Pēdējo dienu var reģistrēties Rīgas domes vēlēšanām, ja Rīgā pieder īpašums

Sabiedrība
LETA 02:39, 15.08.2020 0

Rīga, 15.aug., LETA. Šodien pēdējo dienu vēlētāji, kuriem Rīgā pieder nekustamais īpašums, var reģistrēties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītā...


Rīga, 15.aug., LETA. Šodien pēdējo dienu vēlētāji, kuriem Rīgā pieder nekustamais īpašums, var reģistrēties Rīgas domes ārkārtas vēlēšanām, aģentūru LETA informēja Centrālās vēlēšanu komisijas Informācijas nodaļas vadītāja Laura Zaharova. Šodien pēdējo dienu var manīt sākotnēji piešķirto vēlēšanu iecirkni vēlētāji, kuriem ir tiesības piedalīties Rīgas domes vēlēšanās, ja viņiem Rīgā bija reģistrēta dzīvesvieta 90 dienas pirms vēlēšanām jeb šā gada 31.maijā. Mainīt iecirkni vai reģistrēties balsošanai Rīgā var Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes (PMLP) mājaslapā, e-pakalpojumā "Vēlēšanu iecirkņa noskaidrošana un maiņa" vai nosūtot iesniegumu Rīgas pilsētas pašvaldībai vai jebkurai Rīgas dzīvesvietas deklarēšanas iestādei pa pastu, e-pastu vai portālā "Latvija.lv". Sūtot iesniegumu pa e-pastu, tam jābūt parakstītam ar drošu elektronisko parakstu, savukārt portālā "www.latvija.lv" iesniegtais iesniegums ir derīgs bez paraksta. Sūtot iesniegumu pa pastu, tas jānosūta ar tādu aprēķinu, lai tas tiktu saņemts ne vēlāk kā 15.augustā. Ja pa pastu, e-pastu vai portālā "Latvija.lv" sūta iesniegumu reģistrēties vēlēšanām pēc nekustamā īpašumā pazīmes, iesniegumam jāpievieno īpašumtiesības apliecinoša dokumenta kopija. Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, kas notiks augusta beigās, vēlētājiem būs iespēja balsot 156 vēlēšanu iecirkņos Rīgā. Šajās vēlēšanās varēs balsot savā vai jebkurā citā Rīgas vēlēšanu iecirknī.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Lasiet arī