Notiks garīgajai veselībai veltīts minifestivāls "Ogle"

Sabiedrība
LETA 04:01, 04.07.2020 0

Rīga, 4.jūl., LETA. Šodien Rīgā, Sporta 2 kvartālā, notiks minifestivāls "Ogle", kura laikā visas dienas garumā, būs iespējams apmeklēt sarunas un lekcijas par mentālo veselību, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus, aģe...


Rīga, 4.jūl., LETA. Šodien Rīgā, Sporta 2 kvartālā, notiks minifestivāls "Ogle", kura laikā visas dienas garumā, būs iespējams apmeklēt sarunas un lekcijas par mentālo veselību, kā arī baudīt muzikālus priekšnesumus, aģentūru LETA informēja pasākuma organizatore Alise Cepurīte. Biedrība "Ogle" rīko vasaras minifestivālu, lai aktualizētu mentālās veselības nozīmi ikdienā. Pasākuma laikā būs iespējams apmeklēt krīzes centra "Skalbes" lekcijas, kā arī uzklausīt pieredzes stāstus, kuros piedalīsies profesionāli speciālisti. Festivāla dienā tiks rādīta Kārļa Lesiņa filma "Izmisums", pēc kuras sekos diskusija ar filmas aktieriem. Paralēli izglītojošajām sarunām un lekcijām par mentālo veselību, norisināsies terapeitiskās jogas un meditācijas nodarbības, kuras vadīs speciāliste no Norvēģijas, kā arī būs iespēja apgūt pareizas elpošanas prasmes. Vakara noslēgumā uz minifestivāla skatuves būs iespēja dzirdēt jauno grupu "Ārpilsētas Sakars", hiphopa pārstāvi Arturu Skuteli, duetu "Čipsis un Dullais" un alternatīvā roka grupu "Sudden Lights". "Ogles" minifestivāla organizatore Alise Cepurīte atgādina, ka par savu mentālo veselību ir jārūpējas, un par to nedrīkst aizmirst. "Tāpēc, rīkojot minifestivālu, vēlamies izglītot sabiedrību un sniegt atbalstu tiem, kam tas ir nepieciešams," atzīmē pasākuma organizatore. Biļetes uz "Ogle" minisfestivālu pieejamas - "https://ticketshop.lv/site/events/view/3597". Organizatori norāda, ka biļešu skaits ir ierobežots. Biedrība "Ogle" tika izveidota 2019.gadā, kad piedzīvojot traģēdiju ģimenē, tika pieņemts lēmums, ka ir nepieciešams vairot sabiedrībā zināšanas un izpratni par pašnāvību un depresiju, lai pievērstu uzmanību mentālas veselības nozīmei.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Pasaule Braže: Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments

Ukrainas plāns ir stratēģiski svarīgs instruments, lai Ukraina veiktu reformas un saņemtu Eiropas Savienības (ES) finansējumu 50 miljardu eiro apmērā no 2024. līdz 2027.gadam, uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.

Sports Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

Veselība Īsa medikamentu lietotāju enciklopēdija: ko farmaceits iesaka (+VIDEO)

Tablešu, kapsulu un dražeju regulārai lietošanai labi palīdz tablešu organizatori.