Pedagogi sūdzas par pārslodzi, strādājot ar viedierīcēm

Sabiedrība
LETA 18:38, 31.03.2020 0

Pēc pirmās attālināto mācību nedēļas Daugavpils pedagogi izjutuši pārslodzi, strādājot ar viedierīcēm, preses konferencē otrdien pauda Daugavpils izglītības iestāžu vadītāji.

 
Foto: LETA

Izvērtējot pirmās nedēļas skolotāju darba organizāciju un mācīšanās procesu, pilsētas skolotāji un izglītības iestāžu administrācija secinājuši, ka skolēni esot pozitīvi noskaņoti jaunajam mācību veidam, jo esot informēti par kārtību, kā skolas īsteno mācības, un skolēni labprāt veicot uzdevumus elektroniski. Turklāt attālinātā mācīšanās dodot iespēju skolēniem strādāt savā tempā, kas atbilst viņu individuālajam mācīšanās stilam.

Skolotāji akcentēja, ka ikdienā bija pieraduši strādāt klasē ar skolēniem, bet tagad visu laiku ir saistīti tikai ar viedierīcēm, kas radot pārslodzi. Īpaši to izjutuši skolotāji, kuri strādā ar visām klašu grupām.

Arī izglītības iestāžu vadītāji Daugavpilī norādīja uz skolotāju pārslodzi, līdz ar to pedagogiem jāmeklē veiksmīgākie risinājumi, īpaši jaunās vielas skaidrošanai un individuālo konsultāciju nodrošināšanai.

Skolu administrācija preses konferencē uzsvēra vecāku lielo atbalstu un sapratni, jo daudzi vecāki kopā ar bērniem ir izstrādājuši dienas darba un atpūtas grafiku, kā arī iesaistījušies mācību procesā, jo aktīvi seko informācijai "E-klasē". Tomēr vecākiem nevajadzētu pārāk daudz uzņemties, veicot mācību darbu skolēna vietā, bet būtu labāk ļaut skolēnam mēģināt pašam, kļūdīties, labot savas kļūdas un līdz ar to gūt jaunas zināšanas, uzvēra izglītības iestāžu pārstāvji.

Ja attālinātais mācību process rada skolēnam problēmas, Daugavpils Izglītības pārvalde aicina vecākus par to informēt klases audzinātāju, priekšmeta skolotājus un izglītības iestādes direktoru veiksmīgāku risinājumu meklējumos.

Jau ziņots, ka no 13.marta līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni aizliegumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību. Ārkārtējās situācijas laikā arī mācības Latvijas skolās tiek organizētas attālināti.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Sabiedrība Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, bet būs vēss

Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, laiks būs sauss un vien valsts austrumos mākoņi palaikam aizklās debesis, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.