Trim Rīgas skolām mainīs nosaukumus un vienu skolu slēgs

Sabiedrība
LETA 18:55, 29.05.2020 0

Rīgas domes pagaidu administrācija pieņēmusi lēmumu par vairāku skolu nosaukuma maiņu, valsts ģimnāzijas statusa piešķiršanu iestādei, kā arī vienas skolas slēgšanu.

 

Pašvaldībā norāda, ka šādi skolu tīkla pilnveides pasākumi ieviesti, lai veicinātu izglītības kvalitātes paaugstināšanu skolās, kā arī vienlaikus nodrošinātu konkurētspējīgu atalgojumu pedagogiem.

Turpmāk Rīgas 66.speciālās vidusskolas nosaukums būs Rīgas 66.vidusskola, Rīgas Valda Avotiņa pamatskolai - attīstības centram nosaukums mainīts uz Rīgas Valda Avotiņa pamatskola, savukārt Rīgas 3.speciālā pamatskola būs dēvējama par Rīgas 3.pamatskolu.

Lēmums paredz arī Rīgas Lastādijas pamatskolas likvidāciju, kas tiek pamatota ar pastāvīgu skolēnu skaita samazināšanos.

"Mazā skolēnu skaita dēļ skolai ir nepietiekama valsts mērķdotācija, līdz ar to nav iespējams nodrošināt pilnvērtīgu mācību procesu un konkurētspējīgu atalgojumu pedagogiem. Turklāt nepietiekamā mērķdotācija traucētu jaunā, kompetencēs balstītā, izglītības satura ieviešanā, kas valstī jāīsteno, sākot no 2020.gada 1.septembra," komentē domē.

Rīgas Lastādijas pamatskolas vispārējās izglītības programmu pēctecību plānots nodot Rīgas 75.vidusskolai. Savukārt skolas telpas tiks nodotas lietošanā citai vispārējās izglītības iestādei, lai nodrošinātu konkrētās skolas mācību vides modernizēšanu un mācību procesam nepieciešamo telpu paplašināšanu.

Skolas dienesta viesnīcas telpas plānots nodot Rīgas domes Labklājības departamentam. Savukārt skolas pedagogiem un tehniskajam personālam tiks izmaksātas kompensācijas.

Vienlaikus Rīgas Klasiskās ģimnāzija ieguvusi valsts ģimnāzijas statusu un turpmāk būs dēvējama par Rīgas Valsts klasisko ģimnāziju.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Sports Paziņo Latvijas izlases sastāvu Pasaules čempionātam

Latvijas vīriešu hokeja izlases sastāvā dalībai pasaules čempionātā pietaupītas vietas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) spēlējošajiem vārtsargam Artūram Šilovam, uzbrucējam Teodoram Bļugeram un aizsargam Uvim Balinskim, otrdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Sabiedrība Elektroenerģijas vidējā cena aprīlī Latvijā samazinājusies par 9%

Elektroenerģijas vidējā cena šogad aprīlī Latvijas tirdzniecības apgabalā bija 60,25 eiro par megavatstundu (MWh), kas ir par 12% mazāk nekā martā un par 9% mazāk nekā 2023.gada aprīlī, liecina Latvijas pārvades sistēmas operatora AS "Augstsprieguma tīkls" sagatavotais elektroenerģijas tirgus apskats.

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.