Akciju cenas krītas ASV, pastiprinoties saspīlējumam ar Ķīnu, bet pieaug Eiropā, turpinoties Covid-19 ierobežojumu mīkstināšanai

Sabiedrība
LETA 02:55, 29.05.2020 0

Ņujorka, 29.maijs, LETA--AFP. Akciju cenas ceturtdien kritās ASV, pastiprinoties saspīlējumam starp Vašingtonu un Pekinu, bet pieauga Eiropā, kur turpinājās Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšana.  ASV akciju c...


Ņujorka, 29.maijs, LETA--AFP. Akciju cenas ceturtdien kritās ASV, pastiprinoties saspīlējumam starp Vašingtonu un Pekinu, bet pieauga Eiropā, kur turpinājās Covid-19 dēļ noteikto ierobežojumu mīkstināšana.  ASV akciju cenas tirdzniecības sesijas lielāko daļu bija kāpušas, bet beigās kritās pēc ASV prezidenta Donalda Trampa paziņojuma, ka viņš piektdien sarīkos preses konferenci par Ķīnu. Trampa paziņojums seko ASV paustai asai kritikai par nacionālās drošības likumu, kas ļauj Ķīnai pastiprināt kontroli pār Honkongu. Tramps arī vainojis Ķīnu jaunā koronavīrusa uzliesmojumā, kas prasījis vairāk nekā 100 000 amerikāņu dzīvības un sarežģījis viņa pārvēlēšanas izredzes. Investori ir nobažījušies par ASV-Ķīnas tirdzniecības kara iespējamu atsākšanos. "Šobrīd tās galvenokārt ir tikai runas, tomēr tās nevar pilnīgi ignorēt, jo, kā mēs esam redzējuši pagātnē, ja notiek eskalācija, tā notiek ļoti ātri," sacīja "TD Ameritrade" galvenais tirgus stratēģis Dž.Dž.Kinahans.   Eiropas galveno biržu indeksi pieauga par vairāk nekā 1% pēc ziņām, ka Itālijas A sērijas futbola čempionāts varēs atsākties 20.jūnijā, un Francijas paziņojuma, ka no 2.jūnija varēs atsākt darbu bāri, restorāni un kafejnīcas, lai gan ar ierobežojumiem. "Akciju tirgi Eiropā noslēgs šo dienu ar kāpumu, tirdzniecības dalībniekiem cerot, ka valdības turpinās mīkstināt pašizolācijas ierobežojumus," sacīja "CMC Markets" analītiķis Deivids Madens. ASV biržu indekss "Dow Jones Industrial Average" ceturtdien kritās par 0,6% līdz 25 400,64 punktiem, indekss "Standard & Poor's 500" saruka par 0,2% līdz 3029,73 punktiem, bet indekss "Nasdaq Composite" samazinājās par 0,5% līdz 9368,99 punktiem. Londonas biržas indekss FTSE 100 ceturtdien pieauga par 1,2% līdz 6218,79 punktiem, Frankfurtes biržas indekss DAX 30 kāpa par 1,1% līdz 11 781,13 punktiem, bet Parīzes biržas indekss CAC 40 palielinājās par 1,8% līdz 4771,39 punktiem. Ņujorkas biržas elektroniskajā tirdzniecībā WTI markas jēlnaftas cena ceturtdien kritās par 2,7% līdz 33,71 ASV dolāram par barelu. "Brent" markas jēlnaftas cena Londonas biržā pieauga par 1,6% līdz 35,29 dolāriem par barelu. Eiro vērtība pret ASV dolāru ceturtdien pieauga no 1,006 līdz 1,1077 dolāriem par eiro, britu mārciņas vērtība pret ASV dolāru kāpa no 1,2261 līdz 1,2319 dolāriem par mārciņu, bet ASV dolāra vērtība pret Japānas jenu samazinājās no 107,72 līdz 107,59 jenām par dolāru. Eiro vērtība pret britu mārciņu pieauga no 89,77 līdz 89,92 pensiem par eiro.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Lasiet arī

Veselība Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā pacients izdarījis pašnāvību, aģentūru LETA informēja slimnīcas pārstāve Linda Rudzroga.

Sports Olimpiskā uguns rīt ieradīsies Francijā

Trešdien Francijas ostas pilsētā Marseļā ieradīsies olimpiskā uguns, un paredzams, ka to sagaidīs ap 150 000 cilvēku.

Veselība Īsa medikamentu lietotāju enciklopēdija: ko farmaceits iesaka (+VIDEO)

Tablešu, kapsulu un dražeju regulārai lietošanai labi palīdz tablešu organizatori.

Ekonomika Latvijā 63% iedzīvotāji izvēlētos investēt nekustamajā īpašumā

Ja būtu pieejami brīvie līdzekļi, 63% Latvijas iedzīvotāju izvēlētos tos ieguldīt nekustamajā īpašumā, iegādājoties mājokli, zemi vai meža īpašumu, liecina bankas "Citadele" sadarbībā ar pētījumu aģentūru "Norstat" veiktās aptaujas dati.