Policija sāk reidus ēdināšanas iestādēs: izsēdina pa vienam un draud sodīt

Sabiedrība
LETA 17:15, 31.03.2020 0

Valsts policijai, rīkojot reidus par Covid-19 pandēmijas dēļ ēdināšanas iestādēm noteikto ierobežojumu ievērošanu, ir atšķirīga noteiktā regulējuma interpretācija nekā restorānu un kafejnīcu apsaimniekotājiem, pauda Latvijas Restorānu biedrības prezidents Jānis Jenzis.

 
Foto: LETA

Jenzis uzsvēra, ka premjers un Ekonomikas ministrija iepriekš skaidroja, ka sabiedriskās ēdināšanas vietā jānodrošina divu metru distance starp galdiņiem, un pie viena galdiņa nevar atrasties vairāk par diviem apmeklētājiem, ja tie nevar apliecināt, ka ir vienas ģimenes locekļi. "Tas nozīmē, ka pie viena galdiņa nesodīti var sēdēt, piemēram, divi kolēģi, kas atnākuši vai pat kopā atbraukuši papusdienot," viņš teica.

Tomēr šodien kafejnīcās un restorānos Valsts policijas rīkotajos reidos "ar draudiem par sodu uzlikšanu" pieprasīts izsēdināt visus cilvēkus, kas nav radinieki, pa vienam. "Diemžēl pašlaik biedrības biedri sastopas ar atšķirīgu šī regulējuma interpretāciju un draudiem uzlikt sodu par nepakļaušanos," apgalvoja Jenzis.

Jenzis pauda, ka pašlaik sabiedriskajai ēdināšanas nozarei uzlikti "drastiski nosacījumi, ko tā cenšas izpildīt pēc labākās sirdsapziņas, jo ikviens ir ieinteresēt sava biznesa saglabāšanā. Tāpēc sabiedriskās nozares uzņēmumi cer uz saprātīgu valsts atbildīgo institūciju rīcību".

Viņš piebilda, ka, iespējams, ka vaina ir "labi domātā, bet kļūdaini uzrakstītā" rīkojuma punktā, ko Valsts policija interpretē burtiski.

"Tad šo kļūdu ir steigšus jālabo. Pretējā gadījumā nav jēgas imitēt restorānu darbību un tie jāslēdz pilnībā, atstājot tikai mājas piegādes iespējas," uzsvēra Jenzis.

Tāpat viņš pauda viedokli, ka nav saprātīgi reizi 15 minūtēs atskaņot paziņojumu, aicinot lieki neuzkavēties sabiedriskās ēdināšanas telpās un sekot izvietotajiem norādījumiem par distances ievērošanu, jo visi cilvēki ir informēti par aktuālo situāciju valstī un prot izlasīt izvietotās norādes.

LETA jau ziņoja, ka Ekonomikas ministrija izstrādājusi sociālās distancēšanās prasības sabiedriskās ēdināšanas vietās, paredzot divu metru distanci starp galdiņiem, pie viena galdiņa nevar atrasties vairāk par diviem apmeklētājiem, ja tie nevar apliecināt, ka ir vienas ģimenes locekļi.

Tāpat sabiedriskās ēdināšanas vietās reizi 15 minūtēs jāatskaņo paziņojums latviešu valodā, aicinot lieki neuzkavēties sabiedriskās ēdināšanas telpās un sekot izvietotajiem norādījumiem par distances ievērošanu. Sabiedriskās ēdināšanas pakalpojuma sniedzējs paziņojuma atskaņošanai papildus var izvēlēties citas svešvalodas.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.