Meteorologi paziņojuši laika prognozi nākamajai nedēļai. Kā domā tu?

Sabiedrība
LETA 19:24, 05.07.2020 0

Arī nākamajā nedēļā laika apstākļus Latvijā noteiks ciklonu darbība, tādēļ gaidāms lietains un ne visai silts laiks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) sinoptiķi.

 
Foto: LETA

Pirmdien Latviju sasniegs plaša aukstā gaisa masa, tās ietekme saglabāsies visu nedēļu, kā rezultātā temperatūra dienās nepakāpsies augstāk par +18...+20 grādiem pēc Celsija skalas, savukārt naktīs tā var noslīdēt zem +10 grādu atzīmes. Bieži gaidāmas lietus, un nedēļas otrajā pusē iespējams arī pērkona negaiss.

Nedēļas pirmajā pusē gaidāms mainīgs mākoņu daudzums. Pirmdienas pēcpusdienā nokrišņi gaidāmi vien Latgalē, bet otrdien - arī citās vietās īslaicīgi līs.

Kamēr laika apstākļus noteicošā ciklona centrs atradīsies virs Skandināvijas, pūtīs lēns līdz mērens dienvidrietumu vējš, piekrastes rajonos tas būs mēreni stiprs. Pirmdien Kurzemē un Vidzemes ziemeļos vēja ātrums brāzmās sasniegs 15-19 metrus sekundē (m/s).

Pirmdiena būs ne vien vējainākā, bet arī siltākā nākamās nedēļas diena - naktī termometra stabiņš noslīdēs līdz +13...+18 grādiem, vietām austrumos nebūs vēsāk par +20 grādiem, bet dienā gaiss vēl iesils līdz +17...+21 grādam.

Naktī uz otrdienu Latvijā pakāpeniski ieplūdīs aukstāka gaisa masa, un turpmāk laiks būs vēsāks, dienās termometra stabiņam nepakāpjoties virs +15...+20 grādu atzīmes. Arī naktīs temperatūra saglabāsies vienmērīga - +10...+15 grādu robežās.

Nedēļas vidū mākoņu daudzums palielināsies un saule starp mākoņiem spīdēs retāk. Trešdien Latviju sasniegs plašāka nokrišņu zona - lietus gaidāms teritorijas lielākajā daļā. Pūtīs lēns līdz mērens dienvidu puses vējš, bet naktī uz ceturtdienu, paaugstinoties atmosfēras spiedienam, vējš pierims un nedēļas izskaņā saglabāsies lēns mainīga virziena vējš, tomēr joprojām pa laikam līs.

Pēc šī brīža prognozēm, piektdien iespējams arī pērkona negaiss, bet nedēļas nogalē Latvijas austrumus šķērsos plaša nokrišņu zona. Nakts uz sestdienu var būt visvēsākā, termometra stabiņam noslīdot līdz +9...+13 grādu atzīmei, bet dienās gaisa temperatūra nebūs augstāka par +15...+20 grādiem, prognozē LVĢMC.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Lasiet arī

Interesanti fakti Deputāti kritiski par pieminekļu aizsardzību drošības apdraudējuma apstākļos

Saeimas Visaptverošas valsts aizsardzības apakškomisijā deputāti kritisku novērtēja Kultūras ministrijas (KM) sniegto informāciju par nozīmīgāko pieminekļu aizsardzību iespējama drošības apdraudējuma, iebrukuma apstākļos.

Kriminālziņas Vīrietis izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai

Kāds vīrietis otrdien izsitis durvju stiklu Norvēģijas vēstniecībai, informēja Valsts policija.

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.