No slimnīcas izbēdzis vīrietis draud inficēt iedzīvotājus ar Covid-19 (+VIDEO)

Sabiedrība
11:44, 24.03.2020 0

Sociālajos tīklos parādījies videomateriāls, kurā redzams, kā Valsts policijas darbinieki pie pašas Liepājas robežas virzienā uz Rīgu aiztur vīrieti. Notikuma vietā bija ieradusies arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMPD) brigāde, mediķi bija tērpušies īpašos aizsargtērpos.

 
Foto: Facebook

Pēc neoficiālās informācijas, policijas darbinieki aizturējuši vīrieti, kurš bija izbēdzis no slimnīcas, klaigājis, ka ir inficējies ar koronavīrusa izraisīto slimību ”Covid-19” un draudējis inficēt arī citus, vēsta portāls liepajniekiem.lv.

Valsts policijas pārstāve Simona Grāvīte skaidro, ka esot saņemts lūgums no medicīnas iestādes aizturēt vīrieti, kuram, iespējams, ir ”Covid-19” saslimšanas simptomi. ”To, vai vīrietis bija vai nebija aizbēzis no slimnīcas es nevaru ne apstiprināt, ne noliegt,” teica Grāvīte.

”Uz ārkārtas tālruni saņēmām zvanu no iedzīvotājiem par to, ka Liepājas pusē kādam vīrietim nepieciešama medicīniskā palīdzība. Ņemot vērā, ka sarunas laikā dispičeri tika informēti, ka vīrietis nesen atgriezies no ārvalstīm, notikuma vietā NMPD mediķu brigāde ieradās īpašos aizsargtērpos. Diemžēl pacients uzvedās agresīvi, ko, iespējams, veicināja alkohola reibums. Vīrietis mediķu prasībām nepakļāvās, tādēļ tika piesaistīti Valsts policijas darbinieki. Pateicoties viņiem, vīrietis nogādāts slimnīcā nepieciešamās medicīniskās palīdzības saņemšanai un drošības nolūkos arī “Covid-19” testa veikšanai,” informēja NMPD.

NMPD atgādina, ka ikreiz, kad dienestā tiek saņemts izsaukums, kas liecina, ka mediķi varētu nonākt saskarē ar iespējamu ”Covid-19” slimnieku, brigāde pie pacienta dosies aizsargtērpos, kā to iesaka Pasaules veselības organizācijas rekomendācijas. Mediķiem šādās situācijās individuālo aizsardzības līdzekļu lietošana ir ļoti nozīmīga, jo tieši viņiem ir vislielākais risks inficēties.

”Uzsveram, ka iedzīvotājiem, ieraugot mediķus aizsargtērpos uz ielas vai māju pagalmos, uzreiz nevajag satraukties, jo tie ir preventīvi pasākumi mūsu visu kopējai veselības aizsardzībai,” ziņo NMPD.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem

Latvijā pirmdien gaiss iesils līdz +22 grādiem, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sabiedrība Pretplūdu pasākumiem 11 pašvaldībām būs pieejams aptuveni 41 miljons eiro

Valdība otrdien, 30.aprīlī, plāno skatīt jautājumu par pretplūdu pasākumu otrās atlases kārtas noteikumiem, kas paredz 11 pašvaldībām piešķirt 40 986 358 eiro.

Sabiedrība Rīgā plāno izstrādāt apkaimju centru konceptplānu

Rīgā par nepilniem 200 000 eiro plānots izstrādāt apkaimju centru konceptplānu, liecina nākamās nedēļas Pilsētas attīstības komitejas sēdē deputātiem iesniegtā informācija.

Sabiedrība Labklājības ministrs pērn iegādājies līzingā automašīnu

Labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) pērn līzingā iegādājies automašīnu "Škoda Enyaq RS", liecina viņa amatpersonas ienākumu deklarācija par 2023.gadu.

Lasiet arī

Pasaule ASV amatpersona: Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt Navaļniju

ASV izlūkdienestu amatpersonas uzskata, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins, visticamāk, nav pavēlējis nogalināt ieslodzījumā turēto opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju, sacīja Savienoto Valstu amatpersona, kas ir pazīstama ar šo izvērtējumu.

Sabiedrība Izstrādās atbalsta sistēmu Latvijas klimatneitralitātes mērķu sasniegšanai

Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) zinātnieki kopā ar Rīgas Stradiņa universitāti (RSU), Latvijas Universitāti (LU) un Vidzemes augstskolu (ViA) veidos vienotu nacionālo lēmumu atbalsta instrumentu, kas politikas veidotājiem palīdzēs pieņemt datos balstītus lēmumus par efektīvākajām klimata politikām, aģentūru LETA informēja RTU.

Sabiedrība Abu Meri: Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu

Latvijā ir svarīgi samazināt kopējo alkohola patēriņu, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" teica veselības ministrs Hosams Abu Meri (JV).

Sports PSG futbolisti nodrošina Francijas čempiontitulu

Parīzes "Saint-Germain" (PSG) futbolisti svētdien pēc tuvākās sekotājas "Monaco" zaudējuma 31.kārtas spēlē nodrošināja Francijas čempiontitulu trešo sezonu pēc kārtas.