Stāstīs par personu ar garīga rakstura traucējumiem integrācijas problēmām

Sabiedrība
LETA 01:46, 22.01.2020 0

Rīga, 22.janv., LETA. Šodien plkst.11 tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" notiks preses konference, kurā stāstīs par personu ar garīga rakstura traucējumiem sekmīgu integrāciju sabiedrībā, aģentūru LETA informēja Labk...


Rīga, 22.janv., LETA. Šodien plkst.11 tirdzniecības centrā "Galerija Centrs" notiks preses konference, kurā stāstīs par personu ar garīga rakstura traucējumiem sekmīgu integrāciju sabiedrībā, aģentūru LETA informēja Labklājības ministrijas pārstāvis Egils Zariņš. Līdztekus pasākumā informēs par bērnu ar funkcionāliem traucējumiem un ārpusģimenes aprūpē esošu bērnu integrācijas šķēršļiem. Pasākumā piedalīsies labklājības ministre Ramona Petraviča (KPV LV), veselības centra "Vivendi" psihiskās veselības aprūpes virziena vadītāja, psihiatre Inga Zārde un biedrības "Rīgas pilsētas "Rūpju bērns"" vadītājs Māris Grāvis. Preses konference tiks atklāta ar īsu spēli, kas palīdzēs ieraudzīt sabiedrību vienojošās vērtības. Tajā arī tiks atklāta kampaņa "Cilvēks, nevis diagnoze!". Jau vēstīts, ka kampaņa "Cilvēks, nevis diagnoze!" tiek organizēta ar mērķi veicināt cilvēku ar garīga rakstura traucējumiem iekļaušanos sabiedrībā, rosināt dialogu ar sabiedrību par humānas un saprasties spējīgas vides radīšanu Latvijā. Kampaņas organizatori uzskata, ka sabiedrībā pastāv zināšanu un izpratnes trūkums par šiem cilvēkiem, nespēja uztvert viņus kā līdzvērtīgus sabiedrības locekļus. Kampaņas ietvaros paredzēts diskutēt par mītiem, kas sabiedrībai traucē saredzēt šos cilvēkus kā līdzvērtīgus sabiedrības locekļus. Kā uzsver kampaņas organizatori, bieži nākas saskarties ar uzskatu, ka cilvēki ar garīga rakstura traucējumiem ir bīstami sabiedrībai, taču tas neatbilst patiesībai. Neizprotot šo cilvēku spējas un ierobežojumus, pastāv nevēlēšanās pieņemt viņus darbā. Tāpat sastopama neizpratne par atšķirību starp dzīvi ilgstošas sociālās aprūpes institūcijā un sabiedrībā balstītā sociālā pakalpojumā.
Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Lasiet arī