Par pusotru miljonu eiro atjaunos Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas 3.korpusu

Sabiedrība
LETA 06:55, 22.02.2020 0

Rīga, 22.febr., LETA. Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā sākti 3.korpusa atjaunošanas un pārbūves darbi, kuri izmaksās 1,57 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja projekta vadītāja Elīna Tolokonceva. Iepirkumu uzra...

 
Rīga, 22.febr., LETA. Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā sākti 3.korpusa atjaunošanas un pārbūves darbi, kuri izmaksās 1,57 miljonus eiro, aģentūru LETA informēja projekta vadītāja Elīna Tolokonceva. Iepirkumu uzraudzības biroja informācija liecina, ka valsts SIA "Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca" rīkotajā 3.korpusa atjaunošanas un pārbūves darbu konkursā, kas noslēdzās 6.februārī, uzvarēja SIA "Lagron". Slimnīcas pārstāve klāstīja, ka saskaņā ar noslēgto līgumu būvdarbus plānots pabeigt desmit kalendāro mēnešu laikā, skaitot no dienas, kad tiek parakstīts objekta pieņemšanas un nodošanas akts. Patlaban tiek plānots būvdarbus noslēgt šī gada 30.decembrī. Tolokonceva skaidroja, ka līguma kopējā summa ir 1,57 miljoni eiro, no kuriem Eiropas Reģionālā attīstības fonda finansējums veido 948 559 eiro, valsts budžeta finansējums - 66 957 eiro, bet slimnīcas līdzfinansējums - 560 450 eiro. Pēc slimnīcas pārstāves paustā, pārbūves rezultātā ir paredzēta trešā korpusa otrā stāva nodaļas kreisā spārna atjaunošana, tostarp durvju aiļu paplašināšana un atjaunošana, durvju nomaiņa, higiēnas noteikumiem atbilstošu telpu norobežojošo plakņu apdare, sanitāro mezglu izbūve palātās, kā arī sanitārtehnisko iekārtu nomaiņa. Korpusa trešā stāva operāciju zālē paredzēts veikt pārbūvi ar attiecīgā inženiertehniskā aprīkojuma nodrošināšanu, kā rezultātā tiks veikta sienas, grīdu un griestu klājuma nomaiņa, logu nomaiņa, atbilstošas ventilācijas ierīkošana, kā arī operāciju novērošanas telpas un sterilo materiālu noliktavas ierīkošana. Plānots izveidot mūsdienu prasībām atbilstošas operāciju zāles, sterilo konteineru telpu, darbinieku ģērbtuvi, pacientu pirms un pēc anestēzijas telpu, kā arī sanitāro telpu un tualeti. Tostarp paredzēts izvietot iebūvētās konsoles operāciju zālēs un sienas paneļus pacientu anestēzijas telpā. Paredzēta arī jumta seguma maiņa virs otrā stāva, kā arī nelielā apjomā virs trešā stāva, tāpat plānots veikt tehniskās telpas izbūvi. Pārbūves laikā tiks pārbūvēta lifta šahta, uzstādot mūsdienu prasībām atbilstošu automātisko liftu, kas atbilst darba drošības prasībām pacientu pārvadāšanai, kurā var ievietot pilna izmēra pacientu gultu, un kam nav nepieciešama pastāvīga operatora klātbūtne. Lifta šahtas pārbūves laikā nepieciešams demontēt arī virs šahtas izvietoto tehnisko telpu, kas nav nepieciešama lifta mašīnu izvietošanai - tās vietā paredzēts izveidot jaunu tehnisko telpu vēdināšanas iekārtu izvietošanai. Pēc lifta šahtas pārbūves būs nepieciešams izremontēt arī lifta durvju apkārtni pagrabstāvā, kā arī pirmajā un otrajā stāvā, norādīja slimnīcas pārstāve. Tāpat plānots veikt vairākus jauninājumus papildu ugunsdrošības nodrošināšanai, kā arī atjaunot ēkas centrālo evakuācijas kāpņu posmu. "Firmas.lv" dati liecina, ka 2018.gadā VSIA "Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca" apgrozījums bija 16,5 miljoni eiro, bet peļņa sasniedza 197 516 eiro. Finanšu dati par pagājušo gadu vēl nav pieejami.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Latvija plāno veikt iemaksu palestīniešu bēgļiem

Latvija plāno veikt iemaksu 17 000 eiro apmērā ANO Palīdzības un darba aģentūrā palestīniešu bēgļiem (UNRWA), aģentūrai LETA apstiprināja Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretāre Diāna Eglīte.

Sabiedrība Pārgalvīga elektroskrejriteņu vadītāju rīcība visbiežāk noved pie negadījumiem

Ar mērķi samazināt elektroskrejriteņu vadītāju pārkāpumu skaitu un traumatismu Valsts policija kopā ar Stradiņa slimnīcu un "Bolt" sākusi informatīvo kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā".

Sabiedrība Krievijas karš pret Ukrainu būtiski ietekmējis ES austrumu pierobežas reģionus

Krievijas pilna apmēra agresijas karš pret Ukrainu ir būtiski ietekmējis Eiropas Savienības (ES) austrumu pierobežas reģionus, secināts izvērtējumā par Krievijas agresijas kara ietekmi uz pierobežas reģioniem.

Lasiet arī

Ekonomika Lauksaimniecībā izmantojamās zemes platība pieaugusi par teju 10% (+VIDEO)

Eiropas Zaļais kurss un stingrāki vides noteikumi ietekmē nozari, liekot saimniekiem meklēt ilgtspējīgākus risinājumus.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Sabiedrība Valsts prezidents neatkarības atjaunošanas gadadienā novēl izjust lepnumu

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas 34.gadadienā novēl izjust vairāk lepnuma nekā pieticības, priecāties par Latvijas cilvēkiem, kā arī radīt prieku tiem, kuri paši to nespēj atrast.

Sabiedrība Nacionālajā arhīvā notiek vērienīga rekonstrukcija (+VIDEO)

Sloka ielā 16 esošo ēku projektējis arhitekts V.R. Reslers un tā celta 1908.gadā kā pilsētas lombards.