Latvijas iedzīvotājus iesaistīs "Rail Baltica" īstenošanā

Sabiedrība
LETA 18:19, 20.01.2020 0

Rīgas dome un vairākas nevalstiskās organizācijas (NVO) parakstīs sadarbības memorandu par iedzīvotāju iesaisti dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanā, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļā.

 

Sadarbības memoranda mērķis ir sekmēt iedzīvotāju informētību un iesaisti lokālplānojuma izstrādes procesā. Memoranda parakstīšana notiks otrdien, 21.janvārī plkst.12 Rātsnama 220.telpā.

Memorandu parakstīs Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) un 13 dažādu nevalstisko organizāciju pārstāvji, tostarp apvienības "Pilsēta cilvēkiem," Āgenskalna apkaimes biedrības, Invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons," Latvijas Riteņbraucēju apvienības un citu organizāciju pārstāvji. Memorands būs atvērts parakstīšanai arī citām nevalstiskajām organizācijām.

Pēc memoranda parakstīšanas pasākuma dalībnieki atbildēs uz žurnālistu jautājumiem.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā. Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro un daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem.

Pašreiz projektā sākti pamattrases projektēšanas darbi 411 kilometru garumā, un norit iepirkums projektēšanas darbiem nākamajiem 233 kilometriem. Paralēli, nacionālais projekta ieviesējs Latvijā, SIA "Eiropas dzelzceļa līnijas" īsteno projektēšanas darbus Rīgas centrālajā stacijā un starptautiskajā lidostā "Rīga". Pamattrases būvniecību paredzēts sākt 2022.gadā.

Подписывайтесь на Телеграм-канал VS.LV! Заглядывайте на страницу VS.LV на Facebook! И читайте главные новости о Латвии и мире!
Lasīt visus komentārus (0)


ARĪ KATEGORIJĀ

Sabiedrība Agresīvie autovadītāji Latvijā tiks sodīti ar dārgu apdrošināšanu (+VIDEO)

Ar huligānismu uz ceļa ir saskārušies lielais vairums Latvijas iedzīvotāju.

Sabiedrība Svētdien debesis pakāpeniski aizklās mākoņi

Nedēļas pēdējā dienā debesis virs Latvijas pakāpeniski aizklās mākoņi un kļūs par pāris grādiem vēsāks, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Sabiedrība KM: Saziņa latviešu valodā norisinās pēc būtības oficiālos gadījumos

Saziņa tikai vai pārsvarā latviešu valodā valstī pēc būtības norisinās oficiālos gadījumos - mācību iestādēs, valsts un pašvaldību iestādēs, darbā apspriežu un sanāksmju laikā, kā arī veselības aprūpes iestādēs, secināts Kultūras ministrijas (KM) sagatavotā Saliedētas un pilsoniski aktīvas sabiedrības attīstības plāna 2024.-2027.gadam projektā.

Sabiedrība Svētku diena būs silta, sausa un lielākoties saulaina

Valsts svētku diena Latvijā būs silta, sausa un lielākoties arī saulaina, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sagatavotā prognoze.

Lasiet arī