Romas Katoļu baznīca: Laulības Covid-19 dēļ netiek atceltas, bet kristības gan

Sabiedrība
LETA 10:58, 29.03.2020 2

Jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 dēļ laulības lielākoties netiek atceltas, tomēr biežāk atceļ kristības bērniem un zīdaiņiem, atklāja Romas Katoļu baznīcas bīskaps Andris Kravalis.

 

Pārrunājot Covid-19 ietekmi uz laulību ceremonijām ar lielākajām draudzēm viņš noskaidroja, ka laulības netiek atceltas un sagatavošanās un formācijas darbs turpinās individuāli vai virtuāli.

Viņš atklāja, ka grūtības sagādā Laulības izziņu saņemšana, jo nepieciešami elektroniskie paraksti un ne visi nepieciešamie biroji ir atvērti. Tāpat problemātiski ir ar laulībām, kur viens no laulātajiem nav latvietis, jo nav zināms, vai robežas būs atvērtas un vai viesi varēs atbraukt.

Kravalis norādīja, ka laulātie apzinās, ka viesu skaits šī brīža situācijā ir jāsamazina, tomēr tas netraucējot gatavoties laulībām un lielākā daļa nemaina laulības datumu.

Jau ziņots, ka dzimtsarakstu nodaļās novērots, ka daudzi pāri pārceļ martā un aprīlī paredzētās precības uz vēlāku laiku, aģentūra LETA noskaidroja Tieslietu ministrijā (TM).

Ministrijā gan atzīmēja, ka pietiekami daudz pāru tomēr precas. Salīdzinoši pērn marta mēnesī tika noslēgtas 565 laulības, bet šogad līdz 25.martam noslēgtas 455 laulības.

TM piebilda, ka ārkārtējās situācijas laikā laulājamos laulā tikai liecinieku klātbūtnē, bez viesiem. Jaunus iesniegumus laulību reģistrācijai lielākoties visas dzimtsarakstu nodaļas pieņem tikai attālināti.

Kā vēstīts, līdz 14.aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (2)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Sabiedrība Rīgas pils Svētā Gara tornī pacels ES karogu

Atzīmējot 20.gadadienu kopš Latvijas iestāšanās blokā, trešdien, 1.maijā, plkst.7.40 Rīgas pilī notiks svinīgā godasardzes ceremonija un Eiropas Savienības (ES) karoga pacelšana Rīgas pils Svētā Gara tornī.

Lasiet arī

Pasaule Kijiva: Divi Vācijā nodurtie ukraiņi bija karavīri

Ukrainas Ārlietu ministrija apstiprinājusi, ka divi Ukrainas pilsoņi, kas sestdien tika nodurti Vācijā, bija Ukrainas karavīri, kas šajā valstī atradās rehabilitācijas kursa dēļ.

Sabiedrība Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda

Būvdarbu dēļ ceļam no Ventspils līdz Liepenei jāplāno stunda, aģentūru LETA informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi".

Sports Ostapenko Madrides «WTA 1000» astotdaļfinālā tiekas ar Žabēru

Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko šodien Madrides "WTA 1000" turnīra vienspēļu sacensību astotdaļfinālā spēkosies ar tunisieti Onsu Žabēru.

Kultūra Leģendārais Dīters Bolens savā 70. jubilejas tūrē iekļāva Jūrmalu (+VIDEO)

Tieši pateicoties fanu lūgumiem Instagramā, viņš pēc 16 gadu pārtraukuma atgriezās uz skatuves.