Rinkēvičs sarunā ar Baltkrievijas ārlietu ministru aicinājis deeskalēt situāciju un sākt politisko dialogu ar opozīciju

Sabiedrība
LETA 00:54, 13.08.2020 0

(Pievienota 3.- 5.rindkopa.) Rīga/Minska, 12.aug., LETA--BELTA. Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sarunā ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju paudis aicinājumu deeskalēt situāciju un sākt politisk...


(Pievienota 3.- 5.rindkopa.) Rīga/Minska, 12.aug., LETA--BELTA. Latvijas Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs sarunā ar Baltkrievijas ārlietu ministru Vladimiru Makeju paudis aicinājumu deeskalēt situāciju un sākt politisko dialogu ar opozīciju. Kā liecina ministra ieraksts tviterī, šodien notika abu amatpersonu telefonsaruna, kuras laikā Rinkēvičs aicinājis atbrīvot miermīlīgos protestētājus un žurnālistus. Baltkrievijas oficiālā ziņu aģentūra BelTA, atsaucoties uz Baltkrievijas Ārlietu ministrijas preses dienestu, trešdien vēsta, ka telefonsarunas gaitā "Makeja kolēģis tika detalizēti informēts par situāciju Baltkrievijā pēc prezidenta vēlēšanām un par centieniem iejaukties valsts iekšpolitiskajā situācijā no ārzemēm". "Edgars Rinkēvičs izklāstīja Latvijas puses redzējumu par notiekošajiem procesiem," teikts paziņojumā. "Ārlietu resoru vadītāji arī apsprieda Baltkrievijas un Eiropas Savienības attiecību attīstības perspektīvu. Tika konstatēts, ka ir svarīgi saglabāt komunikācijas kanālus un turpmāk dažādos līmeņos uzturēt Minskas un Briseles dialogu," vēsta BelTA. LETA jau vēstīja, ka Baltkrievijā trešo nakti pēc kārtas notikušas protestētāju un drošības spēku sadursmes un aizturēti cilvēki. Nesankcionēti protesti notika vairākos Minskas rajonos, kā arī citās Baltkrievijas pilsētās, ziņo mediji. Radiostacija "Radio Free Europe/Radio Liberty" ("Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība"; RFE/RL) ziņoja, ka Minskā policija atkal izmantojusi pret protestētājiem asaru gāzi, gumijas lodes un trokšņa granātas. Video, kas tika straumēti no Baltkrievijas galvaspilsētas, un ieraksti sociālajos medijos liecina, ka vairākās vietās Minskā aizturēti cilvēki. RFE/RL Baltkrievijas dienests ziņoja, ka varasiestādes uzspiedušas Minskai "de facto" komandantstundu, aizturot cilvēkus uz ielām, apturot automašīnās un aizturot vairākus autovadītājus, kā arī ierobežojot sabiedriskā transporta kustību. No policijas vardarbības cietuši arī žurnālisti, un Baltkrievijā joprojām traucēta interneta darbība, kas kavē informācijas izplatīšanos par protestiem. Drošības spēki centās nepieļaut cilvēku pulcēšanos Minskas centrālajos laukumos un netālu no administratīvajām ēkām. Vairāki protestētāji tika aizturēti Puškina metro stacijā, kur cilvēki nolika ziedus un aizdedzināja sveces, pieminot vīrieti, kas tur gāja bojā protestos 10.augustā. Baltkrievijā jau trīs vakarus un naktis notiek protesta akcijas, kas pārraug sadursmēs ar policiju. Daudzi protestētāji aizturēti. Jau vēstīts, ka svētdien notikušajās Baltkrievijas prezidenta vēlēšanās līdzšinējais valsts galva Aleksandrs Lukašenko ieguvis 80,08% balsu, bet opozīcijas kandidāte Svetlana Tihanovska - 10,09%, liecina oficiālie provizoriskie rezultāti. Opozīcija uzstāj, ka vēlēšanu rezultāti ir viltoti.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule Ukrainā atklāts Krievijas aģentu tīkls, kas plānoja Zelenska slepkavību

Ukrainā atklāts Krievijas Federālā drošības dienesta (FSB) aģentu tīkls, kas plānoja nogalināt prezidentu Volodimiru Zelenski un citus valsts augstākās militārās un politiskās vadības pārstāvjus, otrdien paziņoja Ukrainas Drošības dienests (SBU).

Pasaule Ķīnā uzbrukumā slimnīcai ievainoti un nogalināti vairāk nekā desmit cilvēku

Ķīnas dienvidrietumos uzbrukumā slimnīcai otrdien nogalināti vai ievainoti vairāk nekā desmit cilvēku, vēsta valsts plašsaziņas līdzekļi, neprecizējot uzbrukuma raksturu.

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.