Kā neapjukt? Jaunās ceļa zīmes liek daudziem neviļus pārkāpt noteikumus (+VIDEO)

Sabiedrība
Zebra 12:07, 05.09.2020 0

Jaunā kārtība ceļazīmēs attiecībā uz apdzīvotām vietām mulsina autovadītājus, it sevišķi tos, kas vēl tikai mācās braukt, vēsta raidījums “Zebra”.

 

To, ka jābrauc ar 50 kilometriem stundā, rāda pilsētas apzīmējuma zīme, bet par apdzīvotu vietu liecina zilā šilte ar baltajiem burtiem. Tālāk apdzīvota vieta – Katlakalns – beidzas ar zilo šilti, un sākas cita teritorija ar zilo šilti – Valdlauči. Taču, tā kā ir tikai viena zīme, bez papildu zīmes, ar grafisko pilsētas zīmējumu, tādējādi cilvēki nodomā, ka drīkst braukt 90 km/h, taču atļautais maksimālais ātrums vēlaizvien ir 50 km/h.

Māris Lūsis, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) Transportlīdzekļu vadītāju eksaminācijas grupas vadītājs skaidro, ka kopš 2016.gada 1.janvāra apdzīvotas vietas sākumu apzīmē ar divām zīmēm – viena zīme ir apzīmēta ar grafisko pilsētas siluetu un otra – melnajiem burtiem uz balta fona. Abas zīmes šobrīd nosaka apdzīvotas vietas sākumu, taču autovadītāju lielākais klupšanas akmens ir tas, ka apdzīvota vieta beidzas tikai tad, kad viena no šīm zīmēm ir pārsvītrota ar sarkanu līniju.

Apdzīvota vieta var ietvert vairākas pilsētas un apdzīvotus ciematus, kā Katlakalns-Valdlauči gadījumā. Raidījuma vadītājs, Pauls Timrots stāsta, ka agrāk šīs zilās zīmes varēja apzīmēt, ka esi vietā, kur tikai ir dažas mājas un var droši, neiespringstot, turpināt ceļu kā iepriekš, taču tagad šīs zilās zīmes kalpo kā orientieri, lai zinātu kurp autovadītājs atrodas, un tās var atrasties kādā teritorijā, kurā jāpārvietojas ar maksimālo braukšanas ātrumu 50 km/h.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Liepājā plaši tiks atzīmēta Neatkarības atjaunošanas diena (+VIDEO)

Koncerta apmeklētāji aicināti pievienoties un dziedāt līdzi iemīļotajām dziesmām.

Sabiedrība Šodien Latvijā gaisa temperatūra būs +16…+21 grādu robežās

Svētdien īslaicīgs lietus gaidāms vienīgi Latvijas austrumu rajonos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Lielajā talkā sakoptas 1149 talkas vietas

Lielajā talkā sestdien sakoptas 1149 talkas vietas, aģentūru LETA informēja Lielās talkas organizatori.

Lasiet arī

Sports Latvijas U-18 hokejisti pasaules čempionātā piekāpjas amerikāņiem (VIDEO)

Latvijas U-18 vīriešu hokeja izlase svētdien Espo pasaules U-18 čempionāta trešajā mačā piedzīvoja neveiksmi.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Pasaule Policija likvidē palestīniešu atbalstītāju nometnes trijās ASV universitātēs

Policija ASV universitātēs, likvidējot palestīniešu atbalstītāju nometnes, sestdien aizturējusi gandrīz 200 cilvēku.

Kriminālziņas Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa

Latvijā pagājušajā diennaktī reģistrētas deviņas zādzības no mājokļa, informēja Valsts policijā.