Atklās pirmo reliģiska teksta dizaina objektu Vecrīgā

Sabiedrība
LETA 01:54, 03.09.2020 0

Rīga, 3.sept., LETA. Šodien plkst.16 Mazajā Pils ielā 4 tiks atklāts Vecrīgā pirmais reliģiska teksta dizaina objekts, aģentūru LETA informēja Rīgas Doma pārvaldes projektu vadītājs Lauris Treijs. Objekts veltīts reform...


Rīga, 3.sept., LETA. Šodien plkst.16 Mazajā Pils ielā 4 tiks atklāts Vecrīgā pirmais reliģiska teksta dizaina objekts, aģentūru LETA informēja Rīgas Doma pārvaldes projektu vadītājs Lauris Treijs. Objekts veltīts reformācijas 500 gadiem, un tas atradīsies namā, kurā savulaik strādājis Baltijas novadpētnieks, Rīgas Ķeizariskā liceja rektors Johans Kristofs Broce (1742-1823), bet pašreiz atrodas Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas virsvalde. Objekts atrodas pagalmā, iepretim Rīgas Svētā Jēkaba Romas Katoļu katedrālei. Tas ir tapis, realizējot projektu "Reliģisks teksts kā vides objekts". Dizaina autore ir Latvijas Universitātes Pedagoģijas, psiholoģijas un mākslas fakultātes Mākslas programmas 4.kursa studente Viktorija Fofanova, kuras darbs pirmajā konkursa kārtā ieguva otro vietu. Uz senās mūra celtnes sienas to gleznojusi restauratore Ieva Marta. Objekta radīšana ir saskaņota ar Nacionālā kultūras un mantojuma pārvaldi un Rīgas pilsētas būvvaldi. "Svinot reformācijas 500 gadu jubileju, būtiski atcerēties, ka Mārtiņš Luters ir teicis - ja vien viņš mācētu zīmēt, tad visas brīvās sienas apgleznotu ar Bībeles sižetiem, lai visi cilvēki tos redz un lai viņus sasniegtu evaņģēlija vēsts. Savukārt mūsdienās, kad visu pārņēmusi bilžu kultūra un mūsu skatiens ir diezgan paviršs, tieši askētisks uzraksts varētu izrādīties pamanāmāks par krāsainu attēlu," pauda mākslas zinātniece Austra Avotiņa. Projekta īstenošana plānota līdz 2022.gadam, kad apritēs 500 gadi reformācijai Latvijā.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Sabiedrība Valdība atbalstīja Rēzeknes domes atlaišanas likumprojektu

Plānots, ka ar šo likumu Saeima atlaidīs Rēzeknes domi, ņemot vērā, ka tā ir pieļāvusi "Likuma par budžetu un finanšu vadību", likuma "Par pašvaldību budžetiem" un Pašvaldību likuma pārkāpumus, nenodrošinot likumos noteikto funkciju izpildi un neievērojot valsts un attiecīgās administratīvās teritorijas iedzīvotāju intereses.

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.