Pasta sūtījumu apmaiņa ar Apvienoto Karalisti pēc janvāra saglabāsies nemainīga

Sabiedrība
VS.LV 13:27, 29.01.2020 0

Breksita pārejas periodā, proti, no 31.janvāra līdz 31.decembrim, pasta sūtījumu apmaiņas regulējums starp Latviju un Apvienoto Karalisti saglabāsies nemainīgs, paziņo VAS "Latvijas pasts".

 

Apvienotās Karalistes oficiālā izstāšanās no Eiropas Savienības (ES) sāksies 31.janvārī ar pārejas periodu līdz gada beigām - 31.decembrim. Šajā laikā ES un Apvienotā Karaliste plāno vienoties par turpmāko attiecību modeli, taču pagaidām pasta sūtījumu apmaiņa ar Apvienoto Karalisti paliks nemainīga.

Tas nozīmē, ka bez izmaiņām tarifos un procedūrās pēc 31.janvāra tiks pieņemti un piegādāti gan sūtījumi no Latvijas uz Apvienoto Karalisti, gan no Apvienotās Karalistes uz Latviju.

Tiklīdz būs zināmi turpmākie lēmumi attiecībās starp ES un Apvienoto Karalisti, arī attiecīgo valstu pasta uzņēmumiem būs iespēja precizēt turpmāko darbību, un "Latvijas pasts" nekavējoties par to informēs.

Jau vēstīts, Apvienotās Karalistes premjerministrs Boriss Džonsons 24.janvārī parakstīja vienošanos par Apvienotās Karalistes izstāšanos no ES. Vienošanos parakstījušas arī abas augstākās ES amatpersonas - Eiropas Komisijas prezidente Urzula fon der Leiena un Eiropadomes priekšsēdētājs Šarls Mišels. Tagad vienošanās ir nodota ratificēšanai Eiropas Parlamentam, kur attiecīgs balsojums paredzēts trešdien.

Ceturtdien, 30.janvārī, vienošanos vēl jāapstiprina ES dalībvalstu līderiem, paredzēts, ka tas notiks rakstiski. Pēc vienošanās galīgās ratifikācijas Apvienotā Karaliste 31.janvāra pusnaktī varēs pamest ES. Pēc tam sekos pārejas posms, kas ilgs līdz 31.decembrim. Šai periodā uz Apvienoto Karalisti joprojām attieksies ES tiesību normas un abām pusēm būs jāpanāk vienošanās par jaunu tirdzniecības līgumu.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Maksas neatliekamās medicīniskās palīdzības pakalpojumi Latvijā pieaugs par 9%

Pērn mazāk nekā divas trešdaļas pacientu maksāja ārstiem, kuri ieradās viņu mājās.

Sabiedrība Lūdz CSDD viest skaidrību par mopēdiem līdzīgu braucamo lietošanu uz ietvēm

Rīgas dome lūgusi Ceļu satiksmes drošības direkcijai (CSDD) viest skaidrību par to, vai pa ietvēm patlaban braucošie mopēdiem līdzīgie braucamie patiešām ir elektrovelosipēdi, par kādiem tie tikuši reģistrēti.

Sabiedrība Otrdienas rītā iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte

Otrdienas rītā vilciena tehnisku iemeslu dēļ iespējama vilcienu atcelšana dzelzceļa posmā Saulkrasti-Skulte, tviterī informē AS "Pasažieru vilciens" pārstāvji.

Sabiedrība Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, bet būs vēss

Otrdien Latvijā spoži spīdēs saule, laiks būs sauss un vien valsts austrumos mākoņi palaikam aizklās debesis, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Lasiet arī

Sabiedrība Autovadītāji Rīgā arvien biežāk brauc pa sabiedriskā transporta joslām

Autovadītāji Rīgā arvien biežāk pārkāpj liegumu braukt pa sabiedriskā transporta joslām, lēš biedrība "Izglītības, kultūras un inovatīvo projektu asociācija", kas īsteno kampaņu "Cieni sabiedrisko!".

Sabiedrība Ukrainai nodos 24 Latvijā konfiscētās automašīnas

Valdība otrdien nolēmusi bez atlīdzības nodot Ukrainai vēl 24 dzērājšoferiem konfiscētos transportlīdzekļus.

Ekonomika Pasludināts jaunā Rīgas pasažieru termināļa metu konkursa uzvarētājs

SIA "Riga Ropax Terminal" otrdien jaunā pasažieru un ro-ro kravu termināļa metu konkursa uzvarētāju apbalvošanas ceremonijā par uzvarētāju atzina pasaulslavenās arhitektes Zahas Hadidas savulaik dibināto Lielbritānijas arhitektu biroju "Zaha Hadid Architects".

Sabiedrība Ēka var sagrūt: Ogrē daudzīvokļu mājas iedzīvotājiem jāatstāj dzīvokļi

Ogrē Draudzības ielas 4 daudzīvokļu ēkas iedzīvotājiem nekavējoties jāatstāj dzīvokļi ēkas bīstamības dēļ, apstiprināja pašvaldībā.