardzē

Ārlietu ministre Baiba Braže iestājusies Zemessardzē, izriet no viņas publicētā ieraksta tviterī.

Sabiedrība Latvijas peldvietas saņems «Zilos karogus»

Rīgā, vides izglītības konceptvietā "Šūna", šodien plkst.11 notiks "Zilā karoga" svinīgā pasniegšana, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatori.

Sabiedrība Ūdens temperatūra upēs un ezeros vietām pakāpusies līdz +17 grādiem

Agrā piektdienas rītā augstākā ūdens temperatūra Latvijas ūdenstilpēs bija +17 grādi Rāznas ezerā pie Kaunatas un Lielupē pie Mežotnes, kā arī +17,5 grādi Mūsā pie Bauskas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Sabiedrība Piektdiena būs saulaina un silta

Piektdien Latvijā būs pārsvarā sauss un saulains laiks, prognozē sinoptiķi.

Lasiet arī

Veselība Latvijas vīrieši sāk slimot 20 gadus agrāk nekā Zviedrijā vai Maltā (+VIDEO)

"Regulāras un preventīvas rūpes par savu labsajūtu ilgtermiņā ir ekonomiski izdevīgas", - pauž eksperti.

Interesanti fakti Sestdiena Latvijā būs vasarīga

Sestdiena Latvijā būs saulaina un ļoti silta, prognozē sinoptiķi.

Sports Ventspils basketbolisti izcīna LBL bronzas godalgas

"Ventspils" piektdien izcīnīja Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas godalgas.

Pasaule ES aizliedz vēl četru Krievijas mediju izplatīšanu

Eiropadome piektdien pieņēma lēmumu Eiropas Savienības (ES) teritorijā apturēt Krievijas mediju "RIA Novosti", "Rossijskaja gazeta" un "Izvestija", kā arī ar Maskavu saistītā "Voice of Europe" pārraidīšanu un izplatīšanu.