Rīgā notiks diskusija ar tās mēra kandidātiem "Kāpēc Rīga atpaliek no Viļņas par 10 gadiem?"

Sabiedrība
LETA 02:40, 05.08.2020 0

Rīga, 5.aug., LETA. Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse (NĪAA) sadarbībā ar Biznesa pakalpojumu nozares asociāciju ("ABSL Latvia") šodien rīkos diskusiju Rīgas mēra kandidātiem "Kāpēc Rīga atpaliek no Viļņas par 10 gad...


Rīga, 5.aug., LETA. Nekustamā īpašuma attīstītāju alianse (NĪAA) sadarbībā ar Biznesa pakalpojumu nozares asociāciju ("ABSL Latvia") šodien rīkos diskusiju Rīgas mēra kandidātiem "Kāpēc Rīga atpaliek no Viļņas par 10 gadiem?", aģentūru LETA informēja "ABSL Latvia". Pasākums notiks no plkst.15 līdz plkst.17 "Z-Towers" biroja ēkā. Sekot līdzi diskusijai būs iespējams tiešraidē rīkotāju "Facebook" kontos. Diskusijas mērķis ir aktualizēt jautājumu par to, kādēļ Rīga kā iedzīvotāju skaita ziņā lielākā galvaspilsēta Baltijā pēc ekonomiskās aktivitātēs rādītājiem krietni atpaliek no Tallinas un Viļņas. Tāpat tiks iezīmētas konkrētas nepilnības biznesa vidē un ierosinājumi jaunajai Rīgas vadībai. Diskusijas autori tās nosaukumu skaidro ar to, ka pēc "Eurostat" datiem 2019.gadā iekšzemes kopprodukts (IKP) uz vienu iedzīvotāju Latvijā ir vienlīdzīgs ar Rumānijas līmeni, kamēr Lietuva un Igaunija uzrāda ievērojami augstāku rezultātu. IKP uz iedzīvotāju pēc pirktspējas paritātes 2019.gadā Igaunijā bija 84% no Eiropas Savienības (ES) vidējā rādītāja, Lietuvā - 82%, bet Latvijā - 69%. Tas norāda uz to, ka Latvijai ir nepieciešami vismaz 10 gadi, lai sasniegtu kaimiņvalstis. Diskusijā aicināti piedalīties to partiju mēra kandidāti, kas saskaņā ar 2020.gada maija socioloģijas datiem pārliecinoši pārvarētu piecu procentu barjeru iekļūšanai Rīgas domē: "Saskaņa", "AP!/PRO", "Jaunā Vienotība", "Gods kalpot Rīgai!", "Nacionālā apvienība", "Jaunā konservatīvā partija". Pasākumā iecerēts pārrunāt arī investīciju piesaisti Rīgai pakalpojumu eksporta un nekustamā īpašuma jomā, bezdarbnieku pārkvalificēšanu darbam eksporta pakalpojumu nozarē, biroju kā pakalpojumu eksporta infrastruktūras attīstību Rīgā. Tāpat iecerēts runāt par mājokļu, tostarp īres mājokļu, attīstību Rīgā. "ABSL Latvia" ir starptautisko biznesa pakalpojumu centru asociācija Baltijā, kuru 2019.gada aprīlī dibināja vadošie biznesa pakalpojumu centri Latvijā. Asociācijā šobrīd ir 16 aktīvi biedri un sadarbības partneri. NĪAA apvieno nozīmīgākos nozares dalībniekus, lai panāktu ilgtspējīgu nekustamo īpašumu nozares izaugsmi, vienoti to pārstāvētu valsts un pašvaldību līmenī, kā arī aktualizētu nekustamo īpašumu attīstītāju lomu Latvijas ekonomikā.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Trīs lietas, ko vēlas darbinieki

Katrs piektais uzņēmums seko līdzi darbinieku vēlmēm, veicot ikgadējos darbinieku apmierinātības mērījumus. Pārliecinošs vairākums - 91% aptaujāto uzņēmumu - darbinieku labbūtības iniciatīvām atvēl līdz 10 000 EUR gadā, 7% uzņēmumu darbinieku labbūtībai atvēlētais gada budžets ir 10 001 - 30 000 EUR robežās, savukārt pavisam niecīga uzņēmumu daļa (0,29%) - velta vairāk nekā 100 000 EUR ik gadu.

Sabiedrība Rožukalnei atstājot amatu, SEPLP meklēs jaunu sabiedrisko mediju ombudu

Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (SEPLP) rīkos konkursu jauna sabiedrisko mediju ombuda ievēlēšanai, jo līdzšinējā ombude Anda Rožukalne nolēmusi amatu atstāt, informē SEPLP pārstāvji.

Sabiedrība Miris kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks

Miris Latvijas Bankas padomes loceklis un kādreizējais finanšu ministrs Andris Vilks, pavēstīja Latvijas Bankā.

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.

Lasiet arī

Pasaule Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām

Izraidītajiem Latvijas diplomātiem Krievija jāpamet līdz 9.maija dienas beigām, paziņoja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Āboltiņa nekomentē iespējamo aicinājumu viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus

Vēstnieces amats liedzot Solvitai Āboltiņa komentēt iekšpolitikas norises, tostarp iespējamo aicinājumu 12.Saeimas viltot Saeimas vēlēšanu rezultātus viņai par labu.

Sabiedrība Aptauja: kādas skolas ir piemērotas skolēniem un vecākiem Latvijā (+VIDEO)

Kā nozīmīgus izvēles kritērijus min profesionāli skolotāji.

.

Ekonomika Ekonomikā turpinās stagnācija

IKP pirmajā ceturksnī provizoriski sarucis par 0,2%.