Rīgas pašvaldība sašutusi: iedzīvotāji ignorē prasību lietot sejas aizsegus!

Sabiedrība
VS.LV 15:04, 12.05.2020 4

Rīgas pašvaldība atgādina, ka, atbilstoši valdības lēmumam un Satiksmes ministrijas rīkojumam, turpmāk sabiedriskajā transportā jālieto mutes un deguna aizsegs. Tā bb.lv paziņo Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

 
Foto: LETA

"Diemžēl novērojumi liecina, ka šodien liela daļa iedzīvotāju ignorē šo prasību, tādā veidā apdraudot gan sevi, gan līdzcilvēkus. Pašvaldība aicina iedzīvotājus ārkārtas situācijas laikā rīkoties atbildīgi un lietot aizsardzības līdzekļus pārvietojoties sabiedriskajā transportā!

Atgādinām, ka šāds rīkojums izdots, lai pēc iespējas mazinātu “Covid-19” izplatības riskus. Mutes un deguna aizsegs jālieto gan tramvajos, gan trolejbusos, gan autobusos. Brauciena laikā muti un degunu var aizsegt ar respiratoru, masku, šalli vai lakatu.

Lai informētu un atgādinātu pasažieriem jauno kārtību, sabiedriskajā transportā ir izvietoti balss paziņojumi latviešu, krievu, kā arī angļu valodās. Par jauno kārtību atgādina arī kontrolieri. Gadījumā, ja kāds pasažieris brauciena laikā nebūs aizsedzis muti un degunu, kontrolieri to lūgs izdarīt," - paziņo Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (4)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Sabiedrība Vīķe-Freiberga: Vēl neesam paspējuši novākt visas vecās impērijas drupas

Latvijā vēl neesam paspējuši novākt visās vecās impērijas drupas, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Sabiedrība Siliņa izveido īpašu tematisko komiteju

Ministru prezidente Evika Siliņa (JV) izdevusi rīkojumu par īpašas tematiskās komitejas saistībā ar Latvijas austrumu pierobežas sociālekonomisko attīstību un drošības stiprināšanu izveidošanu, liecina informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Sabiedrība Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai

Latvija Preses brīvības indeksā pakāpusies līdz 12.vietai, liecina starptautiskās organizācijas "Reportieri bez robežām" (RSF) publicētais jaunākais reitings.

Lasiet arī

Sabiedrība Rīgas centrā sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji

Rīgā par aizlieguma šķērsot pilsētas centru neievērošanu līdz šim ir sodīti vairāk nekā 100 kravas auto vadītāji.

Sabiedrība Pašvaldībām piešķirs 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei

Pašvaldībām piešķirs nepilnus 25 miljonus eiro bezemisiju transportlīdzekļu iegādei, paredz šodien valdības pieņemtie noteikumi par atbalstu bezemisiju transportlīdzekļu izmantošanas veicināšanai pašvaldībās.

Ekonomika Pārvadāto pasažieru skaits Latvijā pieaudzis par 17,9%

Latvijā ar sauszemes transportu šogad deviņos mēnešos pārvadāti 139,49 miljoni pasažieru, kas ir par 17,9% jeb 21,2 miljoniem vairāk nekā 2022.gada attiecīgajā periodā.